Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Jak na Softmenu III u Abitu NF7

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Jak na Softmenu III u Abitu NF7

I když nejsem úplný o/c začátečník, mám z toho hlavu jako pátrací balón.
    Včera jsem zkompletoval PC: AbitNF7, Athlon XP1800+, memory 256/400
    etc. Změny, které udělám v softmenu (třeba násobiče) se ve výsledku vůbec neprojeví. Násobič je otevřený (aspoň Barton CRC to říká a softmenu i umožňuje vše, čeho si žádám). Při zvednutí FSB a snížení násobiče (třeba 10x166) POST nenaběhne a musím PC vypnout.
    A jak řikám, když udělám změnu a naběhnou Windows, zjistím ve všech diagnostikách, že si můj Thoroughbred tepe implicitně na svých pracovních 1530MHz, jako bych v softmenu nic nedělal. Vím, že je tu hodně Abiťáků, tak mi snad někdo poradí . Dík.

Standardní

Musis mat v Softmenu nastavene CPU INTERFACE na Enabled.

Standardní

a mas v SoftMenu III polozku CPU Interface na ENABLED

EDIT: Csaba bol rychlejsi
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

Ale iba o minutu aj ty si dobry

Standardní

Pánové díky, něco lepšího by tam nebylo ? Tady totiž nedochází k zápisu změněných hodnot do CMOS tabulky. V tom je problém. A já nevím, kde začít. CPU interface je samozřejmě enabled.

Standardní

a ked nechas multiplikator defaultne na 11 a hybes len s FSB tak ti funguje o/c ulozi sa bios a nabehne win skus este flashnut najnovsi bios 2.1 odkaz nan najdes v sekcii BIOSY /teda za predpokladu, ze doska je v rev 2.0/

EDIT: skus este BIOS vytiahnut a nas5 vratit do patice
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

Ahoj, na domovskym webu Abitu jsem našel jako nejnovější BIOS pro NF7 verze 2 ID 2.0 z 10.9. a to mám. O žádném 2.1 tam není ani slovo. Zkusím to znovuzasunutí BIOSU. Když jsem zvedl FSB na 166 při multi 10x, tak to padlo , musel jsem odpojit PC.

Standardní

Citace Původně odeslal Junior
    Ahoj, na domovskym webu Abitu jsem našel jako nejnovější BIOS pro NF7 verze 2 ID 2.0 z 10.9. a to mám. O žádném 2.1 tam není ani slovo. Zkusím to znovuzasunutí BIOSU. Když jsem zvedl FSB na 166 při multi 10x, tak to padlo , musel jsem odpojit PC.
    Aha, to je pro "esko" ne pro mě.

Standardní

...predchadzajucimi dvomi postami si ma presvedcil, ze o taktovani teda moc nevies a nie ze ano ako pises v prvom poste vies teda tolko ze by si mal menit fsb a multi

taxa nehraj s multiplikatorom /uz som to pisal vyssie / a zdvihni len FSB kludne len o 5-6MHz len ci sa BIOS ulozi a nabehnu win s tym nastavenim

bios pre NF7 a NF7-S /samozrejme pre tu istu reviziu/ je ten isty

Standardní

Já nepsal, že jsem odborník, ale že nejsem úplný začátečník. Odborník tedy nejsem, to je fakt, za poslední měsíc je to teprve 3. deska a 2. procesor. U poslední desky Biostar M7NCD Pro (Thorton2200+) jsem si hrál právě jen s násobičem a šel jsem v klidu až na 16x133MHz a při hejbání s FSB jsem šel na 162MHz při násobiči 13 (níž to nešlo, protože deska znala jen vyšší sadu a mě se nechtělo dělat pokusy s drátováním socketu), mezní pracovní fce mého Thortonu byla 2140 MHz, efektivních
    2600+, měřeno na Sandře arithmetic a multi bench někde mezi 2900 a 3000+. S tím ugradem BIOSU máš pravdu, díval jsem se na Abit home, ale i pro NF7S je tam jen upgrade k 10.9. , to isté. Takže, nejsem sice odborník, ale rád jsem si odborníka poslechl nebo prečítal. ČAU.

Standardní

Citace Původně odeslal .:::iGor:::.
    ...predchadzajucimi dvomi postami si ma presvedcil, ze o taktovani teda moc nevies a nie ze ano ako pises v prvom poste vies teda tolko ze by si mal menit fsb a multi

taxa nehraj s multiplikatorom /uz som to pisal vyssie / a zdvihni len FSB kludne len o 5-6MHz len ci sa BIOS ulozi a nabehnu win s tym nastavenim

bios pre NF7 a NF7-S /samozrejme pre tu istu reviziu/ je ten isty
    Ale poslechl jsem Tvé rady, nechal násobič na 11.5 a zvedl zvedl FSB asi o 4 MHz, vše naběhlo O.K., problém tedy nebude v BIOSu ale mezi židlí a PC. Vďaka. ČAU.

Junior Member mince
    Vliv
    277

Standardní

No ako pisu mas asi nove CPU ktore ma bloknuty multiplikator takze taktuj len cez FSB.
    Opteron 144 @ 2610 Mhz , Thermaltake Tower 102 92FAN , DFI Lanparty NF4 Ultra-D, 2x 1024MB Kingston 3-3-3-8 , Leadtek 6800 TDH 256 , Barakuda 7200.7 120 GB , Hitachi T7k250 250BG , Teac W524 , Teac DV-516E , Enermax Liberty 500W

Standardní

Citace Původně odeslal JUVS
    No ako pisu mas asi nove CPU ktore ma bloknuty multiplikator takze taktuj len cez FSB.
    No, bohužel, to tak
    vypadá. Jak hnu s násobičem, tak nenaběhne POST, black screen..
    Přitom ale ruskej program Barton CRC říká, že je násobič odemknutý.
    Nechápu to. To znamená, že přetaktování na FSB 200 je pro mě nedostupný, protože 11,5x 200 osmnáctka nemůže zvládnout.

Standardní

Citace Původně odeslal Junior
    Citace Původně odeslal JUVS
    No, bohužel, to tak
    vypadá. Jak hnu s násobičem, tak nenaběhne POST, black screen..
    Přitom ale ruskej program Barton CRC říká, že je násobič odemknutý.
    Nechápu to. To znamená, že přetaktování na FSB 200 je pro mě nedostupný, protože 11,5x 200 osmnáctka nemůže zvládnout.
    11,5*200 muze zvladnout (pokud je to dobra serie), ale musis mu zvednout Vcore a pak ti bude docela dost topit...
    IBM X60

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání