Tak jset se odhodlal a flešnul to poslední verzí (P4c81014a.rom) a ... KONEČNĚ TO JEDE A TEST PROBĚHL V POŘÁDKU !! (zatím sice jen 2x dokola - pak jsem to stopnul, ale zaplaťpánbůh za to). Nejprve (před flashem) jsem zkusil zdisableovat ten spread spectrum, ale ten memtest mi blbnul ještě více). Po fleši jsem nechal zatím vše na default.Původně odeslal commander
Ještě k té flashi BIOSu - měl jsem na ní chuť již dříve, když jsem zjistil, že existují novější BIOSy (já jsem měl na desce verzi 1010 někdy z 7/2003, nyní je 1014 z 12/2003), ale prodejce mě od toho velice zrazoval a sliboval "skoro určitě problémy, nestabilitu a nemožnost se vrátit zpět" a k následné případné reklamaci desky se vyjadřoval ve smyslu, že "ASUS reklamaci asi těžko uzná". Proto jsem se k tomu nemohl odhodlat. Jsem ale rád, že jsem to udělatNa obranu prodejce ještě musím říct, že se zabývá spíše low-endem a minimalizací koncových cen a počítač mé konfigurace určitě zatím neskládal. Celou konfiguraci jsem si stejně určil sám a trval jsem na ní. No a protože Auto*ont za ní chtěl o 12k více (vč. DPH), takže jsem stejnou sestavu zadal někomu levnějšímu.
Ještě jednou díky, že jsi mě na ten flash přesvědčil. Možná by to na závěr chtělo nějaké ponaučení i pro ostatní (všiml jsem si v celé této diskuzi, že problémy s memtestem jsem neměl jen já sám):
Pokud memtest vykazuje problémy a jiné testy (GoldMemory, Prime95) běží bez problémů, přečtěte si tuto diskuzi a flashněte BIOS na poslední verzi![]()

Odpověď s citací