Citace Původně odeslal k3xtd
Citace Původně odeslal JEDLATOR
Citace Původně odeslal k3xtd
mas asi pravdu doska dava väcsie napätie do procesoru tak ta teplota potom bude asi skutocna. Neviete niekto ako sa to da odstranit? Ja som poslal procesor na reklamaciu ze sa hreje, tak asi ho aj dostanem spät.

V biose sa da nastavit iba väcsie napätie, nizsie nie, a ani update biosu s tym nijako nepohol. Myslite ze je to na reklamaciu? Vsimol som si ze niesom jediny kto ma tento problem, ako ste to riesili?
Neřešil jsem to nijak, systém je stabilní a to je hlavní. Vyšší teplota a napětí cpu sníží žívotnost, ale i tak procák zastará morálně daleko dřív než půjde do kytek.
no vcera som sa s tym trochu hral, pridal som ventilator do case, samozrejme ze pomohol. Co sa tyka teploty ako takej v skutocnosti asi nieje taka vysoka pretoze chladic na cpu je teply. Dopatral som sa v sandre k teplotam, a ta na moje prekvapenie ukazuje teplotu cpu 29° co je podla mna este väcsia hovadina. Soft k doske ukazoval 51° a speed fań -90°. Uz mi to lezie pekne na nervy clovek nevie comu ma verit.
Co sa tyka napätia, je mi jasne ze ked dava trochu viac tak to nieje problem, ale dosledkom toho je ze sa vsetko velmi hreje. Ked zavriem case, tak mam vnutri cez 45° ked sa dlhsie robi na compe a to robi cirkus. Mam ati raedon 9600pro fireblade a ked dam pamäte na 350Mhz z povodnych 300 co musia pretoze to je ich specifikacia tak uz mam chyby v obraze koli teplu.. Cize mi to robi dost vela starosti. Co ma najviac zaraza je to ze gigabyte na to asi uplne kasle
za 1) neskodilo by napsat celou sestavu.. bez toho se blbe radi.
za 2) zaklad pretaktovaneho stroje je dobre chlazeni.. ato i case..