Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Frekvencia CPU

Standardní Frekvencia CPU

Mám Durona 750@917, voltáž je dvihnutá na 1,7 (pôvodne 1,6). Bohužial vyššie sami nepodarilo ísť, lebo systém sa potom stáva nestabilný. Neviem ale či je to skutočné maximum CPU alebo sa dá ísť ešte vyššie, ak by som zvýšil vCore. Klasickou cestou cez bios sa mi už ale napätie viac zvýšiť, takže skôr než začnem rezať mostíky by som rád vedel niejaký ten názor. (A tiež niečo o tom aké riziko je vlastne ak budem rezať mostíky)

Standardní

Záleží to aj od série, dosky, pamätí a pod. ale podľa mňa by sa to ešte dvihnúť dalo.

Standardní

A mostíky by som nerezal. Výkonu to až tak moc nepridá a skôr je to zbytočné riziko, že sa to po...

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Hodilo by se napsat, jaké máš paměti, jestli taktuješ pomocí FSB nebo multi. Kolik máš teplotu.

Jinak největší riziko pro CPU je vysoké napětí a vysoká teplota. Ale když pročteš starší thready, zjistíš, že do těchto duronů se rvalo o dost víc
    A riziko přepalování můstků Pročti si FAQ, nebo použij "hledat", diskutovalo se tu o tom a nejbezpečnější je asi je přepálit pomocí napětí. Maximálně ti pak nepojede, ale durona 1400 koupíš v klidu, no ne
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

Citace Původně odeslal Millisx
    Hodilo by se napsat, jaké máš paměti, jestli taktuješ pomocí FSB nebo multi. Kolik máš teplotu.

Jinak největší riziko pro CPU je vysoké napětí a vysoká teplota. Ale když pročteš starší thready, zjistíš, že do těchto duronů se rvalo o dost víc
    A riziko přepalování můstků Pročti si FAQ, nebo použij "hledat", diskutovalo se tu o tom a nejbezpečnější je asi je přepálit pomocí napětí. Maximálně ti pak nepojede, ale durona 1400 koupíš v klidu, no ne

No mám toho Durona na spomenutých frekvenciách a teplota ide MAX na 43 - 44 stupienkov. TAktujem aj pomocou FSB aj násobiča tých mojích 917 MHz som tam dal takto : FSB 141, násobič 6,5

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

A nestabilní to bylo kdy, když si zvednul Vcore, nebo násobič, nebo FSB
    A ty paměti, jaké(předpokládám SDRAM 133)

Standardní

Pokiaľ máš pamäte 133, tak FSB už o moc nedvihneš, ale ten násobič by sa dal dať o dosť vyššie. Chce to len poriadne mu schladiť hlavu

Standardní

Nestabilné to začalo byť na 924 MHz to jest : FSB 142 a násobič 6,5.

Ale ked som predtým robil testy tak som FSB až na 147 a bolo to bez problémov stabilné. Takže to určite nepadá kvôli RAMkám.

vCore mám na + 0,1 čo je max čo mi bios dovolí.

Standardní

Citace Původně odeslal Adam82

Ale ked som predtým robil testy tak som FSB až na 147 a bolo to bez problémov stabilné. Takže to určite nepadá kvôli RAMkám.

Aky si mal nasobic vtedy, ked si mal FSB 147 a ake mas tie RAMky?

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

No, vyzkoušíš to takhle.
    Pokud chceš najít strop CPUčka, dej FSB na nějakou standardní frekvenci(100MHz) a zvyšuj násobič na CPU. Pokud budeš chtít, zvedni mu i napětí(www.ocinside.de > workshop ), kolik se do duronů pouštělo, najdeš všude kolem. Takhle poznáš, kdy je nestabilní procesor a kam až může jít. Pokud si myslíš, že ti nestíhá něco jiného, tak zase dej násobič co nejníž a zvyšuj FSB, dokud to bude stabilní. Tak poznáš max. FSB. No a pak jenom našteluješ násobič na tolik, kdy byl ještě CPU stabilní. A je nataktováno. Chce to čas a experimentovat.
    Ale nezapomeň, se zvyšující FSB se zvedá i frekvence PCI/AGP a to některé karty nemusí zvládnout.
    Další zdroje:
    Používej "hledat" a všimni si, o pár threadů výše je několik "důležitých " témat, kde najdeš bezmála vše o taktování atp. AMD.

Standardní

Citace Původně odeslal Sherpa
    Citace Původně odeslal Adam82

Aky si mal nasobic vtedy, ked si mal FSB 147 a ake mas tie RAMky?
    Ramky sú SD SDRAM 133MHz PQI
    a vtedy pri tej FSB 147 som mal násobič na niejkých 5 alebo tak (to som vtedy zistoval akú FSB a AGP/PCI frekvencie zvláda doska) takže výsledná frekvencia CPU bola hlboko pod rizikom

Standardní

Ja sa prikláňam k tomu návodu, čo sem napísal Millisx

Standardní

trochu mimo, ale Jaké je max. napětí Morganů a RAM SDR?

časy se mění a my s ním

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal wit
    trochu mimo, ale Jaké je max. napětí Morganů a RAM SDR?
    ano, cim dal vic mimo kdyz nepocitam, ze se muzes podivat na sve desce pri default hodnotach do monitoringu...

http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...morgan+default

http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...hlight=default druhy post
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní .

taky sem mel D750 a strop byl 935 ..vic ani tuk
    Pentium 4 630 3.0GHz - Thermaltake Sonic Tower, Intel Eatonville i915GEV, 1GB DDR2 533MHz CL4 Dual, MSI Geforce 6600 300/500@440/600 256MB PCIe, WD 250GB 2500JS 8MB SATA, Chill Innovation CP-400 400W, DVDRW LG 4120b, Eurocase Briza Silver, Logitech MX900 BT Mouse, Saitek Eclipse Keyboard, HP1130 21" CRT, CDMA Internet connection...
    NTB: HP nx6110

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání