s VIA jsem na tom podobne. Abita tedy neznam, ale muzu trosku pokecat o tech epoxech ( sic teda sem tu mel 8rda3 bez + )
co od tech desek cekas? jaky chces mit dalsi prislusenstvi?
vse se tyka verzi desek 2.x!
kra2+ je fajn. osobne preferuju desky s vicero radici ( o raid mi ani nejde, ale schazi se mi tu obcas hodne ATA zarizeni ) takze to jest fajn. rozdil vykonnosti mezi HighPoint a OnBoard radicem temer neni. Jedine co me zklamalo ( po predchozich Promise radicich ) je nemoznost na HighPoint zavesit ATAPI zarizeni ( napriklad CDROM ). dalsi nevyhodou je ponekud delsi testovani zavesenych zarizeni. ( toto se tyka v tvem pripade teda obou desek jak kra2+ tak rda3+ ).
pameti - nForce2 ma trosku horsi kompatibilitu s pametmi hlavne v pripade pouziti DualChannel. pravdou je, ze velky rozdil mezi nF2 dual a kt600 single v prenosu moc neni. no vlastne neni zadny. ovsem to se asi pozna vic v nejake aplikaci nez v syntetickem testu ( zvlast, kdyz mi sandra porad jeste tvrdi, ze mam kt400 - mam doma kra2+ ). pokud tedy uvazujes o jedne pameti, tak je celkem jedno co vezmes.
co do topeni chipsetu - no topej oba. rda3 ma navic na SB pasivni chladic ( ktery bych uvital i na kra2 ) nicmene u mych desek to bylo vzdy tak, ze sem na SB i NB udrzel bez problemu ruku.
bios - no kra2 ma o hodne prehlednejsi bios, kdezto u rda3 mas vic moznosti nastaveni. a na rda3 vychazeji posledni dobou biosy o dost casteji.
co do taktovani - co jsem tak vypozoroval, tak s kt600 se dostanes vys s FSB, ale pac ja nejsem extremista, tak ten rozdil take nepocitam.
zvukarna - no ten realtek na kt600 je strasnej. nedoporucuju, chybej ji uplne basy. rda3 hraje o poznani lepe, ale neni nad PCI zvukarnu.
kompatibilita - kt600 ma dle ohlasu dost problemu konkretne s radeonem R9600 ( nechci flame, ale spousta lidi si na to stezuje ), takze pokud uvazujes o teto karte, pocitej s moznymy problemy nebo to mozna ani nerozjedes ( bohuzel sem nemohl kvuli casu vyzkouset ).
vyhody Epoxu - hodne moznosti portu ( ackoliv bracket usb navic si musis vetsinou dokoupit ). rda3 ma diry na chladic ( takze je snad ma i rda3+ ), pasivni chlazeni ( rda3 bez plusu je ciste pasivni, tusim ze i novejsi rda3+ )
nevyhody Epoxu - kra2 nema diry na chladic, mozne problemy pri nespravnem nastaveni ( pri zapnuti nahodi default bios nastaveni ).
- jo jeste jedna vec. rda3+ ma navic jeste P4 napajeci konektor.
ostatni co jsem pozoroval uz je rozepsano v dredech http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=34352 a http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=39252
slovo na zaver - nehajim tu svoji ( mel sem driv Asus a7v133 a a7v a musim rict, ze na ty tahle deska proste nema v moznostech - samozrejme jsou to stare desky takze noflame ). kdyz sem vybiral, tak sem vytridil vse co se mi nelibilo a nakonec mi zbyl epox a rozdeleni dle kt600 a nForce2. jak jsem psal nahore, tak sem mel vzdy VIA tudiz sem u ni zustal a myslim, ze to neni spatna volba za tu cenu. pripadne otazky dalsi klidne zodpovim
btw vsechno jsou me poznatky a nerikam, ze se nemuzou lisit od jinych. vzdyt take zalezi kus od kusu...[/b]