Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: Příkaz na odebírání balíčků

Standardní Příkaz na odebírání balíčků

Čau, moc bych vás prosil kdyby mi někdo poslal příkaz na odebírání naistalovaného software, vím že to je v nabídce KDE, ale mne se nenaistalovala kopletní a nepomohlo ani udate-menus nebo kapfinger. Takže bych potřeboval příkaz na odebírání a přidávání software, je to v Menu Drake tak tam mrkněte a tam to je!

Standardní

to si uz delas pr.del, ne?
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

lamaz party !
    Covece by ses mel jit vyspat, moc ti ten Silvestr vlezl do hlavy
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

No já teda nevím kde bych tohle našel než od někoho jinýho kdo má Lin.
    Jinak bych se chtěl ještě zeptat na:
    1)Není nějaké prostředí, které by simulovalo MacOS pod Linuxem? Myslím, že by to mělo jít protože Lin má narozdíl od Win mnohem pruřnější prostředí.
    2)Chtěl bych zeptat co dělat, když zapomenu heslo na roota? Zjistil jsem u kamaráda, že když vybere při bootování v LILO safe-boot nebo nějak tak, tak nemusím zadávat heslo a jsem v single user modu jako správce. Ale já to takhle nemám!

Standardní

btw, aj mne by sa zišlo vedieť, ako sa volá tá utilita na pridávanie/odoberanie balíkov
    Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0

Standardní

V Slackware je installpkg, removepkg a pkgtool - ale to asi nebude tvoj pripad
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

No aspoň něco zkusím, dík, ale říkám najdete to v MenuDrake, nebo v něčem podobnym!
    Jinak nevíte přesný název té opravy na MDK, která tomuhle jevu zabraňuje na mandrake.cz toho je kupa ale jaký opravný balík to je to nepoznám!

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Pokud me pamet neklame tak KDE ma kpackage, pokud ho tam nemas tak si ho tam prihod. Nauc se bash, bez toho je linux tak nejak o nicem.

rpm -e 'nazev_balicku' - odebere
    rpm -Uvh 'nazev_balicku' - instalace

BTW man rpm resi vse
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Standardní

Dominator: Vyplati se kouknout na temata, ktere maji sticky, protoze je tam popsana instalace balicku rpm.
    BTW je tam odkaz na tuhle stranku: http://www.linuxgazette.com/issue68/nazario.html

na ty rpm prikazy se vyprdni, mandrake ma urpmi:
    NECHAPU, PROC SE NA TO PTAS ZNOVA, UZ SES PTAL V OBECNYCH !!!
    Ja sem Ti tam napsal, ze mas pouzit napovedu k urpmi --help, dokonce je v cestine...
    Nekdo dalsi Ti psal ze mas pouzit man rpm.

S tim MacOS emulatorem: nekdo se ptal na ABC Linuxu, mrkni tam.

Standardní

Jo jasná hoši, ale z příkazpvý řádky to budu potřebovat jen někdy. Chci to pohodlně, takže si to přidám pomocí MunuDrake do menu. A tam mi nebude fungovat rpm... to jde jenom v konzole! Takže tak miximálně zkusím "kpackage" jak mi tu psali. A man urpmi jsem dával (vím je to i v CZ, coý mi mimichodem nefugují háčky, nevíte jak na to?) Ale tam nějak tak moc nevím jak to hodit do X. Ale já hlavně nepotřebuji jen příkaz na odinstalaci, ale na to grafický rozhraní, !!!!abych viděl co mám naistalovanýho!!!!

Standardní

rpmdrake
    kdyby tady nekdo nebyl KURVA tak linej a podival se do sticky threadu tak je tu hned o jeden zbytecnej thread min
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

heh, pritlac, to by tady byla tak polovina temat a v podstate vsechno skutecny problemy a podivnosti a ne takoveto lamaz-questions, nechapu to, to nam dominator jako dava ukoly co pro neho mame vyhledat tu na foru a v google? Kazdej nekdy zacinal, ale co je moc, to je moc.
    Slackware...because it works

Standardní

Chápete vy DEBIANI že problém je MDK 9.2 prý pomůže update-menus, ale mne to nic neudělá!!! MDK 9.2 má taky porblém s Kmix (nastavujou se deufaltní hodnoty....) Tyhle problémi mi prostě dělaj problémi, takže to nebude uživatelem!

Standardní

Tak proč používáš Mandrake, když má (jak říkáš) takovýhle problémy? Zkus něco jinýho. Třeba Fedora Core 1 (nástupce Red Hat Linux 9) by se ti mohlo líbit, protože Mandrake vychází z RHL a FC je jeho následovník .

Jinak RTFM, Google, ABClinuxu, konference linux@linux.cz (http://www.linux.cz/lists/archive/linux/) a pro tebe ještě (a tím jsem měl možná začít) http://www.mandrake.cz/

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

spis je zajimavy, ze mne to nic takovyho nedela
    a co sem vcera radil Mikhaillovi, tak tomu pomohl menudrake a rebuild menu, kdyz se mu to podrbalo

Standardní

Citace Původně odeslal honzig
    Tak proč používáš Mandrake, když má (jak říkáš) takovýhle problémy? Zkus něco jinýho. Třeba Fedora Core 1 (nástupce Red Hat Linux 9) by se ti mohlo líbit, protože Mandrake vychází z RHL a FC je jeho následovník .

Jinak RTFM, Google, ABClinuxu, konference linux@linux.cz (http://www.linux.cz/lists/archive/linux/) a pro tebe ještě (a tím jsem měl možná začít) http://www.mandrake.cz/
    Jeste to trochu doplnim o svoje odkazy:
    http://www.linuxquestions.org/questions/index.php
    http://forums.gentoo.org
    http://www.mandrakeusers.org/index.php
    http://www.pclinuxonline.com/modules.php?name=Forums (sem ale moc nechodim)

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

forums.gentoo.org vrele doporucuju, i kdyz nemas gentoo tak tam najdes hodne odpovedi na to co hledas

Standardní

To su děláte srandu mrkněte na Mandrake.cz tam je nějaká recenze na 9.2 a k tomu diskuze a viděli byste tech chyb já to vidím, že to spěje k WIn, hone¨m nová verze a pak 1 GB záplta, to je řešení? To je hrůza a navíc já si MDK kupoval a asi přejdu na 9.1. protože mán 100x méně chyb!!!! Nebo rouvnou skok na Debian, ale z toho bych se asi neprobral možná něco jako SUSE nebo REDHOT či Slack jakej by jste doporučily. ŠTVE MNE ŽE SE ZEPTÁM JAK NA NĚCO, ALE POTOM TAM TEN PŘÍKAZ VŮBEC NENÍ, NEFUNGUJE, NEEXISTUJE.... takže fakt sorry že jsem tady okupoval OC svejma strapnejma dotazama, ale chyba není na mojí straně!

Výčet toho co mi zatím neefunguje:
    update-menus (problém s menu)
    mail (příkaz v konzole)
    MySQL (to je snad nejhorší mám tam vše naistalované a ještě víc a stejnak chybí nějaké soubory = TO JE NA VRAŽDU!!!)
    Modem Motorola SM56 (naistaluje se ovladač s RPM, ale nikde ani stopy!!!)

Kdyby jste někdo něco věděl tak please poraďte!!!

Standardní

Citace Původně odeslal wong
    a co sem vcera radil Mikhaillovi, tak tomu pomohl menudrake a rebuild menu, kdyz se mu to podrbalo
    Ještě bych se zeptal co je to rebuilt menu a co to máš v podpise za tou verzí Lin + ?

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

Citace Původně odeslal Dominator
    Citace Původně odeslal wong
    Ještě bych se zeptal co je to rebuilt menu a co to máš v podpise za tou verzí Lin + ?
    tak to neni rebuild menu, ale "reload system menu" to by sis mohl domyslet. zkousels ten menudrake vubec spustit?

to co mam za + je pracovni prostredi. zkus napsat XFCE4 do googlu a uvidis. jsem s nim moc spokojenej

jeste k tomu predchozimu - modem sem mel naposledy pred X lety a to sem linux nepouzival, takze nevim, ale nainstalovat rpm s ovladaci asi nebude stacit. nacita se ti spravny modul?

ja sem mysql jednou rozjel podle navodu www.mythtv.org myslim. nektery soubory je myslim treba vytvorit pomoci nejake utility a opet musis mit spustenyho daemona na mysql

prikaz mail asi nikdo nepouziva, takze tezko rict co s tim (ja ho nemam ani nainstalovanej)

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Mail jsem pouzil jednou v zivote pri zapoctu z linuxu a s jeho odesilanim jsem mel problemy, jsem pak v nestrezene chvili pouzil jine odesilatko myslim ze sendmail a pak s tim mailem pracoval v mailu

Co se tyce RPM s ovladaci pro modem, delal jsem neco podobneho na MDK 9.1 to rpm melo i svuj instalator, stacilo naspat nejaky prikaz mam dojem ze hcfconfig ale nebyla k nemu cesta, takze bacha bash/TAB ho sam nenajde a ten me zkompiloval moduly a zprovoznil jejich zavadeji po startu systemu

Standardní

S tím modemem to mluvíš obecně nebo k mojemu typu? A s tím mail, potřebuji něco na sítovou komunikaci co je STANDARTNE NA MDK 9.1.
    Menu drake jsem samozdrejme zkousel dokonce i načíst standartní prosředí... Jinak v čem je lepší XFCE4? Jen tak obecně něco si najdu na googlu.

Standardní

K tomu XFCE: rpm balicek by si mel mit uz primo na CD MDK, ne?
    Ja mam teda MDK 9.1 a myslim, ze tam je.
    Jinak lepsi nez neco hledat v Google je lepsi nainstalovat si to prostredi a vyzkouset.

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

To bylo obecne pro HCF modemy

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

Citace Původně odeslal dekon
    K tomu XFCE: rpm balicek by si mel mit uz primo na CD MDK, ne?
    Ja mam teda MDK 9.1 a myslim, ze tam je.
    Jinak lepsi nez neco hledat v Google je lepsi nainstalovat si to prostredi a vyzkouset.
    ja mam CDcka viz podpis a tam je jenom XFCE3.x
    ale v cookeru uz je 4.0.2, takze stacilo si nastavit urpmi

2Dominator: XFCE4 je cely v GTK2, takze vypada hezky jako treba gnome, ale je mnohem rychlejsi

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání