kdyz pominu predchozi ( no ne uple ) prispevek o dynamicke kompresi ( coz je pravda ) tak vetsina z vas pomiji jednu vec ( ackoliv to tu bylo nekolikrat zmineno a nekolikrat zveliceno ).

bitove muze byt cd identicke ( nicmene je nesmysl oboje porovnavat na CDROM mechanice, ktera ma tolerance v mnohem vetsim rozsahu stejne jako ma mnohem lepsi samoopravne kody ) ale stale zapominate na proces cteni CD kde se sice digitalne cte, ale kazdy prvek ( jakozto trebas snimac ) ma urcite tolerancnci rozmezi v nemz hlasi bud zadne svetlo nebo pritomnost paprsku. technicky pri vypalovani dochazi ke zmene struktury odraziveho materialu jenz pak bude slouzit jakoby zrcatko pro paprsek. ovsem tolerance odrazivosti ( mnozstvi svetla, ktere se vrati zpet ) je take urcita a pokud se tato tolerance v nekterem pripade ( a krom technickeho, technologickeho hlediska muze jit i o magii - byt offtopic > kdo se setkal s antenarstvim vi, ze urcita magie existuje ) nevejde do tolerance snimaciho prvku, skutecne muze dojit k chybne interpretaci ( zvlaste kdyz audiocd nema jak spravne podotkl PiT takove opravne moznosti jako datove cd ) dat ulozenych na cd disku.

pokud toto vsechno pominu a budu konstatovat, ze do DA prevodniku uz jdou skutecne tytez data, pak zalezi uz jen na tom DA prevodniku eventualne jeho nastaveni. jinymi slovy pokud dam vypalene CD a original lisovane CD a do DA prevodniku se dostane totez ( a pouzivame stejnou aparaturu ) pak oboje MUSI hrat STEJNE.