Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Mandrake 9.2 sound problem

Standardní Mandrake 9.2 sound problem

Vrátil som sa k Mandrake 9.2 z distribúcie Fedora Core 1 kvôli tomu, aby mi išiel zvuk normálne, lebo viem že je tam ALSA a pri prvej inštalácii mi zvuk fungoval tak ako má.
    Teraz keď som nainštaloval Mandrake, tak zvuk nejde vôbec, len to nejako divne šumí, musel som doinštalovať aumix a všetky balíky ktorých názov obsahoval slovo "alsa" a stále proste nič.
    Aumix už vyzerá úplne inak ako pri predchádzajúcej inštalácii, a nech robím čokoľvek, okrem šumu z rozličnou hlasitosťou zvuk vôbec nejde, ani v xmms ani vo videu, menil som výstupný plugin v xmms na alsa audio alebo také niečo a nič, nič, nič
    Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0

Standardní

Mam chipst kt600 a podobny problem. Vyriesil som ho jednoducho - presiel som na OSS drivery.
    Alsa drivery vyhodit - netreba nic odinstalovat - staci aby sa nespustal /etc/init.d/alsa (vyhodit linky z /etc/rc*.d). Vyhodit z modules.conf moduly snd-*
    Ja som nahradil modul alsa
    alias sound-slot-0 snd-via82xx
    tymto
    alias sound-slot-0 via82cxxx_audio

Zvuk ide velmi dobre. Len musis vediet ktory modul treba pre tvoju kartu.
    Alsa moduly su v adresari
    /lib/modules/2.4.21-0.25mdk/kernel/sound/pci/
    OSS moduly su v adresari
    /lib/modules/2.4.21-0.25mdk/kernel/drivers/sound/
    Pisem z mdk9.1, v 9.2 bude kernel 2.4.22... Skusal som rozne parametre pre alsa modul, nic nepomohlo. V Slackware je verzia 0.9.8 a ta isla ovela lepsie. v MDK je verzia 0.9.6 mozno by sa oplatil update.

Standardní

oss je obsolete a nebude se dale podporovat tak bacha na to ... spis bych zkusil prohledat ALSA fora a mailing listy a popripade se optal nekde tam
    mozna by taky pomohlo co mas v dmesg, jak to mas zapojeny a nastaveny a tak vubec
    pripadne jeste by se hodil nejakej rozumnej vypis tusim /proc/alsa ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání