Citace Původně odeslal Rob
mam v pokoji kde spim slabouckej router se 486kou 100MHz kterej mne rusi. jede to na distribuci FreeSCO ktera je jenom v pameti, takze tam neni ani disk. jenom:
deska+cpu+pamet+isa grafika+disketovka+sitovka

vsechno to jede pres obycejny 250W zdroj, ve kterem je posledni vetracek v tomhle pocitaci

myslite ze ten fan muzu kuchnout a nechat to bez vetracku? nerad bych aby se neco odpalilo, ale zatizene to moc neni celkem to bude asi kolem 20W, vzduch ze zdroje jde uplne chladny
Myslím, že nejlepší řešení je dát original zdroj bezventilátorový, znám dva zdroje www.silent.wz.cz a nebo německé servry - (nedávno jsem na jednom byl - musel bych do historie, kdybys nenašel ) cenově je to ovšem od 2.000 Kč - asi do 400 EUR . A netočí se nic . problem asi bude, že to jsou zdroje na P4 - takže redukce ? nebo máš ATX ? ( napájecí konektor MB ? ) Další možnost je použít silný zdroj (např. 450W - bazar - server ) a použít ventilátor s termistorem - a ten se na 99% nebude točit - pokud použiješ správný typ termistoru . Taky jsem tam kupoval ventilátor s termistorem - mají buď venkovní ( term. ) Arctic TC a nebo z nových zdrojů - kde tzv. regulace vyndavají a nahrazují vlastním řešením . ( koupil jsem za 50 Kč ) A nebo si nech jen poradit - viděl jsem koncepce postavené naruby( a zřejmě mají odzkoušeno ) např. zdroj upravený dole v case atd. - napiš jak jsi dopadl - já bych měl zájem o návod na ten Tvůj router - jestli to je možné ?