Citace Původně odeslal Vodicka
Citace Původně odeslal Fox!MURDER
jiste ale to prenaseni obsahu jednoho adresare (tj. maximalne nejakejch 2000 souboru kdyz to hodne prezenu by na lan trvalo tak maximalne 1sec
S tim samozrejme souhlasim (avsak setkal jsem se s tim, kdyz to byly radove 10 - 100 tisic souboru/na serveru, krome nazvu se prenasi i dalsi atributy jako datumy, casy apod.).
No, ja se jen snazil premyslet nad tim, cim by ten problem mohl byt a napadla me jeste prave mozna spojitost s pristup. pravy (uz se to resilo v jinem treadu, vetsina lidi je totiz zvykla na W9x, kde je jen FAT).
zajimalo by me kdo je ta vetsina lidi a taky jak ty prava muzou vadit ... a pokud opravdu vadej tak je to vylozene chyba protokolu a sprehledem to resi to ftp ...
mno pokud si na nazev stanice kliknul v okolnich pocitacich tak o te ip prece system uz musel vedet.
IP k nazvu stanice je v NB cache (nebo DNS cache) jen docasne. Zkus si opakovane dat nbstat -c. Prave tohle by mohl obejit nadefinovanim do lmhosts (nejlepe s atributem #PRE). Ale na LAN je to zpytecne, broadcastem to zjisti rychle a spolehlive - ledaze by nechodila dobre sit/karta.
nbstat nemam,
ale tak dlouho jak je to pc v okolnich pocitacich tak tak dlouho by to mela byt nacachovana ip ... celkem logicky ... jinak ta cache ztraci smysl
a ze neodpovida na broadcasty mi nijak nenormalni neprijde ... specialne pokud jsou ty pocitace primo na netu tak firewall kterej tenhle bordel zahazuje je jen dobrej krok ...
Zahazovani broadcastu neni prace firewallu, ale routeru , nebo lepe receno - broadcast je neroutovateny.
Oni vsak maji obe PC na jedne LAN a pokud na LAN neprojdou broadcasty budu mit problem - uz treba jen s arp (tj. nepujde mi nic).
ja mluvim o treti vrstve kde broadcasty k fungovani vubec potreba nejsou - teda leda na ten windowsi bordel a to tu radsi nebudu rozebirat
Zmena v registry - proc ne, ale chtelo by to vedet, co to zpusobuje, jinak budes porad menit az ti nakonec nepujde nic ...
samozrejme, v tech registrech se vypina nejaka kontrola klicu ci co (napriklad) ktera nekdy hodne zdrzuje ...

Pokud se napriklad snazi hledat nazev stanice pres DNS, bude to zpusobovat dlouhe timeouty a je potreba mu tuto metodu vypnout (jako pokus lze zrusit IP odkazy na DNS - v sitovem trace by to bylo vsechno videt - takhle jen tapeme)
coze ? sitovy trace a DNS ? co si vubec predstavujes pod sitovym trace?
jinak dobre nastaveny DNS server mu na neexistujici domenu do pulvteriny odpovi ze ta domena neexistuje..
- pokud je na disku NTFS - prava jsou v poradku ? (vsechno co je v share je Everyone/Full controll ?)
tohle mi taky prijde jako slusna hloupost ... je fakt ze zadnou samba aplikaci jsem nepsal ale kazdej aspon trochu normalni protokol prenasi vsechny soubory i s pravama na jednou ....