... ja som to nechcel zbytocne komplikovat. Samozrejme je to zas o niecom inom ked uvazujes o 2-3 pasmovke ... navyse ak su tie repra v neakej ozvucnici ... zas na impedanciu ma vplyv naladenie bassreflexu ... ak ide o bassreflexovu ozvucnicu ... vec je este komplikovanejsia pri band-pass ozvucnici, ci pri bass horne. Je rozdiel ak hovoris o rezonancnej frekvencii ozvucnice alebo samotneho menica![]()
Ak mas klasicku 12/24 dB/oct vyhybku a k nej pripojene menice maju rovnaku "impedanciu" napr. 8 Ohmov tak celkova impedancia bude tiez samozrejme 8 ohmov. Ine je ak mas napr. tzv. akoze vyhybku ... bas repro na priamo a k nemu pararelne cez kondik (este aj zatlmenie odporom tam moze byt) k nemu vyskac ... tak od deliacej frekvencie tohto kondika (4-5 kHz) vyssie sa to bude spravat ako by si mal pararelne zapojene dva menice ... napr. 4/4 - 2 Ohm ... s cim niektore akoze zosilnovace mozu mat problemy. To je zasa potom o inom ci to zvladne dany zosik alebo nie. Tam potom sa beru do uvahy take veci ako SOAR charakteristika koncovych tranzistorov, velky vplyv na to ma aj tvrdost zdroja (komercne koncaky su maju vacsinou maksie zdroje - pri pretazeni nizkou impedanciou klesne napajacie napatie ... a nic sa nedeje vsetko sa tvari akoze nic), dalej na to vplyva podstatne kvalita chladenia![]()
... a mnohe mnohe ine veci, ktore som tu vzhladom na to ze to malo byt vsetko o sluchadlach nechcel pisat ... ak chces zaloz novy dred a tam sa mozme "vyblaznit"![]()
BTW: spalene sluchadla od zvukovky som uz videl ... znicenu zvukovku este nieeee... su tam na vystupoch klasicke OZ ... a tym take veci nevadia