Pripojil sem novej disk do systemu, ten se hlasi jako I:, prekopiroval sem na nej veskery data z C: a C: jsem vyndal. Jak mam ted ve Win XP zmenit oznaceni disku z I: na C: ?
Pripojil sem novej disk do systemu, ten se hlasi jako I:, prekopiroval sem na nej veskery data z C: a C: jsem vyndal. Jak mam ted ve Win XP zmenit oznaceni disku z I: na C: ?
AMD X4 635; 2x4 GB DDR3 1866; ASRock 880GM-LE; ATI 5770 + LG 47LE8500
Tohle umí Partition Magic... nic jiného mne nenapadá.
AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M
ten nemam, snad to musi jit i nejak nastavit primo v OSPůvodně odeslal Vykuk
edit: pokud by to jeste nekoho zajimalo, tak tady je navod:
Login as the Administrator or as a Member of the Administrators Group. Right-click My Computer, Manage, Computer Management, Disk Management, right-click the drive, Change Drive Letter and Paths, Change, Assign the following drive letter, OK.
AMD X4 635; 2x4 GB DDR3 1866; ASRock 880GM-LE; ATI 5770 + LG 47LE8500
najlepší spôsob ako upgradovať disk je použiť funkciu Copy Partition z programu Partition Magic, to urobí identickú kópiu starého disku na nový a potom cez Partition magic zmeniť písmeno nové systémového disku na C.
Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0
Smarja to jste me teda dostalitady zjevne nikdo neumi ovladat Windows
... teda stydte se!
Mas to v Administrative Tools/Computer Management/Disk Management
"Ad Astra Per Aspera"
obávam sa že ty nevieš ovládať Windows, takto sa nedá meniť písmeno systémového disku. vidím, že si to ešte nikdy ani neskúšal.Původně odeslal EllE
Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0
Tak tedy nevim, ale já tam tu možnost změnit písmeno disku u systémového disku mám. Nechci s tím experimentovat, ale myslím si, že kdyby to nešlo, tak by ta nabídka byla nepřístupná (nevysvícená). Nebo se mýlím? Nikdy jsem zatím písmeno systémového diku neměnil, ale podle mě je to pro wXP pouze "kosmetická" záležitost. Startují z disku, který obecně nazýváme disk C, ale v grafickém rozhraní mu dají označení třeba I, jak chceme, je to označení pro uživatele. To, jak s tím písmenem pracují interně, pro nás není důležité.
Klidně si to zkus a uvidíš, že to nepůjde. WIN skutečně nepovolí změnu názvu jednotky ze které se bootuje a ze které je spuštěn systém.Původně odeslal iv93611
i7 860| MB - GigaByte P55A-UD5| RAM - DDR3 A-Data 4x2 GB, 1,6 GHz| GK - Saphire HD 4870| zdroj - ENERMAX Liberty 400 | DVD-RW Pioneer DVR-109BK, Plextor PX-760A, Samsung SH-S183A | HDD - Patriot 128 GB SSD, WD Raptor 70 GB, 2 x Seagate 400 GB SATA/300
Staci zrusit zabezpeceni disku z jineho diskuPůvodně odeslal Wizzard
nicmene ja to rusit nemusim pac swapaky a vse jsou nadefinovane uplne jinam.
"Ad Astra Per Aspera"
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)