DTS-ES a DD-ES su mi na dve veci - NA NIC. Jednak nemam 7.1 sustavu (do posraneho 3 izboveho bytu v zasivakove mi to ani netreba) a dalej - vies co je AC3?
DOLBY DIGITAL - krome oznaceni dolby digital 5.1 alebo 2.0 ktore vyjadruju pocet zvukovych kanálov sa mozeme stretnut aj s so starsim oznacenim Dolby AC3 (audio code number3)
DTS - datovy tok 5.1 kanal je pri tomto 1440 kbit/s oproti 384 pri klasickom DOLBY DIGITAL.Datova redukcia je pri DTS 3:1 kym pri DD 12:1.
Dalej pozname DOLBY DIGITAL EX , DTS ES a THX SURROUND EX
Prvy krat bol pouzity DD EX v EPIZODE 1 hviezdnych vojen 1999. System DTS rozsireny o zadny centralny kanal sa vola DTS ES.
Zatial co klasicke priestorove zovucenie DD ma tri samostatne plnorozsahove kanaly vpredu a dva vzadu + subwoofer, pridavaju tieto nove systemy (DD-EX a DTS-ES) naviac siesty samostatný plnorozsahovy kanal DOzadu Doprostriedku. Ten je maticovo zakodovaný v oboch sucastnych zadnych kanaloch a je reprodukovany jednou alebo dvoma sustavami. Systemy su niekedy ciselne oznacovane ako 7.1 kanalove, aj ked oba (DD-EX a DTS-ES) pouzivaju okrem subwooferu len 6 hlavnych kanalov.
MOZEM NAPISAT AJ VIAC AK TREBA
Podme k tvojmu problemu...mylis si pojmy. Jedine v com sa ta tvoja nova odlisuje je to ze ma DTS-ES dekoder.
AUDIGY2ZS:
Complete Cinematic Surround Sound with DTS-ES and Dolby Digital® EX Movies
Sound Blaster Audigy 2 ZS features built-in DTS-ES and Dolby Digital® EX decoding to deliver captivating audio playback in 5.1, 6.1 or 7.1 surround with DVD movies.
AUDIGY2:
http://sk.europe.creative.com/estore...rod=370&page=6
Vyspelá Audio a 3D Audio Technologie
Dolby Digital® audio dekódování do 5.1 (v digitálním nebo analogovém módu) nebo dekódování Dolby Digital® EX do 6.1 kanálu (pouze v analogovém módu)
-----------------------------------------------------------------------------------
By sa tu mohol ozvat nejaky expert na toto lebo tie specifikacie su na milu jarmilu...podla recenzii co som cital ide o totoznu kartu rozdielnu v podpore DTS-ES.
BTW: nie je to DD-ES ale DD-EX

K TOMU EAX1-4 mi chces povedat ze na tej tvojej mas EAX5 alebo co?
A si poriadne precitaj co znamena AC3...tiez si mozem zvolit polozku v AudioHQ - devices controls - Decoders a tam zvolit: DD Decode - Enable Dynamic Range COmpression - enable Dolby Pro Logic - enable Dolby Digital EX.....