Citace Původně odeslal Fox!MURDER
vsak ja ti tva konkretne vymyslena fakta neberu ... a vzhledem k tomu ze tohle jsou priserny blaboly tak tohle je muj posledni post (alespon ten reagujici na tebe)
OSI ? jeee tys ten vyraz slysel? to se pred tebou nekdo zminil o necem co nechapes a ted tady s tim budes machrovat vid ? (kdybys o tom neco vedel tak bys taky vedel ze 2. a 3. vrstva musej fungovat nezavisle na sobe)

s tema adresarema moc dobre vis jak jsem to myslel (a nebo o tom vazne nic nevis) tak si tyhle poznamky nech...

network trace je taky krasne vymyslenej vyraz byt se pouziva pro neco uplne jinyho (mozna kdybys to aspon z ty anglictiny prelozil tak bys tu tak neplacal)
Kecu plno, ale ze by nekomu poradil se asi nikdo nedocka... takovohle vatu na forech nesnasim.
zatim sem si nevsim ze bys byl lepsi ...
Kdyby jsi mel jen trochu cti, tak by jsi napsal konkretne, ktera jsou to ta moje vymyslena fakta (cekam, ze tak maximalne reknes, ze vsechno, co jsem napsal). Abych tu vsak citoval RFCcka je moc pracne.
OSI - rekl bych, ze prave tady sis trochu nabeh (zde neni uplne dodrzena specifikace v souvislosti kt. uvadim). Specifikace ISO OSI se napriklad dosti presne drzi DECNET OSI.

S adresarema jsem uvedl, ze se "prenasi seznam adresaru" - a cetl jsem reakci, ze je to nesmysl a ted ze tomu treba opravdu vubec nerozumim. Tak opravdu nevim, jak jsi to myslel.

Kdyz jsem zacal psat o problemech s broadcasty, mel jsem na mysli 3. vrstvu, kdybych mel na mysli 5. psal bych "netbios broadcasty" - povazuji to za zazitou terminologii. Takze na ktere potrebujes firewall ? a ktere se tak jako tak pres router nedostanou ?

>ja mluvim o treti vrstve kde broadcasty k fungovani vubec potreba
>nejsou - teda leda na ten windowsi bordel a to tu radsi nebudu rozebirat
Jee, a tohle je taky peknej blabol (kdyz pouziji tvuj jazyk). A jak se ta samotna dve PC na LAN spolu spoji, kdyz jim nikdo neda IP adresy protejsku ?

Na zaver: zazitou terminologii jako "network trace", firewall, broadcast, cache, windows - nehodlam prekladat - vyklad jsem uvedl.
http://www.compute-aid.com/nettl.html
Naopak ty jsi neuvedl ten svuj.
To, ze se tak taky nekde nazyva "trace route" a odpovidajici tool je mene caste - alespon, ja se s tim setkavam jen v tom prvnim vyznamu (a zajimave, jsi opravdu prvni, kdo s tim ma problem).

Vzhledem k tvym invektivum jses pekne trapnej. S tim machrovanim tez. A to zes sis nevsiml kdo je lepsi me neudivuje. please LOCK

edit:
> dve pc se na siti budou propojovat ipckama, ipcka jim bud primo
> zadas, nebo si zapnes dns, nebo je napies do /etc/host
o tom vsak pisu uz na zacatku threadu, takze jen opakujes moje slova - kdyby jsi poradne cet, tak tady pisu KDYZ JIM NIKDO NEDA IP PROTEJSKU

> a broadcasty nepouzijou ani v jednom pripade
> a arp jsou na druhy vrstve at se ti to libi nebo ne ...
Prostuduj si RFC2625 hlavne cast 4 k ARP broadcastum - a pak tu tvrd, ze nepotrebujes broadcasty (a o tom na jake to jede vrstve tu meles jen ty) - a uz tu neotravuj se svymi neznalostmi.