Pro Aigora k ViewSonic VP171b:
1) zatím nevím, mám jej na stařičké Vantě a ta DVI nemá. Mám ale slíbenou GF 5200 s DVI k zapůjčení od kamaráda na vyzkoušení, tak to pak testnu. Sám jsem zvědavý, na kolik se bude obraz lišit a jak to bude s korekcema. Co jsem ale četl recenze i na jiné lcd, tak mám takový pocit že všude psali, že po připojení na DVI je možnost korekcí přes OSD monitoru minimální a spíš se vše musí udělat na GK.
2) Color Adjustment ná 4 přednastavené možnosti 9300-6500-5400-5000, ale nechybí také User, kde je to na tobě.
3) Regulaci Gamma jsem v menu nenašel, takže ta chybí![]()
4) Jas a kontrast můžeš měnit v 33 krocích. Samozřejmně je pozorovatelný přechod třeba na čsté word stránce trochu do šeda, popř. zase až neúměrně k vybělení. Zdá se mi to ale být přesně v mezích, žádný agresivní vliv na barvy to podle mě nemá. Tohle asi bude ale dost subjektivní.
5) VP171b má 2 analog vstupy a 1 DVI. V menu si můžeš nastavit prioritu vstupů. Je tady všech 6 možností a Disable. Např. DSUB1-DSUB2-DVI, atd. Monitor je jinak schopný si signál sám nadetekovat, popř. jedno z ovládacích tlač. slouží k přímému přepínání mezi zdroji signálu. V menu se tedy tohle lovit nemusí.![]()
6) Profily jsem nenašel žádné.
Snad ti to pomůže.
Marcelus

Odpověď s citací