Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 43

Téma: 8KRA2+ s HyperX i OCZ -problém vyriešený!!!

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní 8KRA2+ s HyperX i OCZ -problém vyriešený!!!

Mám tuto dosku s pamäťami Kingston HyperX 3500 -256Mb. Pri nastavení FSB 200 /pamäte aj procesor / to robí občasné zatuhnutie win alebo sa to rovno zreštartuje. To všetko pri nataveniach pamätí na SPD .-NORMAL hodnoty. Nechce sa mi veriť že by to nestíhalo keď by mali ísť až na 217 Mhz. Nemá niekto skúsenosť ? Čo tam dať aby to išlo na 200-200 pamäte aj procák /zatial som to šťastie nemal /

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní Re: 8KRA2+ s HyperX -problém !!!

Citace Původně odeslal robo
    Mám tuto dosku s pamäťami Kingston HyperX 3500 -256Mb. Pri nastavení FSB 200 /pamäte aj procesor / to robí občasné zatuhnutie win alebo sa to rovno zreštartuje. To všetko pri nataveniach pamätí na SPD .-NORMAL hodnoty. Nechce sa mi veriť že by to nestíhalo keď by mali ísť až na 217 Mhz. Nemá niekto skúsenosť ? Čo tam dať aby to išlo na 200-200 pamäte aj procák /zatial som to šťastie nemal /

sice nevim proc to resis v samostatnem dredu kdyz je hned vedle dred venovany JEN A POUZE teto desce

ale co mas za grafiku? nemas nahodou radeona 9600? eventualne pokud ne jak mas nastaveno ROMSTIP a tu druhou polozku pod tim? v biosu v nastaveni procesoru?

btw jsi si jist, ze ti to zvlada procesor?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní

Za ten samostatný dred sa omluvam -som tu prvý raz ako registrovaný. Nastavené to mám : SYSTEM PERFORMANCE -NORMAL / CPU TIMING spolu s ROMSIP TABLE -NORMAL / DRAM COMMAND RATE dokonca !! 2T -možno je ten procák fakt slabý je to ale AGOIA /palomino/
    Sempron(754) 2800+ @ (267x8)1.5V/ AC Freezer 64PRO/ Goodram 512Mb 400Mhz@464Mhz/ Epox 8npa7I/ HDD Hitachi Sata 160Gb/ GF6600GT / CDRW Benq 4816P/ DVD LG 4165B/ Chill 400W

Vliv
    357

Standardní

Za ten samostatný dred sa omluvam -som tu prvý raz ako registrovaný. Nastavené to mám : SYSTEM PERFORMANCE -NORMAL / CPU TIMING spolu s ROMSIP TABLE -NORMAL / DRAM COMMAND RATE dokonca !! 2T -možno je ten procák fakt slabý je to ale AGOIA /palomino/
    v kazde sekci je hned na zacatku "Ctete jako prvni" atd. A jsou i pravidla se kteryma souhlasis pri registraci. tolik k offtopic.

jestli je to palomino, tak bych to spis videl na neschopnost procesoru pracovat na 200MHz fsb. zkousel si snizit multiplikator? vetsinou prociky jsou schopny jet na sve default frekvenci ( + neco navic ) i kdyz nejsou moc ochotne se nechat taktovat, takze kdyz das 200 fsb tak dej multiplikator tak max na 8.5 a melo by to bezet pri nepatrne zvysenem napeti.

coz me tak napada mas zvedle napeti VCore?

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní

mám to zapnuté 200 x 8 aj keď ide aj s 8,5 násobičom .Vcore som teraz zdvihol na 1,8 V pustím to do testov a uvidíme /možno mu ešte neskôr pridám /
    Sempron(754) 2800+ @ (267x8)1.5V/ AC Freezer 64PRO/ Goodram 512Mb 400Mhz@464Mhz/ Epox 8npa7I/ HDD Hitachi Sata 160Gb/ GF6600GT / CDRW Benq 4816P/ DVD LG 4165B/ Chill 400W

Vliv
    357

Standardní

mám to zapnuté 200 x 8 aj keď ide aj s 8,5 násobičom .Vcore som teraz zdvihol na 1,8 V pustím to do testov a uvidíme /možno mu ešte neskôr pridám /
    no palomino slo spatne. nicmene je to nutne to tak trapit?

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní

Tak som zistil zaujímavú vec. Pustil som tam MEMTEST / FSB 200 pamäte, procák 200x8 / prišlo to na 63% vypísalo 300 závad a musel som to reštartnúť lebo to zostalo zatuhnuté .Potom som pamätiam tých 200 nechal ale procesor som dal na 166x10 a memtest prešiel bez chyby-takže ten CPU má asi naozaj dosť ,ale na druhej strane je ozaj velký rozdiel vo výkone pamätí keď idú synchrónne s procesorom ako takto / a to poznať napr. aj na klikačkách po ikonách / Zajtra to ešte vezmem preveriť do kamoša má TB revízia B0 s rovnakou doskou

Vliv
    357

Standardní

no palomino melo docela problemy s chlazenim protoze melo maly jadro. mnohem lepe na tom sou tb ( b0 ) a barton.

ovsem neco podobneho se me stalo take s jednim cpuckem. hele holt se budes muset smirit s tim, ze nemas lepsi kousek cpu. jinak bych rekl, ze pameti i deska budou ok...

take se muze stat, ze proste tvuj kousek se s deskou nesnasi a v jine desce muze jet jako vino...

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní

Tak som zistil nové veci /keď som to skúšal cez MEMTEST/
    Pri nastavení 166 FSB pre procesor aj pamäť -všetko OK, pri nastavení 185 FSB tiež OK , tak som tam nakoniec dal FSB 199 čo sú už fakt brutál hodnoty pre AGP aj PCI a tá pamäť beží úplne ok!!! Dokonca pri agresívnych časovaniach!!! Akonáhle však prejdem na FSB200 (prepne sa delička na 1/6) a je to vháji /MEMTEST vypíše chyby v teste 5 ďalej to ani nepokračuje musím reštartnúť. Čo povieš nevyzerá to predsa len na reklamáciu dosky?

Vliv
    357

Standardní

Tak som zistil nové veci /keď som to skúšal cez MEMTEST/
    Pri nastavení 166 FSB pre procesor aj pamäť -všetko OK, pri nastavení 185 FSB tiež OK , tak som tam nakoniec dal FSB 199 čo sú už fakt brutál hodnoty pre AGP aj PCI a tá pamäť beží úplne ok!!! Dokonca pri agresívnych časovaniach!!! Akonáhle však prejdem na FSB200 (prepne sa delička na 1/6) a je to vháji /MEMTEST vypíše chyby v teste 5 ďalej to ani nepokračuje musím reštartnúť. Čo povieš nevyzerá to predsa len na reklamáciu dosky?
    no ja bych nejdriv zkusil prohodit dily z jineho systemu ( tim vyloucis postupne jak desku, pamet tak procesor ). s tou delickou je to zajimave. mas dobre nastavene parametry? nemas nahodou pretazene pameti na vyssi hodnotu? anebo jeste zjistit, jestli ti skutecne prepne delicka. ale je to zajimavy problem. fakt nejdriv zkus prohodit jednotlive dily protoze jinak se dal nedostanem...

hele nemaji ty pameti nahodou default 2.7V? protoze deska tam pousti v defaultu neco pod 2.7V tak jim zkusit mirne zvysit voltaz.

Member Avatar uživatele baros
    Věk
    47
    Vliv
    279

Standardní

Jam mam ted v pocitaci tu samou pamet (1x256MB) jako ty a na 200 jede v pohode,CL 2, 4 bank interleave, casovani 3-7-3, romsip table ultra, command rate 1T.

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA

hele nemaji ty pameti nahodou default 2.7V? protoze deska tam pousti v defaultu neco pod 2.7V tak jim zkusit mirne zvysit voltaz.
    Detail, jen malicko poopravim
    Default maji 2.5V (cipy winbond BH-5) a 2.6V (winbond CH-5)...ale napetim to urcite nebude....ja bych zkusil flesnout bios (kvuli mozne nekompatibilite EPoX vs. Kingston)
    IBM X60

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal player1

Detail, jen malicko poopravim
    Default maji 2.5V (cipy winbond BH-5) a 2.6V (winbond CH-5)...ale napetim to urcite nebude....ja bych zkusil flesnout bios (kvuli mozne nekompatibilite EPoX vs. Kingston)
    no prave ze deska tam pousti vice, ale to by nemelo vadit. proste zkusit bud reklamovat ( s moznosti neuznani reklamace ) anebo vymenit postupne soucastky ( a zkusit vyhazet vsechno nepotrebne )...

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní

VYRIEŠENÉ !!! JE TO PROCESOROM !!!
    Tak som si od kámoša požičal jeho nový Athlon 2400+ / TB revízia B0 - AIUHB ešte v kompe nebol/ aby som zistil či to fakt nie je tým CPU a zabralo to !!!
    Stým novým TB to šlape ako hodinky .
    V pohode to ide do tých 217Mhz FSB- v memteste bez jedinej chybičky - ožilo to "nový comp"
    Ten procák by sa zišiel idem sním na 217x11 @ 2387 jeho strop je okolo 2450.
    To moje palomino tomu nesedí. Vďaka všetkým za cenné rady.

Ha, tak podobny problem me taky trapi. Deska 8KRA2+ (rev 1.0), RAM HyperX 3500 512MB, CPU Batron 2600+ (BOX chladic).
    CPU jede na 1,65V, RAM na 2,7V a pri teto situaci se dal nez 174FSB nedostanu. 200FSB vubec nehrozi (ani pri zvaseni voltaze CPU ci RAM), to nenajede ani bios.
    Zkusil jsem tedy nastavit RAM na 166MHz a pak se da FSB zvednout v "pohode" na 200-204 (jasne, chyby v prime95 jsou, ale to nic viditelne nezatuhava). RAM je pak podle CPU-Z na FSB-33 (tj.166-170), timing by SPD (CL2-3-3-7).
    Takze to na prvni pohled vypada na problem pameti!! Proste na 200MHz to jede jedine pri default frekvenci CPU (tj.166).
    ALE ZATIM NEPANIKARIM!!!
    Protoze:
    1) mam celou sestavu teprve tyden
    2) jsem v o/c zacatecnik
    3) bios mam z 5.8.2003 a zatim jsem nic neflashoval
    4) takze to muze byt klidne moji nesikovnosti v nastaveni
    5) teploty mam pri RAM/FSB 166/200 cca 55 v zatezi, pri RAM/FSB 196/196 to je z fleku 60

Budu rad, pokud se s kazdym poznatkem 8KRA2+ vs. HyperX 3500 pochlubis!! Sem nebo do PM, to je fuk.
    Drzim nam palce.

Vliv
    357

Citace Původně odeslal Connor

Ha, tak podobny problem me taky trapi. Deska 8KRA2+ (rev 1.0), RAM HyperX 3500 512MB, CPU Batron 2600+ (BOX chladic).
    CPU jede na 1,65V, RAM na 2,7V a pri teto situaci se dal nez 174FSB nedostanu. 200FSB vubec nehrozi (ani pri zvaseni voltaze CPU ci RAM), to nenajede ani bios.
    Zkusil jsem tedy nastavit RAM na 166MHz a pak se da FSB zvednout v "pohode" na 200-204 (jasne, chyby v prime95 jsou, ale to nic viditelne nezatuhava). RAM je pak podle CPU-Z na FSB-33 (tj.166-170), timing by SPD (CL2-3-3-7).
    Takze to na prvni pohled vypada na problem pameti!! Proste na 200MHz to jede jedine pri default frekvenci CPU (tj.166).
    ALE ZATIM NEPANIKARIM!!!
    Protoze:
    1) mam celou sestavu teprve tyden
    2) jsem v o/c zacatecnik
    3) bios mam z 5.8.2003 a zatim jsem nic neflashoval
    4) takze to muze byt klidne moji nesikovnosti v nastaveni
    5) teploty mam pri RAM/FSB 166/200 cca 55 v zatezi, pri RAM/FSB 196/196 to je z fleku 60

Budu rad, pokud se s kazdym poznatkem 8KRA2+ vs. HyperX 3500 pochlubis!! Sem nebo do PM, to je fuk.
    Drzim nam palce.
    no hele to si udelal chybu s tim bartonem. pac zatim se lidem nejak nepovedlo odemknout nasobice. a je mozne ze 2600 proste nezvlada zmenu fsb na 200 ( kvuli vysledne vlastni frekvenci ). jak sem cetl a z vlastni zkusenosti funguje 2500+ s 200fsb uplne v pohode ( vysledek tudiz 3200+ )

bios doporucuji flashnout nejnovejsi. ma podporu softwaroveho chlazeni CPU a je fakt ucinna ( bez zateze klesla teplota o dobrych 12-13 stupnu ).

btw s tim napetim CPU zkus klidne jit vejs ( az 1.75 takove maximum ). ovsem s novym biosem nezapomen pred samotnym pretaktovanim ( pomoci fsb ) zvednout napeti a restartovat a teprve pak menit fsb ( nevim proc, ale kdyz nastavis vse najednou, tak ti to proste nenajede - asi kvuli zmene fsb driv nez napajeni )

Standardní Shrnuti :-)

Diky moc, ja to zkusim a dam vedet jak sem dopad.
    Jenom bych shrnul svuj predchozi prispevek:
    Pokud snizim frekvenci pameti v BIOSu na 166 ale FSB dam na 200 tak mi procesor na tech 2300Hz najede a i windows bez potizi bezi (jasne, prime95 hlasi sem tam chybku, ale na to ze vse ostatni je na default hodnotach to de).
    Takze z toho me plyne, ze procesor vyssi FSB (200) zvlada v podstate dobre, jen se nejak nekamaradi se stejnym nastavenim pameti. Ale jak jsem psal, teprve se to ucim.
    Samozrejme pokud zkousim mene standardni FSB (186 nebo 196) tak se na stejnou hodnotu nastavi i frekvence pameti, ale CPU hreje vic a zda se, ze to systemu celkome mene svedci.
    Zatim moc diky, rano budu pokracovat v koumani. Dik

Vliv
    357

Standardní Re: Shrnuti :-)

Pokud snizim frekvenci pameti v BIOSu na 166 ale FSB dam na 200 tak mi procesor na tech 2300Hz najede a i windows bez potizi bezi (jasne, prime95 hlasi sem tam chybku, ale na to ze vse ostatni je na default hodnotach to de).
    Takze z toho me plyne, ze procesor vyssi FSB (200) zvlada v podstate dobre, jen se nejak nekamaradi se stejnym nastavenim pameti. Ale jak jsem psal, teprve se to ucim.
    Samozrejme pokud zkousim mene standardni FSB (186 nebo 196) tak se na stejnou hodnotu nastavi i frekvence pameti, ale CPU hreje vic a zda se, ze to systemu celkome mene svedci.
    no otazkou jestli nemas nastevene nektere dalsi hodnoty spatne. take je mozne ze to uz neutahne zdroj. a zkus pridat napeti na pametech ( s puvodnim biosem sem mel 2.5V a s novejsim uz je to default 2.7V ). dalsi problemy je tezke resit takto. opet poradim vyhazet vsechno nepotrebne a zkusit jine cpu a pamet a trebas i desku...

no otazkou jestli nemas nastevene nektere dalsi hodnoty spatne. take je mozne ze to uz neutahne zdroj. a zkus pridat napeti na pametech ( s puvodnim biosem sem mel 2.5V a s novejsim uz je to default 2.7V ). dalsi problemy je tezke resit takto. opet poradim vyhazet vsechno nepotrebne a zkusit jine cpu a pamet a trebas i desku...
    S tim puvodnim biosem z 5/8/2003 mam na pametech default taky 2,7V.
    Vyhazim co neni nutne (SCSI radic adaptec) a zkusim jestli nemam nekde neco jineho blbe nastaveny (v nastaveni BIOSu jsem vychazel z polozky Load Optimized BIOS Setting a krome vypnuti RAID radicu a zmen FSB jsem snad ani nic jinyho nemenil).
    Zkusit jinou desku ci cokoliv jineho nemam moznost, takze tuhle variantu musim nechat az jako uplne posledni.
    Diky a dobrou noc.

Vliv
    357

S tim puvodnim biosem z 5/8/2003 mam na pametech default taky 2,7V.
    Vyhazim co neni nutne (SCSI radic adaptec) a zkusim jestli nemam nekde neco jineho blbe nastaveny (v nastaveni BIOSu jsem vychazel z polozky Load Optimized BIOS Setting a krome vypnuti RAID radicu a zmen FSB jsem snad ani nic jinyho nemenil).
    Zkusit jinou desku ci cokoliv jineho nemam moznost, takze tuhle variantu musim nechat az jako uplne posledni.
    Diky a dobrou noc.
    no tak v tom by mohl byt zakopan pes. vypni zvukarnu ( delala mi problemy ) muzes i sitovku, nastav ne default spd pameti ale na dejme tomu safe ci ten nejmensi a taktovani take ne na dle fsb ale napevno na 200 a uvidis.

Standardní Vyrazny posun k lepsimu

MISHA + ROBO: Takze diky vam moc za tipy, uz se situace vyrazne zlepsila:
    Flashnul jsem BIOS, zvednul Vcore na 1,75V (ted uz to jede i na 1,725V) a razem se mi podarilo dostat dostat se na FSB 200 (RAM jsem nastavil taky 200). Ostatni nastaveni RAM mam zatim na "by FSB" (Misho ja vim, ze si radil neco jineho, ale zatim to tak bezi tj. CL 2-3-3- a tim padem CPU bezi na 2300MHz.
    Vsechno ale neni uplne ruzove:
    Pri testu v prime95 to sem tam hodi nejakou chybu, pustil jsem to 3x, poprve to jelo bezchybne 1,5h, potom dokonce 11h a nakonec pres 2hodiny). Takze nevim jestli to je hodne spatne, nebo ne. V 3D testech to prochazi bez problemu.
    Teplota pri zatezi leze na 63 stupnu (mam standard box chladic bez zvejky), coz neni idealni.
    Naopak ten softcool je super, opravdu teplota v klidu klesla o 10 stupnu.

Takze jeste jednou diky a pokud mate nejakej tip jak postupovat dal, dekuju za rady. Jsou ty chyby v prime95 je hodne spatny nebo ne?

Vliv
    357

Standardní Re: Vyrazny posun k lepsimu

MISHA + ROBO: Takze diky vam moc za tipy, uz se situace vyrazne zlepsila:
    Flashnul jsem BIOS, zvednul Vcore na 1,75V (ted uz to jede i na 1,725V) a razem se mi podarilo dostat dostat se na FSB 200 (RAM jsem nastavil taky 200). Ostatni nastaveni RAM mam zatim na "by FSB" (Misho ja vim, ze si radil neco jineho, ale zatim to tak bezi tj. CL 2-3-3- a tim padem CPU bezi na 2300MHz.
    Vsechno ale neni uplne ruzove:
    Pri testu v prime95 to sem tam hodi nejakou chybu, pustil jsem to 3x, poprve to jelo bezchybne 1,5h, potom dokonce 11h a nakonec pres 2hodiny). Takze nevim jestli to je hodne spatne, nebo ne. V 3D testech to prochazi bez problemu.
    Teplota pri zatezi leze na 63 stupnu (mam standard box chladic bez zvejky), coz neni idealni.
    Naopak ten softcool je super, opravdu teplota v klidu klesla o 10 stupnu.

Takze jeste jednou diky a pokud mate nejakej tip jak postupovat dal, dekuju za rady. Jsou ty chyby v prime95 je hodne spatny nebo ne?
    no hele pokud to bezi tak to je nejdulezitejsi. mimochodem ten prime95 neni smerodatny. pokud ten poc pojede tak bych to fakt netrapil. vzdyt uz takhle ti pojede uplne vsechno

Standardní Jsem spokojen

Jasne, uz takhle jsem spokojen s tim co jsem dosahnul. Takze ve volne chvili si budu treba hrat s casovanim pameti apod. a kdyz to nepujde, tak se mam kam vracet.
    Jen me zarazi, ze mam pomerne nizkou propustnost pameti (v Sandre cca 2300/2700). Existuje na to zase nejaky programek "VIA latency...", ktery jsem doted pouzival na Pentiu III s via chipsetem??

Vliv
    357

Standardní Re: Jsem spokojen

Jasne, uz takhle jsem spokojen s tim co jsem dosahnul. Takze ve volne chvili si budu treba hrat s casovanim pameti apod. a kdyz to nepujde, tak se mam kam vracet.
    Jen me zarazi, ze mam pomerne nizkou propustnost pameti (v Sandre cca 2300/2700). Existuje na to zase nejaky programek "VIA latency...", ktery jsem doted pouzival na Pentiu III s via chipsetem??
    no je, ale problem bude nekde jinde.

sandra sice neni smerodatna, ale jakystakys prehled predstavuje. ja mel taky dost podmiru a ukazalo se, ze je to v pametech. moje nastaveni bylo

interleave 4, cl2.5 3-6-3 a jeste je tam jedna hodnota tuzim burst lenght nebo fakt ted z hlavy nevim ( je to 3 hodnota odspodu ) a tu mam na 8. a pak mi to vyskocilo pri 200mhz na nejakych 2950/2750...

mas novy via 4in1 4.51? ( hyperion ) nainstalovano spravne?

Standardní Re: Jsem spokojen

no je, ale problem bude nekde jinde.

sandra sice neni smerodatna, ale jakystakys prehled predstavuje. ja mel taky dost podmiru a ukazalo se, ze je to v pametech. moje nastaveni bylo

interleave 4, cl2.5 3-6-3 a jeste je tam jedna hodnota tuzim burst lenght nebo fakt ted z hlavy nevim ( je to 3 hodnota odspodu ) a tu mam na 8. a pak mi to vyskocilo pri 200mhz na nejakych 2950/2750...

mas novy via 4in1 4.51? ( hyperion ) nainstalovano spravne?
    Hyperiony 4.51 nainstalovany mam a jestli spravne to nevim, jak to poznam? Pri instalaci se nic neobvykleho neudalo, proste jako obvykle.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání