Citace Původně odeslal L-Core
Citace Původně odeslal commander
1) jsem ti rikal, ze flash pomuze
2) dej si na pevno to nastaveni jak jsem ti jiz rikal, me to na default taky jebalo, neboj se, v nejhorsim vyresetujes CMOS a jedes na novo
Dej na pevno DDR400, Spred Spec. Dispabled, casovani jak jsem odkazoval, i voltaz a pokud to nepojede, a mas memtest verzi 3.0 tak mas asi blby ramky, kdyztak zkus je vzit k nejakymu kamosovi, a zkusit to unej
Teď jsem zase ten test spustil... a 12x standard test za sebou v pohodě bez zatuhnutí a bez jakýchkoliv chyb. A dopoledne (jaxem psal) také. Zatím na default nastavení BIOSu.

K tomu časování pamětí: dle referencí je to 2-3-3-7-1, ale zdá se mi, že můžu nastavit pouze ty první čtyři hodnoty. Pátý řádek (dram burst lenght můžu nastavit pouze na hodnotu 4 nebo 8 ). Jestli teda ty reference jdou "stejně po řadě" jako to nastavení v BIOSU: 1) dram cas latency, 2) dram ras precharge, 3) dram ras to cas delay, 4) sram precharge delay a 5) dram burst lenght. Standardní hodnoty, které nabízí BIOS jako default jsou 2,5-4-4-8-4. Zatím jsem to testoval na nich a (jak píšu) nyní 2x test v pohodě. Co vlastně znamená ta "pátá hodnota" v tom časování, ta "1". Asi to bude něco jiného než dram burst lenght... No, budu testovat dál... A co sy myslíš o možnosti "slabého" zdroje?
Co znamena posledni hodnota se mi nepodarilo vypatrat, ale hod tam 8, taky to tak mam...

Slabym zdrojem to asi nebude..

A co se tyce memtestu, ma to cenu pri delsich testech,, dej si testy na ALL, a nech to pres noc a uvidis. Ja treba nemel nejmenci problem, a az asi po 11 hodinach mi to zaclo hazet errory!