Citace Původně odeslal commander
EDIT 2: co bych pro tebe neudelal, vvy pameti maji casovani od vyrobce 2-3-3-7-1 pri vdimm minimalne 2.6 V a pisou ze muzes dat az +0,2 voltu bez problemu, takze vic urcite snesou
...už jsem z toho memtestu opravdu jelen Nastavil jsem vdimm z "auto" nejprve na 2,65V a memtest se kousl, nastavil jsem to na 2,75V a opět totéž. Nastavil jsem tedy natvrdo paměti z auto na 400MHz (mám sice 434, ale deska umí nejvíce 400). Jak jsem již psal, nic nemám přetaktováno a ostatní položky v BIOSu jsou většinou na default, standard, auto. A ten memtest se pořád kouše a kouše. Při jeho standardním (defaultním) spuštění vždy úplně na začátku sedmého testu "Movin inv, once & zeros, no cache". Přestane běžet čas testu, klávesnice neodpovídá ("C" jako konfigurace, "esc" jako konec) - prostě je nutný tvrdý restart PC. Pokud ale po spuštění memtestu nastavím jako výběr onen sedmý test - běží v pohodě x-krát za sebou. Fakt tomu nerozumím, jakoby se při přechodu z testu č. 6 do testu č. 7 dělo něco divného... A je to stejné, nechám-li v boardu 2*512, nebo pouze po jednom dimmu, ať je dám do jakýchkoliv ranků... Ještě jedna věc, ty paměti jsou stejné, ale nejsou kupovány jako pár - nejsou tedy asi zkoušeny konkrétně spolu na dual-channelitu , ale když ten test zlobí i při pouze jedné (libovolné) 512MB ram...

Desku asi nemáme úplně stejnou, ty máš P4C800 E Deluxe, já P4C800 Deluxe. Rozdíly ale budou jistě velice malé...

A znovu opakuju: GoldMemory, Prime95 - po řadě hodin - bez závad.

BIOS jsem zatím neflašoval, v pondělí nebo úterý jdu za svým prodejcem, ať mi tam dá jiné paměti (pár) a vyzkoušíme to u něj. Až pak bych se rozhodl. Když máš stejnou desku: pokud bych měl s novým BIOSem problém, mohu se vrátit zpět ke starému, ne?