Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: MSI 865PE Neo2-FIS2R (MS-6728)

Standardní MSI 865PE Neo2-FIS2R (MS-6728)

Co presne je u tyhle desky v biosu ten Performance mode: UltraTurbo?
    Kdykoliv to zkusim zapnout tak to nenabootuje napoprvy a napodruhy uz je tam zase performance mode disabled. (a to i bez oc na procaku a pametech)
    na Turbo to chodi fajn ale to UltraTurbo proste ne a ne .. mrcha ...

Standardní

Ultra turbo ti uplne drasticky sníží timing DDR pamětí, které se nastaví při SPD modu.

Mnoho pamětí toho samozřejmě není schopno a proto počítač vůbec nenabotuje.

Standardní

Mám tuhle desku a PIV2.6C a paměti 2x256MB DDR 400MHz do dual channelu Kingston. Můj problém je někde u desky a pamětí. Paměti jsou dělaný na CAS latency 2 a když nechám SPD tak Goldmemory při testech vykazuje chyby a kompl padá. Musím dát časování na 2.5, aby Goldmemory nevykazoval chyby. Je to divný, protože jsem zkoušel vícerodruhů pamětí s různým časováním a i s 2.5 CAS mi to dělá u her restnutí kompu. Ve Win je vše ok, CPU stability test jel dva dny a 3dmark2003 taky v poho, ale jak pustím hru tak se třeba do půl hodiny samovolně restartuje, potom už třeba 2 hodiny ne. Ale prostě nevím čím to je, že ty paměti nejedou na svoje CAS 2, jak mají jet. Jo a na časování 2 to jede, když tam nechám jenom jednu RAMku, tedy only 256MB a žádný dualchannel.

Standardní

zajimavy
    ja v tom mam CL2.5 kingstony a dualchannel jedou CL2.0
    viz podpis...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

Citace Původně odeslal Jedla
    Mám tuhle desku a PIV2.6C a paměti 2x256MB DDR 400MHz do dual channelu Kingston. Můj problém je někde u desky a pamětí. Paměti jsou dělaný na CAS latency 2 a když nechám SPD tak Goldmemory při testech vykazuje chyby a kompl padá. Musím dát časování na 2.5, aby Goldmemory nevykazoval chyby. Je to divný, protože jsem zkoušel vícerodruhů pamětí s různým časováním a i s 2.5 CAS mi to dělá u her restnutí kompu. Ve Win je vše ok, CPU stability test jel dva dny a 3dmark2003 taky v poho, ale jak pustím hru tak se třeba do půl hodiny samovolně restartuje, potom už třeba 2 hodiny ne. Ale prostě nevím čím to je, že ty paměti nejedou na svoje CAS 2, jak mají jet. Jo a na časování 2 to jede, když tam nechám jenom jednu RAMku, tedy only 256MB a žádný dualchannel.
    Odpověd na tvůj problém,

http://www.kingston.com/support/faqs/memory/intel_3.asp

Tedy je to problém těch pamětí, už se dělá revidovaná řada .

Standardní

Hlavne to Ultra Turbo zapina PAT resp. MAT (Memory Acceleration Technology)...PAT se to muze jmenovat jen u i875.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání