můj první kontakt s OC byl následující, když jsem měl svoji /od rodičů/ první 286 /ze západního německa/ tenkrát koupenou za těžký háky od někoho z druhé ruky. To se psal rok 1989. Tak sem nelenil a dělal jsem z disket DD /double density nějakejch 700kB/ HD 1,44mb- a to vrtačkou....hahhah není to sice přetaktování, ale už tenkrát s náma výrobci vydrbávali a prodávali věci co byli plně funkční jako méně výkoné... a první OC skutečný bylo na 486SX 25 tuším, že jsem to přehodil na 33 byla to šílená deska co neměla ani VLB či PCI...a pak už to šlo samo, Cyrix486DX40 -> 50 a DX2-66->80 děsně jsem tenkrát frčel na pamětech co měli přístupovou dobu 60ns /místo 70/a vyrovnávací paměť se dokupovala v těch švábech v Dil 16kách...tuším 15ns.

Ale jinak nepociťuju nějakej převratnej vývoj, ze strany uživatele. Místo dosu a m602ky máme windows a word. Nabíhá to stejně rychle, akorát víc "sračiček" a navíc bonus v podobě pádů systému. Žádný zásadní změny jako pořádný hlasový ovládání, ovládání myšlenkou /něco jako bio-feedback/ či nějaký spešl vymazlenosti se nedějou. Pořád máme klávesnici a myš...