Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: WiFi antény zisk a polarizace ??

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní WiFi antény zisk a polarizace ??

V knížce o WiFi jsem četl, že příjem resp. zisk kruh. polar. signálu na anténě s lin. polariz. je -3dBm. Připadá mi to málo, čekal bych že ztráta bude daleko větší.

Standardní

Nevim moc jak to myslis, ale na czfree jsem cetl, ze kruhova polarizace je zakazana...

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Myslím to tak, že kdž budu prříjímat kruh. polar. signál atnénou s lin. poalrazací a s anténou s kruh. polar. Tak ta anténa s lin. polar. ten signál bude mít slabší o 3dBi

Standardní

Aha, takze mas 2 anteny s kruhovou polarizaci proti sobe a kdyz misto jedne das antenu s linearni polarizaci, tak na ni klesne signal. To je jasny.
    Ale porad nechapu, na co se vlastne ptas. Navic kruhova polarizace je u nas zakazana a ani jsem takovy anteny nevidel prodavat (leda ze bys neco zbastlil sam).

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal Porew
    Ale porad nechapu, na co se vlastne ptas.
    Na to jestli je to skutečně těch -3dBi. Mi to připadá málo.

Navic kruhova polarizace je u nas zakazana a ani jsem takovy anteny nevidel prodavat (leda ze bys neco zbastlil sam).
    Nevím, kde si vzal, že je zakázaná. Není tomu tak. Antén s kruhovou polarizací prodává několik prodejců WiFI techniky.[/quote]

Standardní

Tak jsem si trochu procetl czfree, a par lidi tvrdi, ze kruhova polarizace je zakazana a par lidi tvrdi, ze ne. Tak nevim...

Standardní

Tak jsem si trochu procetl czfree, a par lidi tvrdi, ze kruhova polarizace je zakazana a par lidi tvrdi, ze ne. Tak nevim...

Tak proc nenapises na CTU?
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Standardní

Zakázaná není a ten rozdíl může bejt dost možná takovej, určitě je menší než rozdíl mezi horizontální a vertikální lineární polarizací (asi 20dB).
    WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
    SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání