To uchycení na NB se dá vyřešit mnoha způsobya na CPU doporučuji tu sponu
,stojí 90,- a je to paráda,žádné problémy a tříbodové uchycení
![]()
To uchycení na NB se dá vyřešit mnoha způsobya na CPU doporučuji tu sponu
,stojí 90,- a je to paráda,žádné problémy a tříbodové uchycení
![]()
1.DFI LP nF4 Ultra-D,A64 3000+Venice @ 300x9,1,6VCORE,
MSI HD3870,Hitachi 160GB,Hitachi T7 250GB,WD 320GB SATA II KS,DVD-RW NEC 7220A,Big tower Cheiftec MA-01WD-D
Water cooling (Aquacool)
Aku mate teplotu NB![]()
NTB: Toshiba Satellite 1M8
CPU:C2D T7100 1.8Ghz
RAM:DDR2 2x1024 667Mhz
VIDEO: ATI HD2600 256DDR2
DISK:Toshiba 160GB 5400 rpm
Logitech MX510
WIN 7
piše 28 C ale je tam stale ta ružková žvíkačka musim to už vymeniť..Původně odeslal SPARTAN-117
no, ono je dulezity ze to cidlo neni v NB nebo pod NB ale nekde kolem.. bez vodnika mi to psalo okolo 33°C a ted s vodou 38°C full load
.
Tak jsem si celej cacnej koupil 8Kra2+. Dva dny fungovala super. Thorton 200x10 PrimeStable. Paměti jsem měl 333Mhz, ale na 400 to unesly. Na Štědrý den jsem dal FSB na 205...nenaběhl...reset CMOS...naběhl...hrabu se v Biosu a nastavuju default 133x13,5...nenaběhlo to...reset CMOS....nic, ani monitor se nezapne. Ozkoušel jsem snad vše. Přehazoval komponenty tam i zpět. Všechno v jiné desce běží. Je z CC, takže hned jak otevře pošta posílam. Docela mě to naštvalo. Vybral jsem si Epoxe kvuli spolehlivosti a teď tohle. Pěknej dárek pod stromeček. Nestalo se Vám to někomu? Co by to mohlo být?
Mne ta teplota NB naskocila pr FULL load 60°C je tam aktivny chladic....rozmy slam kupit Zalmana NB47J oplati sa to![]()
![]()
Viem ze to sem nepatri ale vopred sa ospravedlnujem.....![]()
NTB: Toshiba Satellite 1M8
CPU:C2D T7100 1.8Ghz
RAM:DDR2 2x1024 667Mhz
VIDEO: ATI HD2600 256DDR2
DISK:Toshiba 160GB 5400 rpm
Logitech MX510
WIN 7
Huh tak jsem konecne doma a desku jsem nacpal do kompa. A hle - prekvapilo me par veci:
za prve 8KRAI neni full atx, takze tam je vsechno tak nejak nacpane, a v mym case vypada jak nejaka chudinka
za druhe skutecne NEMA P80P LED displej, coz me dost mrzi..
jinak jsem zatim velmi spokojen, jede jako vino, s NF se to srovnavat neda.
VIVAT VIA![]()
CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III ◦ 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610 ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350
Psal jsem to ja a muzu ti rict, ze sem nekecal, mel jsem jich v rukach 11 ks a skutecne tam ta diagnostika nebyla, prestoze to na fotkach maji, pripraveny to na ni bylo, ale osazene to nebylo, ver miPůvodně odeslal Marty
EDIT: Tak vidis ze to tam nejni, sem psal ze na strankach to maji s diagnostikou a ve skutecnosti neni osazena....
Mě pomohlo vypnout auto detect AGP/PCI clock...Původně odeslal Jochynator
Tak se mi podarilo nainstalovat (po dvou dnech badani) XP na SATA hadr bez disketovky, staci nakopirovat soubor viasraid.sys do adresare I386 a upravit soubor TXTSETUP.SIF tamtez:
pridat tenhle radek do sekce [SourceDisksFiles]
viasraid.sys = 1,,,,,,_x,4,1
pridat tenhle radek do sekce [HardwareIdsDatabase]
PCI\VEN_1106&DEV_3149 = "viasraid"
pridat tenhle radek do sekce [SCSI.Load]
viasraid = viasraid.sys,4
pridat tenhle radek do sekce [SCSI]
viasraid = "VIA Serial ATA RAID Controller(Windows XP)"
-------------------------------------------------------------------------------
Jeste jsem si na CD pridal ovladace na zvukovku, grafiku, automatickou instalaci Dx9.0a, zaplat a adresar s Totalcmd-rem, kretej se zkopiruje po skonceni instalace do Program files a spusti se.
Tak to jsem nepochopil. Já se nedostanu ani do Biosu. No, už jsem ji poslal do CC. UvidímePůvodně odeslal Rhapsody
to znám, já jsem musel dát flešnout nový bios. deska se chovala jako přetaktováná...
CPU: Barton - AQXEA 0331 SPMW 2500+@3200+ (200x11.5) (1.65V); MB: Epox 8KRA2I - BIOS 28.8.2003; RAM: Kingston HyperX CL2 - 400MHz - 512 MB CL 2,0 2-2-6; COOL: CPU - Arctic Cooling Copper Silent 2 TC Rev 1, NB - CPU BOX Copper Athlon, Cooling IN - Titan Cooler, OUT - 4x Arctic Cooling Fan Pro TC, PASTA - Arctic Cooling Silver; HDD: Barracuda V Plus ST380023AS SATA; DVD RW: LITE-ON SOHW - 1693S; Sound: SB LIVE! Player 5.1; VGA: MSI GF4 4200 128MB TV-OUT; TV Tuner: Genius VideoWonder PRO III; MON: LCD Fujitsu Siemens Computers P19-2, revize 5, DVI; CASE: AOpen H700B; POWER: Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF);
Mě by zajímalo zda se k desce standartně dodává SPDIF Bracket. Jestli ne kde se dá koupit.
Jochynator: ta deska mi dělala to samé, když jsem přehnal OC. I když jsem zresetoval CMOS, vůbec nenajela. Pomáhalo vypnout zdroj a znova zapnout, někdy na podruhé, nevím jaký to mělo význam, ale fungovalo to. S novým biosem je to OK.
1)asus cubx,cel.(tual.)1100@1260,2x128 PQI+256Seitec+256Compaq, G3Ti200,WD320JB,SBLive!........
Mně nepomohlo lautr vůbec nic. Uvidíme co řeknou v CC.Původně odeslal Ernest
Tak me potkalo to samy co Jochynatora:
Zmenil jsem v BIOSu casovani pameti a po nem uz deska nenajela. Teda najela, vsechno se toci, na displeji je FF, ale na monitoru se neukaze vubec nic (ani klavesnice tusim neproblikla).
Reset CMOS (vcetne vyjmuti baterky) nezabral, napajeni zdroje jsem zkousel vyjmout a taky to nepomohlo (zatim jenom jednou, treba si da rict).
Tak jsem z toho trochu zoufalej.![]()
![]()
Mel jste nekdo podobnej problem?
Reklamace desky je az posledni moznost a nechce se mi verit, ze jine reseni neni.
Diky za radu nebo alespon slova soucitu. Jiste si dovedete predstavit jaka byla v nedeli doma atmosfera.![]()
hele me se osvedcilo komplet to rozdelat ( vytahnout procik i karty ) odpojit od napajeni a vymazat cmos a uvidis.Původně odeslal Connor
ale jeste predtim zkus hned po zapnuti pocitace podrzet klavesu INSERT...
kdyby nepomohlo ani jedno z vyse uvedeneho, tak tam zkus dat jiny procesor a melo by to fachat.
zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku
Diky, zkusim to udelat, sem predtim zkousel jen vyndavat karty. A ten insert jsem taky nedelal (jenom del jak to psali v manualu). Doufam ze to pomuze, protoze zadnej jinej athlon v sirokem okoli neni![]()
no o insertu take pisou v manualuPůvodně odeslal Connor
![]()
nicmene s tim athlonem by nemelo vadit ani pokud to bude durex, pac ten ins prave nastavi pri startu default hodnoty...
To je fuk durex nedurex, moji znami jsou sami intelari, amd nikde siroko daleko.Původně odeslal mISHA
Takze kdyz rosborka-sborka nezabere, tak holt budu muset reklamovat.![]()
no hele fakcit by to snad melo. prinejhorsim to doneses do te firmy a oni to tam zpatlaj ( nende to jako reklamacku ale ze to proste zatuhlo a pravdepodobne by pomohlo nastartovat to s jinym CPU jen ze ho nemas )Původně odeslal Connor
To bude problem (to jsou ty negativa nakupu z velkoobchodu)Původně odeslal mISHA
Ha, ted jsem si toho INSERTu v manualu teprve vsimnul..je to v pdf verzi hned na zacatku....ale v tistene verzi jsem to nejak prehlid..jen je divny ze nezabralo Clear CMOS...fakt divny. Uvidim doma, jsem fakt netrpelivej.
![]()
Tak insert nezabral.
Zkousel jsem to vzdalenym pristupem (bracha) a nepomohlo, tak jeste zkusim vecer rosborku.
![]()
Ahoj,
tak jsem zkusil odpojit zdroj, vyndat/zandat karty, pamet i procesor (jiny na zkousku nemam) a bohuzel neuspesne.
Ach jo. Jeste dnes zkusim vymenit RAM a pokud neuspeju tak tramtadaaa reklamace. Nebo myslite, ze ma smysl tahnout to do GME aby me tam nahrali znova aktualni bios??![]()
![]()
no za zkousku nic nedas. hlavne furt premyslim, cim by to mohlo byt. hele napadla me jeste jedna moznost. na desce jsou dva piny oznacene JCK1 a JCK2 je to hned vedle druheho USB portu mas tam predpokladam obe na 1-2 ( bios default ). zkus je dat JCK1 na 2-3 a JCK2 nechat na 1-2 ( to je nastaveni FSB na 133MHz ). pak opet resetovat CMOS ( funguje ti vubec reset CMOS? odpoj zdroj a clearcmos - pokud nechas clear cmos, tak by se nemel zapnout pocitac ) a pak by to pokud mas spatne hodnoty v biosu nastavene mel zapnout. pokud mas poskozeny bios coz je dle me blbost, tak ani toto nepomuze...Původně odeslal Connor
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)