Citace Původně odeslal L-Core
Citace Původně odeslal commander
Takze s nejvetsi pravdepodobnosti je problem v vdimm, ja mam dle podpisu, jel jsem na 2-3-2-6, 225 FSB, 2.85 vdimm, a naprosto pohoda, ale memtest uz asi po 3 minutach zacal hazet errory, takze uz proste ramky nestihaji (mááálo voltů), a treba pri 217 FSB a stejnym casovanim na 2.65 zase ihned chyby, ale s 2.75 uz 12 Hodin bez chybicky, takze tady vidim problem! PAk jsete jak bylo receno flashnout BIOS na nejnovejsi verzi a zkontrolovat timing pameti, kdyztak hodit na AUTO SPD, a zkouset to vdimm
Paměti mám nastaveny na AUTO SPD, jakmile jsem je totiž začal nastavovat ručně, PC jsem ani nenastartoval. Protože nejsem odborník, poraď prosím, co je to a jak nastavím VDIMM. Jak jsem již psal, nic nemám přetaktované. Těch málo voltů, může to být slabým zdrojem (300W noname)? Díky
Vdimm = napeti co poustis do RAM. Nastavuje se v BIOSU, bohuzel ja presne neznam Tvuj BIOS ani RAMky, ale urcite tam tu polozku nekde najdes! bud jako vdimm, nebo RAM voltage... tak nejak! Ovsem pozor, nevim jaky maji tve pameti chipy, tak abys to zase neprehnal a oni se ti neposkodily, to se muze stat! Ja bych treba do ramek potreboval 3 volty, ale deska umi jenom 2.85, coz je skoda, ale ty prosim te 3 V rozhodne nezkousej! Takyvyhle napeti totiz snesou jenom chipy s oznacenim Winbond BH-5 a ty urcite nemas! Takze zkousej a zokusej, a podivej se treba na web vyrobce tvych pameti, urcite tam ma nejakou garantovanou rychlost a napeti, tak to zkus at mas nejakej zachytnej bod od kteryho se muzes hnout. Good luck!

EDIT: boze ja jsem kus debila, dyt mas stejnou desku sem se nepodival Vdimm nastavis v ADVANCED, pak das nastaveni na MANUAL, a pak se ti tam objevi spousta polozek a dole je RAM voltage

EDIT 2: co bych pro tebe neudelal, vvy pameti maji casovani od vyrobce 2-3-3-7-1 pri vdimm minimalne 2.6 V a pisou ze muzes dat az +0,2 voltu bez problemu, takze vic urcite snesou