Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: zjistění brany a masky u TCP/IP

Standardní zjistění brany a masky u TCP/IP

potřebuju toto:

kámoš má net přes LAN a dál to jde ten net ze switche do PC, kde je wifi karta... Tam je nastavení TCP/IP od provedera a mi jde o to jaka je tam maska a brana... maska není standartní 255.255.255.0

zkoušel jsem ethereal, ale tam je max ip třeba když dam seznam tak seznamu nebo IP toho PC kde je ta wifi karta...

jak tostat tu branu a masku?

něco jako když dám v příkazovem řadku ipconfig...
    akorat z jineho počitače to potřebuju.. Jaký soft budu potřebovat?
    Nebo musím v etherealu něco zapnout?

zkoušel jsem i ethereal no providera přes wifi, je tam milion IP, ale ktera je maska a ktera brana? jde to vubec přes ethereal zjistit?
    Pište třeba SZ...
    -- N2PAP-Ultra, AMD XP Barton @3200+ 2.21 Ghz 11x200, @vodni chlazeni ,2x256 MB Ram cl2,5, Sapphire ATI 9600xt, Seagate 160Gb ATA 100, 7200RPM, 8Mb cache, DVDR-RW sony, CDRW, Genius 5.1 Home Theater 3600W, CASE modded Big Tower, EL 550W silend, AOC LCD LM721A
    -- Notebook HPx9020, Celer M1,3 ghz, 256mb, DVD,15 LCD, wifi
    -- www.pc.borec.cz a forum www.pc.borec.cz/4um

Standardní

mno to vpodstate nezjistis ... teda branu bys moh poznat z traceroute (pokud vraci TTL Expired z ip ktery je ta tvoje brana
    maska je vylozene rozdeleni site ...
    teoreticky by se dala odhadnout z toho ze mas ip brany ktera se celkem casto dava jako prvni pouzitelne ip... a nebo podle broadcastu ale ty ti skrz to pc od isp neprojdou ...

Standardní

Citace Původně odeslal Fox!MURDER
    mno to vpodstate nezjistis ... teda branu bys moh poznat z traceroute (pokud vraci TTL Expired z ip ktery je ta tvoje brana
    maska je vylozene rozdeleni site ...
    teoreticky by se dala odhadnout z toho ze mas ip brany ktera se celkem casto dava jako prvni pouzitelne ip... a nebo podle broadcastu ale ty ti skrz to pc od isp neprojdou ...
    no když jsem se připojil na providera přes wifi tak jsem broadcasty nějaky zachytil... napiš postup co mam udělat, jsem lama...

provider nema ani MAC filtr ani web klíč, takže vpoho, jenom masku a branu...
    -- N2PAP-Ultra, AMD XP Barton @3200+ 2.21 Ghz 11x200, @vodni chlazeni ,2x256 MB Ram cl2,5, Sapphire ATI 9600xt, Seagate 160Gb ATA 100, 7200RPM, 8Mb cache, DVDR-RW sony, CDRW, Genius 5.1 Home Theater 3600W, CASE modded Big Tower, EL 550W silend, AOC LCD LM721A
    -- Notebook HPx9020, Celer M1,3 ghz, 256mb, DVD,15 LCD, wifi
    -- www.pc.borec.cz a forum www.pc.borec.cz/4um

Standardní

mno pastni mi sem v nejaky rozumny forme (tj aby to nemelo pul mega)
    ip
    tracert 62.24.64.1
    par pochytanejch broadcastu ... zkusime to nejak vycist ...

Standardní

Citace Původně odeslal Fox!MURDER
    mno pastni mi sem v nejaky rozumny forme (tj aby to nemelo pul mega)
    ip
    tracert 62.24.64.1
    par pochytanejch broadcastu ... zkusime to nejak vycist ...
    Zajimalo by me jak zjisti gw , kdyz nema ani vlastni IP ...
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Standardní

Citace Původně odeslal CompCrasher
    Zajimalo by me jak zjisti gw , kdyz nema ani vlastni IP ...
    kámoš má net přes LAN a dál to jde ten net ze switche do PC, kde je wifi karta... Tam je nastavení TCP/IP od provedera a mi jde o to jaka je tam maska a brana... maska není standartní 255.255.255.0

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání