Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Redstar, LQ3, Neonlight (Podrobnosti, spojeni zdroj-displ.)

Standardní Redstar, LQ3, Neonlight (Podrobnosti, spojeni zdroj-displ.)

Rád bych se zeptal na pár detailů ohledně některých casů pro lehký modding.

Obecně podmínky: slušná (jakštakš plech ) levná (!) middle case (bohužel nemám na Chif apod. Takže prosím nedoporučovat) s dostatkem místa, nejlíp ve všech pozicích při full ATX, slušnej zdroj (i když spíš koupím již s jiným - Fortron, ale pokud bude slušnej původní, tj. malé odchylky, únosná hlučnost a bezproblémová zkušenost, aspoň nemusím spěchat), kolik a kam je možné dát ventil.? A plusem bude audio a USB vpředu a regulace ventilátorů.
    Pokud case s displ.: Jak je displ. napájen, jak je napojen na zdroj? Mohu vyměnit zdroj nebo ten displ. je natvrdo napojen na ten zdroj? (Tato podmínka má asi největší důležitost! Nehodlám při jakékoliv poruše zdroje reklamovat celou case, vše vyndávat nebo s tím mít jakékoliv trable! To spíš něco bez displ.) Dá se displ. vypnout - aby nesvítil (pokud je podsvícen), ne vytrhnout drátky uvnitř, myslím na uživatelskou přívětivost, např. u filmů :razz: Má regulaci ventil.? Kolik má teplotních čidel?

Mezi mé vybrané patří: s displ.:
    1. Redstar 2209 (Výhody - 3 teplotní čidla, možnost dokoupit upravené bočnice na dcase a super cena Nevýhody: zdá se mi nějaká malá, ale je to jen můj dojem, neznám ji in natura Nevim: ovladání větráčků, napojení displ. na zdroj Počet viditelných 5,25 pozic 3 nebo 4?)

2. Logic Q3 (Výhody: design, displ., koupě průhl. okna a dle jiných nazorů na netu i zdroj (měl by být ucházející) Nevýhody: 1 tepl. čidlo (což moc nevadí a jinak asi nic Nevim: spojení LCD na zdroj (pokud by se potvrdila 1 info o pevném spojení a tudíž i velice komplikované vyměně za jiný zdroj, bylo by to veliké mínus!!!), počet teplot. čidel a ten boční díl, který se k němu prodává má i otvor pro fan)

3. Neonlight (ve zkratce: docela dobrej, jen trochu víc penízků Ale pokud bude převaha kladných názorů, tak... Budu moooc váhat Jak je napojen displ. na zdroj)

Pokud si nebudu vědět rady a rozhodnu se šetřit (a pokud budou displ. spíš na obtíž), tak mám v záloze case bez displ.:
    1. KME CX-2359
    2. EC asi 5470 nebo 5410 USB (long verze 48 cm)
    3. Redstar 2202

No a u těch bych asi vyměnil zdroj za Fortrona už při koupi (snad odpočítají asi 300-400 a já za nový dám 800-1000).

Díky za jakoukoliv odpověď!

PS: Na regulaci otáček fanů stačí fan TC (regulace sama dle teploty) nebo je lepší nějakej regul. (zvlášť koupenej pro víc fanů nebo dodávanej s fan?) Ty co svítí nechám na 12V, neboť chci aby svítili, popř. koupim svitici fan TC A co ty ostatní? Raději bych měl nad nimi manuální kontrolu, jak? (Nemůžu si dělat sám, takže návody na vlastní stavbu ne) A co regulace otáček u zdroje? Stačí vlastní teplotní regulace? Díky za doporučení, rady a odpovědi!

Standardní

mam redstara s teplotnimi cidly, nevim presne jestli 2209,ale asi je to ten tip
    - ma 4 viditelny 5,25
    - ten displ. je napojenej primo ze zdroje zvlastnim kablikem
    - ovladani vetracku to nema
    - nevim co je pro tebe mala ale mne velikost v poho staci
    Athlon XP2200+ ... ASUS A7N8X-E ... GF4 MX440 64MB ... 768MB DDR400 ... Winfast TV2000 XP ... WD 80GB ... Lite-ON 52/24/52 ... DVD ASUS ... iiyama Vision Master 1451 ... Canon S400
    ---
    P4 3.0 GHz ... ASUS P4V800D-X ... Gainward SilentFX Ultra/980 (FX5700) 256MB ... 1024MB DDR400 ... WD 250GB ... Lite-ON SOHW-1693S ... ADI P750

Standardní

Dík za odpověď. Ta case bude asi slušnej průměr a to hledám... Jen 2 věci:
    1. Dosud byl case bezproblémový? (To místo jsem myslel pro 3-4 osazené mechaniky 5,25 + 2 HDD + full ATX) Co zdroj? Co pevnost plechů a jejich rezonance? Vše s ohledem na danou cenovou relaci
    2. Že ten displej má vlastni káblik nevadí, ale pokud budu měnit zdroj, nenastane problém: kam ten kablík napojit? Nebo to půjde přes redukci? Nechci pevné spojení displ.-zdroj s pozdější nemožností vyměnit zdroj! Je to pro mne důležité: Půjde vyměnit stávající zdroj za jiný a zároveň bude fungovat displ. Nebo je tam káblík od displ. do zdroje bez jakéhokoliv přerušení, tj. pokud bude jiný zdroj budu muset ten kábl uříznout

Standardní

Citace Původně odeslal Brogg
    Dík za odpověď. Ta case bude asi slušnej průměr a to hledám... Jen 2 věci:
    1. Dosud byl case bezproblémový? (To místo jsem myslel pro 3-4 osazené mechaniky 5,25 + 2 HDD + full ATX) Co zdroj? Co pevnost plechů a jejich rezonance? Vše s ohledem na danou cenovou relaci
    2. Že ten displej má vlastni káblik nevadí, ale pokud budu měnit zdroj, nenastane problém: kam ten kablík napojit? Nebo to půjde přes redukci? Nechci pevné spojení displ.-zdroj s pozdější nemožností vyměnit zdroj! Je to pro mne důležité: Půjde vyměnit stávající zdroj za jiný a zároveň bude fungovat displ. Nebo je tam káblík od displ. do zdroje bez jakéhokoliv přerušení, tj. pokud bude jiný zdroj budu muset ten kábl uříznout
    kabl urizni a zmer co do nej de, vyrob si redukci nemyslom si ze by do nej slo nejaky special napeti takze ro bude zesit diskovej konektor, nebo od disketovky,5 nebo 12V
    | AMD Athlon 64 3500+ (Orleans) | Asus M2N-E | 2× Apacer 512MB PC2-5300 | GigaByte MAYA GV-NX76T128D-RH | Crative SoundBlaster Live! 5.1 Digital SB0220 | Western Digital Caviar SE WD3200AAKS | LG SuperMulti GSA-H10N | CoolerMaster Elite 330 | Arch Linux 64bit |

Standardní

Nějak nejasně jsem tušil, že řešení bude tímto způsobem, jestliže to bude napevno. Ale díky za dobrou radu! Rád bych se tomu vyhnul, takže jsem se na to zvlášť ptal. Rád bych se totiž vyhnul ztrátě záruky hned tejden po koupi Pokud to bude uzpůsobeno na nějakou redukci apod. můžu si koupit za třeba 3 měsíce nový zdroj a bude to např. tišší nebo vyrovnanější a zůstane mi záruka, ne? Anebo rovnou si přát jiný zdroj při koupi, něco ušetřím a navíc to udělá prodejce, takže jsem z obliga
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Standardní Neonlight

Osobně mám Neonlight Black verzi.Má celkem kvalitní plechy ,zdroj je bez problému vyměnitelný.Jedine minus je nepodsvětlený displey,jinak asi nic.Q-logik je trochu horšího provedení,zdroj je vyměnitelný,plus je krasný perfektně podsvícený displey,minus poměrně lacine provedeni plastu.Redstar je levný,to je jediné plus.

Standardní

Tak opravdu nevím: kvůli ceně a tak se mi ZATÍM nejvíc líbí Logic Q3+okno (původní zdroj) Jen tak uvažuju o možnosti: koupit EC 5470 (krabice od mlíka - mně ale moc nevadí + krásny 2 volny 3,5 pozice to bohužel nemá ani Q3 ani Neon ani Redstar), k tomu slušný zdroj (Fortron), na dcase koupit průhlednou bočnici a panel do 5,25 nebo 3,5 pozice s regulováním větráků + tepl. čidlo nebo rovnou teploměr. Ty regulátory za asi 500, lepší od 800 do 1400 (LCD,...)
    Co byste zvolili

Standardní

redstar jsem pouzival na full atx desku a mel jsem tam i 4 mechaniky a 3 disky najednou a pritom tam je dost mista, plechy jsou dost silne a rezonance mala

logic je slusnej ale ma tenci plech a trochu hlucnejsi zdroj nez redstar

neon ma dost tenke plechy ale za cenu mas vse v jednom
    HRABE MI

Standardní

Tak to jste jeden z mála lidí co mají dobré zkušenosti s Redstarama. Ale existujete (sice je Vás málo ale jste ), a tak si myslím, že tak hrozné to asi nebude (zejména vzhledem k ceně)
    Ale dost by mě štvalo tvrdé spojení displ.-zdroj, řezat nic nechci, ztratím tak záruku. Tak jak to u nich je
    Pokud je to spojeno natvrdo, nebudu o nich uvažovat a zůstává nám možnost LQ3 a EC. Ten Q3 přijde na 1700 + 500 (okno) + 900 (přibližně: 2 větráky-400, katoda-200, předřadník-150, regulace na katody-150), tj. 3100. Ten EC za 1050 + 500 (okno od dcase) + 900 (osvit), tj. 2450. Velkej rozdíl, ale pokud budu potřebovat lepší zdroj, tak už moc ne (i když by výměna při nákupu snad tolik stát neměla, do 400 příplatek?). Výhoda - regulátor s tepl. můžu koupit později + bude mobilní (pokud změním case, můžu si ho předělat tam), což ale není u Q3, škoda

Standardní

Citace Původně odeslal Brogg
    Tak to jste jeden z mála lidí co mají dobré zkušenosti s Redstarama. Ale existujete (sice je Vás málo ale jste ), a tak si myslím, že tak hrozné to asi nebude (zejména vzhledem k ceně)
    ja se hlasim mezi spkojene uzivatele co si myslis ze mam za znacku skrine
    | AMD Athlon 64 3500+ (Orleans) | Asus M2N-E | 2× Apacer 512MB PC2-5300 | GigaByte MAYA GV-NX76T128D-RH | Crative SoundBlaster Live! 5.1 Digital SB0220 | Western Digital Caviar SE WD3200AAKS | LG SuperMulti GSA-H10N | CoolerMaster Elite 330 | Arch Linux 64bit |

Standardní

Uffff!
    Vidíte, pak mám dát na fóra!
    Jen malej dotaz: Jak je to s tím napájením displ. u Redstaru, pls!!!!

Standardní

ke zdroji je to napevno
    ale mozna to jde odpojit u toho displeje, to by pak bylo v poho ... jeste se podivam
    Athlon XP2200+ ... ASUS A7N8X-E ... GF4 MX440 64MB ... 768MB DDR400 ... Winfast TV2000 XP ... WD 80GB ... Lite-ON 52/24/52 ... DVD ASUS ... iiyama Vision Master 1451 ... Canon S400
    ---
    P4 3.0 GHz ... ASUS P4V800D-X ... Gainward SilentFX Ultra/980 (FX5700) 256MB ... 1024MB DDR400 ... WD 250GB ... Lite-ON SOHW-1693S ... ADI P750

Standardní

Jak v poho? Fajn, tak to odpojim u displeje, od zdroje mi bude trčet káblík pro displej, dám tam novej např. Fortron, ale ten speciální káblík pro displej nemá!!! (A myslím, že žádnej zdroj). Takže leda přes redukci, je to tak A přes jakou?

Standardní

myslim ze to je 12V a s tim uz si snad nak poradis ne
    ---

Standardní

Pokud to jde odpojit od displeje tak není problém udělat redukci a přehodit se na jakýkoliv jiný zdroj (snad by nikdo nic neříkal na provozování v nestandardních podmínkách při případné reklamaci ) O to mi šlo (zda tam je něco čím se to dá odpojit nebo jen drát bez přerušení zdroj-displ.)! Díky!
    Teď se jen rozhodnout: LQ3 vs. Redstar vs. EC
    (Nějak často narážím na LQ3 jako dobrou volbu - design, LCD, tichý zdroj, okno,... Buď kladné hodnocení nebo se pro něj rozhodli Jen mě zajímá jak je to s tím monitoringem fanů? mají na displeji značičku pro fan, jak ta funguje? Nechci založit nové téma, tak mě prosím někdo napište ) Nebo ho založím!

Standardní

Jen pro zajímavost: jaké jsou ty zdroje v Redstarech, nejlíp konkrétně v 2209 LCD, stačí i obecně. Nejlíp oproti zdroji v Logic Q3 (Osobně bych si tipnul, že lepší je v LQ3 ). Děkuji!

Jinak obdivuji 3R SYSTEM R101 - 3 tepl. čidla, regul otáček u 2 větráků (120 dodávaných s tím), design, libovolný zdroj (určitě si vybrat tichý a spolehlivý ). Juj bratru 2000 (bez zdroje)! (Není přehnaná cena!!!) Jen do tuningu by se mi nechtělo, ale...

Standardní

neon light:

+ da se koupit bez zdroje, vcelku solidni konstrukce, displej je zapojen cez molex konektor, cena, ma oble hrany (neporezes se) a pri kartach je
    udelan vyrez pro sroubovak aby se lip montovali.

- nepodsviceny displej, dost tenke plechy, nemoc kvalitne vyhotoveni dvirek pro cd-romky - vrchni se mi obcas zasekne a pak je musim pacit nozem, dale displej se mi po mesici podelal obcas nejde anebo blika ale kdyz pohybu napajecim kablem tak vpoho takze by to slo spravit ale je to
    otravna prace navic, dale je naprt ze kdyz das disk dole oproti ventilatoru
    tak jde zamontovat jen tak ze dost trci smerem do desky - blbe se pak pripaji, ledka indikujici power on je dost silna a v noci potme dost otravna hlavne pri pozerani filmu.
    Dell Inspiron 1520

Junior Member
    Vliv
    270

Standardní

Logic Q3
    Nadherny dizajn krasne svieti displej
    Na to napajanie da sa tam dat aj iny zdroj ale myslim ze to nebude treba je vyborny ani ho nepocut uz sa chystam modovat teraz ked som do tejto debnicky kupil comp odporucam

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání