Citace Původně odeslal Marcelus
Ahoj, koupil jsem si lcd panel ViewSonic Vp171B s DVI vstupem a jsem celkem zklamán kvalitou obrazu.
Chci tedy upgradovat grafiku. Nechci do toho vrážet žádné velké prachy (max 4000,- s DPH) a stojím před dilema, Ati vs. NVidia.
Mé ppžadavky jsou:
1. Aby to jelo v mé staré, ale super spolehlivé desce s BX chipsetem.
2. Kvalitní obraz přes DV-I

Výkon v 3D mě moc nezajímá, vzhledem k tomu co hraji (a na čem - viz popis ), ale při stejné kvalitě obrazu a podobné ceně rozhoduje

Tatím jsem uvažoval nad:
ASUS V9520 TD, FX 5200, 128MB DDR, AGP 8x, TV out, DVI-I
nebo
FIC ATI RADEON 9200, 128MB DDR, 128bit, DVI, VIVO, Retail
Co poradíte zkušení harcovníci?

Dík
ATI jako takova neni co se kvality obrazu tyce proti nVidii zadnej zazrak, zalezi hlavne na vyrobci (u obou znacek).

U DVI je to ale celkem jedno.

Problem pak muze byt jeste v monitoru. Nektery monitory maj interne prepocitani z hodnot DVI na hodnoty reprezentujici barvu asi spatne udelany a maji lepsi barevny podani pri pouziti D-Sub. Roli taky hraje, ze pak nejdou pouzit nastaveni a korekce primo v monitoru. Zalezi v podstate jenom na subjektivnim pocitu z obrazu.

Ati i nVidia ma dnesni dobe A/D prevodniky v cipu, tady kvalitu vyrobce neovlivni. U ATI je trochu vyhoda ze se vic dba na referencni design i u levnejsich znacek. Ale jak rikam obraz pres analog dnes neni u vetsiny znacek problem.
Tva stara TNT2 je jina kapitola.

Zkus pripojeni pres DVI i D-Sub, mozna ze ti bude vic vyhovovat D-Sub.

Zkus se poohlidnout i po ATI 9500 ta by mela byt v podobne cenove kategorii.