Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 52

Téma: Nakup z USA

Standardní

Citace Původně odeslal Fila
    Citace Původně odeslal commander
    Citace Původně odeslal Fila
    No a na tech papstech byla uvdena cena?
    jo, a i faktura za zaplaceni, nevim co tam na ty celnici vymejslej. At to projedou rentgenem a je to , ne? Pripadam si jak za komunismu. Na vsechno urady, papiry, potvrzeni... Ja to chapu ze je to potreba, ale 6 A4 kvuli balicku z nemecka...
    No a za jakou cenu si je nakonec dostal?
    Faktura (uz zaplacena predem prevodem) na 7 papstu je 80 EUR, kolik si ty cuzy za tehlech podminek daji navrch netusim! Vzdy jsem platil jenom dan, ale tohle se mi nejak nezda
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

z toho SVC bych si neco vzal... kdyztak napiste az budete neco objednavat! ;o)

Senior Member
    Vliv
    287

Standardní

Z SVC asi brat nebudem, ale z toho druhyho mozna jo...
    P4 3.4GHz NW - Radek-B Cascade WB, Saphire ATI Radeon 9800 Pro - Radek-B GPU WB, Asus P4C800 Vcore stable Vmod - Swiftech MCW20 NB WB, 2x512MB A-DATA DDR 500, Casetek Midi Server 1019 Al+plexi bocnice, 2x Hitachi 120GB on Intel SATA raid - Galaxi HDD WB, Lite-on CD-RW 52x32x52 , Genius home theathre 5.1, Sound blaster Audigi2, Logitech MX 500, Belinea 17\" Flat, Zcom XI-626, Ronja Tetrapolis, Enermax EG465 460W

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

Takže tedy se bude něco brát Taky bych něco risknul,ale když to zadrží na celnici tak mi pomůžete si to vystřílet
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Member
    Vliv
    276

Standardní

No ja bych doporucoval aby jste se s nima dohodli at to poslou v co nejvic zahnuseny a pouzity krabici co najdou (hlavne zadny jejich firemni loga natom!) + faktury k tomu muzou poslat extra jinym a bezpecnejsim kanalem treba snail postou..

A do ty bedny nakej trapnej jeden list ze to je gift a hodnota celkem 20babek atd. atd. a celnici si muzou trhnout nohou..

Celkove bych rek ze pri tech objemech co de pres hranice dost mala pravdepodobnost ze by se v tom fakt stourali..

Ale taky me to pekne sejri nektery veci jsou fakt naprosto uchylne v Evrope predrazeny.. treba Iriver IHP120 se da sehnat uz za 350usd - v EU za perverznich 450 EURO! a u nas za nechutnych 15.5czk! => jsou to vsechno h@jzlici!

Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

Citace Původně odeslal mesuge
    No ja bych doporucoval aby jste se s nima dohodli at to poslou v co nejvic zahnuseny a pouzity krabici co najdou (hlavne zadny jejich firemni loga natom!) + faktury k tomu muzou poslat extra jinym a bezpecnejsim kanalem treba snail postou..

A do ty bedny nakej trapnej jeden list ze to je gift a hodnota celkem 20babek atd. atd. a celnici si muzou trhnout nohou..

Celkove bych rek ze pri tech objemech co de pres hranice dost mala pravdepodobnost ze by se v tom fakt stourali..

Ale taky me to pekne sejri nektery veci jsou fakt naprosto uchylne v Evrope predrazeny.. treba Iriver IHP120 se da sehnat uz za 350usd - v EU za perverznich 450 EURO! a u nas za nechutnych 15.5czk! => jsou to vsechno h@jzlici!
    No nevim nevim z tý ameriky ti ted ten balík klidně otevřou a ještě sejmou otisky ventilátory rozeberou a kdo víc oc všechno udělaj přeci jen teroristi často nakupujou OC/Modding věcičky
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

Standardní

no tak pokial si neviete dat rady a mate "v kalhotach" tak si pockajte do 30.4.2004 a chodte polozit colnikom na colnicu pohrebny venec ... a objednavajte co vam srdce raci bez HRANIC a COLNIKOV .... ale mate pravdu ... ale ide im len o jedno ... aby im niekto strcil $$$ do kapsy a mas to vybavene za hodinku ... a oplati sa nastudovat si prislusne zakony .. aby ste vedeli ked na vas skusaju nieco "nekale"

GABO by vedel rozpravat a to je len medzi CR a SR
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Standardní

Hej Chlapi. Mam znamou v US. Pracuje pro nasi dodavatelskou firmu. Ted jsem s ni mluvil, zda by, ciste hypoteticky, zvladla poslat nejake ty veci jako gift. Rekla, ze jo, ale musim ji podat veskere podklady. Cili bych potreboval nejake info o US poste ( uz jsem ji nechtel otravovat...) a celnich zakonech. Cili potrebuju nejake linky...
    Navrhoval jsem ji nasledny prubeh :
    Nakoupime. Zaplatim z me MasterCard. Necham to dorucit na jeji adr. Ona to pote preposle. Invoices by sly postou...
    Je to teda ve velmi rannem stadiu. Jeste je treba hodne veci promyslet. Ale myslim, ze tak by to mohlo jit...

Co na to rikate ?

Nevim jestli si to nepredstavuju jako Hurvajz valku, tak me nekamenujte
    AMD XP BARTON 2500@2310(210x11),watercooled(aquacool proffesional 600 z 1/2 homemade ),EPOX 8KRA2+,512 OCZ 433, Manli 9800Pro 432/370, Black 360W Chieftec

Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

Tak mě napadá,myslíte že až vstoupíme do Unie tak TNTrade a ostatní zlevní

Senior Member mince Avatar uživatele Frost
    Věk
    42
    Vliv
    275

Standardní

Citace Původně odeslal SajmoN
    no tak pokial si neviete dat rady a mate "v kalhotach" tak si pockajte do 30.4.2004 a chodte polozit colnikom na colnicu pohrebny venec ... a objednavajte co vam srdce raci bez HRANIC a COLNIKOV .... ale mate pravdu ... ale ide im len o jedno ... aby im niekto strcil $$$ do kapsy a mas to vybavene za hodinku ... a oplati sa nastudovat si prislusne zakony .. aby ste vedeli ked na vas skusaju nieco "nekale"

GABO by vedel rozpravat a to je len medzi CR a SR
    Musim s tebou jen souhlasit, chapu nektere nedockavce ze by to chtely HNED, ale kdyz pockame cca 5mesicu tak bude objednavka o dost jednodusi.
    PC1:Intel i5 2500K@5GHz 1.38V watercooled Cawedog Zouy 2, Gigabyte Z68XP-UD5, Kingston 2x4Gb 1600MHz 9@8.9.9.28 1.65V, ZOTAC GTX560Ti AMP GPU 1000MHz 1.05V /MEM 4800MHz watercooled Laing DDC 3.2 with XSPC TOP |1x SSD Samsung 840 PRO 256Gb, Samsung 2Tb 32Mb, 2x WD 3Tb 64Mb watercooled|NEC 3551A | NEC EA244WMi 24" | Chieftec BX-02B-B-SL | Seasonic X-760 | Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 | Genius SW-HF 5.1 5000 | Dolby Keyboard |
    PC2: CoreDuo e5200 2.5GHz @4GHz 1.25V watercooled |Gigabyte P35-DS4 |watercooled-Galaxi&EHEIM 1046 300l/h :-) | GF 9800GTX+|2x2048Mb OCZ 1066@1066MHz cl5.5.5.15|
    Notebook: DELL E6410 Core i5 | 4Gb | 120Gb SSD Crucial M4 |

Senior Member
    Vliv
    287

Standardní

Citace Původně odeslal Brutus
    Hej Chlapi. Mam znamou v US. Pracuje pro nasi dodavatelskou firmu. Ted jsem s ni mluvil, zda by, ciste hypoteticky, zvladla poslat nejake ty veci jako gift. Rekla, ze jo, ale musim ji podat veskere podklady. Cili bych potreboval nejake info o US poste ( uz jsem ji nechtel otravovat...) a celnich zakonech. Cili potrebuju nejake linky...
    Nakoupime. Zaplatim z me MasterCard. Necham to dorucit na jeji adr. Ona to pote preposle. Invoices by sly postou...
    Je to teda ve velmi rannem stadiu. Jeste je treba hodne veci promyslet. Ale myslim, ze tak by to mohlo jit...

Co na to rikate ?

Nevim jestli si to nepredstavuju jako Hurvajz valku, tak me nekamenujte
    Jestli by to slo, tak by to bylo super... Tady mas link na tu postu http://www.usps.com/
    Ceny posty po USA asi budou v pohode... Pak by to ta tva znama poslala nejakou stredne rychlou postou, tak aby to nebylo moc drahy, ale neslo to mesic Zkus to s ni takhle domluvit V tom pripade bysme mohli brat i z SVC...
    P4 3.4GHz NW - Radek-B Cascade WB, Saphire ATI Radeon 9800 Pro - Radek-B GPU WB, Asus P4C800 Vcore stable Vmod - Swiftech MCW20 NB WB, 2x512MB A-DATA DDR 500, Casetek Midi Server 1019 Al+plexi bocnice, 2x Hitachi 120GB on Intel SATA raid - Galaxi HDD WB, Lite-on CD-RW 52x32x52 , Genius home theathre 5.1, Sound blaster Audigi2, Logitech MX 500, Belinea 17\" Flat, Zcom XI-626, Ronja Tetrapolis, Enermax EG465 460W

Banned mince Avatar uživatele Nigga
    Věk
    41
    Vliv
    0

Standardní

Keby ste teda nahodou objednavali, napr. teda z toho SVC, tak by som asi mal aj ja predbezny zaujem. Ale chcelo by im to oznamit nejak skor. Niektore veci, co maju na stranke maju Out of Stock.

Member
    Vliv
    276

Standardní

Tak to sem rad ze se nejaky moje namety uchytili - jinak pokud bude potreba postu po USA tak navrhuju kupovat pokud mozno u www.newegg.com je to asi nejznamejsi/nejvetsi a hlavne nejserioznejsi kram co asi existuje (hlavne pro pripad ze by nekdo bral i neco cennejsiho) a hlavne jsou jedni z nejlevnejsich a vetsinou maj postovny zdarma..

Maji tam vycerpavajici prehrsli komponent (nahore dejte vybrat 'sort by type' nebo tak) a ruznejch specialitek takze doufam ze si tam najdete i naky ty o/c veci ja bych bral asi notebook disk co se tu vubec neprodavaj nebo sou 2xdrazsi..

Standardní

nekdo tu psal: aby to neslo mesic
    normalni dopis jde tak dva tejdny....ted myslim z CR do Kanady
    odsud sem posilal balik na konci listopadu a doma to jeste neni...
    jinak balik z CR sem mi sel asi mesic a bylo to dost drahy - 1000kc za 3kg
    ono to k tomu mesici smeruje...pokud to nekdo neveze....

Standardní

Jak jsem to tak propocitaval, tak by posta vysla, za 10kg balik na 54 bucku. Coz by bylo v klidu...Jenom toho musime hodne zjistit o celnich zakonech u nas. Co se tyce proclivani tech darku...Par dovozu jsem delal, ale to byl jenom hruby zaskok za kolegu. V prubehu dne zavolam na nejkou celni deklaraci a poptam se jich na to...
    Mesuge : Souhlas, ta firma je nejlepsi...

To All : nezapominejte na to, ze to musime nejdrive vyzkouset. Takze s nejakym sup, sup nakupem nelze pocitat. Ostatne nesmime ani nakoupit nejaky velky objem, protoze pak se z toho Lynn zvencne...

A jeste jedno : bylo by dobre, kdyby se Lynn dalo pote neco bokem... Sice jsem se o tom nezminoval, ale bylo by to dobre...
    AMD XP BARTON 2500@2310(210x11),watercooled(aquacool proffesional 600 z 1/2 homemade ),EPOX 8KRA2+,512 OCZ 433, Manli 9800Pro 432/370, Black 360W Chieftec

Standardní

nezabudnite na dan ktora sa plati v jednotlivych statoch usa, tie ceny na strankach su bez tej dane (obdoba DPH) a plati sa pri importe do jednotlivych statov, je okolo 8-10% zalezi od statu

Standardní

tak co? bude se neco objednavat?

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Citace Původně odeslal trt
    nezabudnite na dan ktora sa plati v jednotlivych statoch usa, tie ceny na strankach su bez tej dane (obdoba DPH) a plati sa pri importe do jednotlivych statov, je okolo 8-10% zalezi od statu
    mas pravdu, sales tax je 8% + mozne lokalni dane...

jinak clo je reseno v celnim sazebniku - 534/2002 - ma to 35MB, nemuzu to do prace stahnout - tam je prislusna sazba...
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Member
    Vliv
    276

Standardní

Nevim jestli je to v US stejne ale asi bych rekl ze ano:
    V UK pokud koupis neco ve webshopiku na zahranicni creditku ale
    doruceni zbozi je po UK - daj ti potvrzeni a muzes si pred odletem nechat
    vratit VAT dan.. (je to asi neco jako ten mwst. v DE,AUT) -> ktera je
    v UK 17 a u nas 22% takze na trosku vetsich objemech se da hodne
    usetrit (levny zbozi a jeste pak - dan) --> ale myslim ze pokud to bude
    cele jako darek tak tohle pouzit nepujde nebo byto akorat pritahovalo
    nezadouci pozornost..

Jinak jsou nejake nove konkretni podrobnosti ohledne toho jak
    proclit 'darek' v ramci nasich celnich predpisu ?? Pokud balik pujde
    cca ten mesic tak to uz abychom pomalu zacali s testovaci zasikou #1 !
    :@ )

Mozna by nebylo od veci na nektere ty veci nalepit nejakou
    pouzitou nalepku "sale 40%" nebo cenovku apod..
    Protoze krabice s darkama do 6l ktera by byla nacpana moderni
    elektronikou v origos baleni prece jen vzbudi podezreni..
    A ze to minimalne otevrou je 100% - me ty kanalie
    otevreli i malou krabici s DVD co sem si poslal z CH..

----------------------------------------------------------------------------------
    Tady jsou linky na podobne diskuze coz uz probehly
    v te prvni je i citace celniho zakona

http://www.overclocking.cz/4um/viewt...&highlight=clo

"Caute, taky jsem resil podobnou vec, nakonec mi sami celnici na celnim urade v jednom nejmenovanem meste rekli: A on nekdo vi co vezes v baglu v kufru... a on nekdo vi ze je to zrovna za castku vyssi nez muzes previzt...?? Neres to a privez si co chces, jen neukazuj kupni doklad. "

Standardní

Citace Původně odeslal mesuge
    Nevim jestli je to v US stejne ale asi bych rekl ze ano:
    V UK pokud koupis neco ve webshopiku na zahranicni creditku ale
    doruceni zbozi je po UK - daj ti potvrzeni a muzes si pred odletem nechat
    vratit VAT dan.. (je to asi neco jako ten mwst. v DE,AUT) -> ktera je
    v UK 17 a u nas 22% takze na trosku vetsich objemech se da hodne
    usetrit (levny zbozi a jeste pak - dan) --> ale myslim ze pokud to bude
    cele jako darek tak tohle pouzit nepujde nebo byto akorat pritahovalo
    nezadouci pozornost..

Jinak jsou nejake nove konkretni podrobnosti ohledne toho jak
    proclit 'darek' v ramci nasich celnich predpisu ?? Pokud balik pujde
    cca ten mesic tak to uz abychom pomalu zacali s testovaci zasikou #1 !
    :@ )

Mozna by nebylo od veci na nektere ty veci nalepit nejakou
    pouzitou nalepku "sale 40%" nebo cenovku apod..
    Protoze krabice s darkama do 6l ktera by byla nacpana moderni
    elektronikou v origos baleni prece jen vzbudi podezreni..
    A ze to minimalne otevrou je 100% - me ty kanalie
    otevreli i malou krabici s DVD co sem si poslal z CH..

----------------------------------------------------------------------------------
    Tady jsou linky na podobne diskuze coz uz probehly
    v te prvni je i citace celniho zakona

"Caute, taky jsem resil podobnou vec, nakonec mi sami celnici na celnim urade v jednom nejmenovanem meste rekli: A on nekdo vi co vezes v baglu v kufru... a on nekdo vi ze je to zrovna za castku vyssi nez muzes previzt...?? Neres to a privez si co chces, jen neukazuj kupni doklad. "
    v usa to tak nie je, ceny na strankach su bez dph

Member
    Vliv
    276

Standardní

?Sales Tax? se ve vetsine statu neplati vubec pokud je to z internetu! - proto taky ten boom netu v 90. letech plati se myslim jen v Kalifornii a jeste nekde .. kazdej webshop ti to vzdycky napise podle toho kam se to posila.. ZIP code

Standardní

iirc se sales tax plati v pripade ze se to posila do stejnyho statu ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

¨Sorry ze jsem se neozval drive. Jsem zrovna na sluzebce a nahodou jsem se dostal ke kompu.
    Takze co se tyce pokroku v objednani z USA...Shodou nahod jsem na meetingu s nasimi zahranicnimi kolegy z US. Je tady i Lynn, takze jsme skoro dohodnuti. Realizovat se to urcite bude. jenom ze zacatku toho nebude/nemuze byt tolik - prece jenom to bude zkouska. Posta bude skoro zadarmo : z 54 bucku bude stat cca 22 - jelikoz z US dovazime a u Impotrni sluzby mame urcitou slevu - Na celnici maji importeri zname - ani jednou za 5 let jim nespadlo zbozi do velkeho... ( ti co delaji celnice pochopi ). Faktury se nejdrive poslou faxem a originaly postou. Objednani bude probihat tak jak jsem poprve zminil...
    Tod zatim vse. Az se v Pondeli vratim do kanclu, tak to podam trochu podrobneji.

Cus. Brutus Forever

Member
    Vliv
    276

Standardní

Ahoj to zni dobre - hlavne ta pasaz o tech znamych na celnici huh :@ )
    Jetli to pujde timhle kanalem (import s ostatnim zbozim) tak by to mohlo byt vice nez ok..

Standardní

ok... urcite neco vemu z SVC.... snad jenom 1 vecicku... ;o)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání