Tak jsem na to šel ještě jinak: každý s těch 11 dílčích testů (standard + ext) jsem spustil samostatně (několikrát za sebou), celkem cca 3 hodiny s výsledkem passed. Vše probíhalo v pohodě. Poté jsem spustil onen "kritický" standard test (1-7) a ... světe div se... tentokrát jel v pohodě. Nechal jsem jej proběhnout 8x v kuse (opět bez závad, 8x passed). Asi se na další testování vykašlu - i když nevím, CO může být příčinou problémů... Error se nikdy neobjevil (při dafaultním nastavení testů) , jen ten "přechod" z testu 6 na test 7 je krizový - PC tuhne (naposledy tedy ne, což bylo zhruba po 4 hodinách provozu PC ve fázi testování pamětí). Že by byl příčinou slabý zdroj (noname 300W)? I když při tom testu není nijaký zvláštní odběr (disk, vypalovačka i zvukovka při něm nejede). Brát takový výsledek testu (+ mnohahodinový bezproblémový běh Prime95 a GoldMemory) jako důkaz "bezchybnosti" pamětí? Jako ještě jednu příčinu vidím možnost nedokumentovaného konfliktu memtestu86 a určitých konfigurací hw (když ten memtest "zlobí" i jiné uživatele - viz tato diskuse). ......