Citace Původně odeslal Slavo
Citace Původně odeslal mISHA
Citace Původně odeslal Halen
Nejvetsi legrace na tom vsem je, ze rozdil mezi 50W a 100W zesilovacem krmicim stejnou bednu bude posluchac vnimat jako 1,5x vyssi hladinu zvuku. Jinymi slovy, zdvojnasobeni vykonu zesilovace zvedne akusticky tlak menicu o 3dB. Aby se posluchaci zvuk jevil jako 2x hlasitejsi (+6dB) musi se vykon zesiku zvednout 4x
no vidis, a ja doted zil v domeni, ze zdvojnasobeni subjektivni hlasitosti je pouze +3dB
Zdvojnasobeni hlasitosti je asi +3dB v amplitude - tzn. +6dB vo vykone. Co sa tyka PMPO, nie je to zas az taky vymysel. Hudobny signal obsahuje povacsinou velke spicky (bicie apod), takze postavit zosik ktory dava RMS 40W so zdrojmi, ktore mu neumoznia davat kratkodobo vyssi vykon (nizke napajacie napatie) je tiez dost odveci. Na vykon PMPO ma podla mna vplyv napajacie napatie, kapacita vyhladzovacich kondenzatorov a rychlost prebehu koncoveho stupna. Z toho potom vyplyvaju udaje 3600W apod.
diky za osvetleni. tohle mi uniklo a s Tvym podanim PMPO se da souhlasit. Me stve na tom trosku jina vec. Ze vyrobci jsou z hlediska blbosti vetsiny nakupujicich ochotni se snizit tak, ze na plastovy kdabicky velikosti dvou krabicek cigaret napisou 160W...