Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: spomalenie pri napaľovaní

Standardní spomalenie pri napaľovaní

odkedy som pridával nový 120 GB disk Maxtor, pri napaľovaní z disku sa mi systém dosť značne spomalí, dokonca hudba seká čo mi predtým, ako som mal 20 GB Maxtor nerobilo.

vtedy som to mal zapojené takto:

IDE1: 20GB Maxtor + TEAC CDROM 40x
    IDE2: TEAC CDRW 52x

teraz to mám zapojené takto:

IDE1: 120GB Maxtor + TEAC CDROM 40x
    IDE2: TEAC CDRW 52x + 20GB Maxtor

CD mechaniky podporujú ATA33, disky podporujú ATA66, resp. ATA133, teda ich používam v režime ATA33 rovnako ako aj CD mechaniky.
    Win mi píše pri všetkých zariadeniach Multi-Word DMA Mode 2 až na napaľovačku, ktorá sa hlási iba v DMA Mode.
    Neviem ako to bolo predtým ako som kúpil nový disk, ale myslím si že aj vtedy bola napaľovačka rozoznaná iba v DMA Mode.

Teda otázka:
    môžem nejako zapnúť Multi-Word DMA Mode 2 aj na napaľovačke? Samozrejme, pri štarte compu mi BIOS vypíše, že všetky zariadenia podporujú ATA33 a aj vo Wine to mám nastavené na DMA režim.
    Alebo ako inak vhodne zapojiť IDE zariadenia?
    Na tom druhom disku mám len Linuxové partície a na tie počas práce vo Win nepristupujem.
    Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Tom
    Vliv
    286

Standardní

podobny problem jsem mel, mohlo za to vyple DMAcko. Zaclo to blbnout zrovna kdyz jsem pridal dalsi HDD. Zkousel jsem to rozbehat tak jak to bylo zapojene, ale to DMAcko proste nebezelo. Ty sice pises ze je tam zaple, ale to pomale vypalovani ukazuje na to ze s DMA neni neco v poradku. Me nakonec pomohlo prehodit disk na tej k sande se smazkou naopak. Zkousej to prehodit master-slave, mozna bych zkusil i mezi IDE1 a IDE2...za zkousku nic nedas, zkus todle
    Phenom II X4 960T @ 4 GHz 1,425V 5th and 6th core functional, Arctic Cooling Freezer 13 Pro, Asus M4A785TD-V EVO, 16GB DDR3-1600 Kingston HyperX, Sapphire HD 7950 Vapor-X OC (1140/6400 MHz) , Kingston HyperX SSD - 120GB, SAMSUNG 1TB Spin Point F3, WD 20EARX 2TB, WD 15EARS 1,5TB, Dell U2412M, Seasonic M12II-620 620W, ASUS Xonar D1 soundcard + CREATIVE GigaWorks T3, LOGITECH Z-5500(placed in front of TV), Razer DeathAdder Left-Hand, Logitech Illuminated Keyboard CZ, rSeat EVO V3 RB + Logitech G27

HONDA Accord Type-S (2,4 DOHC VTEC)

Standardní

A jak to vypadá, když ten 20GB Maxtor odpojíš?

Standardní

ten som neodpájal

Standardní

Citace Původně odeslal Wizzard
    ten som neodpájal
    Tak ho odpoj. Problém je v tom, že jsi udělal dvě změny:
    1. výměna 20GB za 120GB na PM
    2. přidání 20GB na SS
    Vyzkoušej tedy kde je problém, jestli ve výměně disků nebo v přidání disku k vypaldě.

Legenda:
    Px-primary
    Sx-secondary
    xM-master
    xS-slave

Standardní

tak som to vyriešil tak, že som odstránil Secondary IDE Channel a znovu ho nechal pridať, teraz je už všade Multi-Word DMA Mode 2

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání