Stránka 12 z 42 PrvníPrvní ... 2891011121314151622 ... PosledníPoslední
Výsledky 276 až 300 z 1034

Téma: Vse o 8KRA2+ a 8KRAl

Senior Member mince Avatar uživatele Mojda
    Vliv
    284

Standardní

Citace Původně odeslal gorge
    Citace Původně odeslal Rhapsody
    krai od kra2i se liší nejenom chybějícim pci slotem, ale hlavně že podporuje pouze 333 sběrnici, ne 400! to znamená, že jedeš na 2700 DDR.

jo a mimochodem funguje někomu na této desce softcooling?
    A na toto jsi prisel kdy Pekna kravina, sbernice je true 400, ted na tom delam, tak nepis nesmysly

Jinak jeste jsem zapomnel na (nejmin) jeden rozdil - neni tam ten "hlasic stavu bootovani" - nevim jak se to jmenuje, proste ty 2 hexadec. svitici cisla pro diagnostiku...

EDIT: Pristi tyden snad budu s timhle boardem delat jeste nejaky kompy, tak to pripadne nafotim...

EDIT2: Tak koukam neni nutno, uz se to objevilo na strankach epoxu

EDIT3: LOL, tak oni tam maji tu diagnostiku vyfocenou ale fakt tam neni, odkaz na Epox zde

"Specifications for EP-8KRAI:
    • Socket A for 200/266/333/400MHz FSB AMD Processors
    • VIA KT600 Chipset (KT600 + VT8237)
    • 1 Floppy drive controller - 2 serial ports - 1 parallel port
    • 5 PCI slots - 1 AGP (AGP 8X)
    • 2 standard IDE ports for ATA-133, backwards compatible with ATA-100/66
    • Two S-ATA ports with up to 150MBps bandwidth by VT8237 for RAID
    • 3 DDR SDRAM banks for Maximum 3 GB memory DDR333/400
    • Supports DDR333/400 using VIA FastStream64™ technology for increased performance
    • 4 USB 2.0 ports, 4 extra by optional USB back-panel cable
    • Onboard sound, 6 channel ALC655 Audio with Jack Sensing
    • Standard ATX format 305 x 245mm x 40mm, ATX Size
    • 10/100Mb Fast Ethernet by onboard VIA PHY "
    nepoužívej silná slova, ale nejprv si to ověř. tato deska podle specifikace epox oficiálně podporuje paměti pouze do 2700!!! koukni na: http://web.epox.com/html/motherboard...P-8KRAI&lang=1

NO FLAME! uznávam, že úroveň epox je dost bídná, už jsme o tom tady zmínili, když jsme probírali bios. taky mě osobně zajímá, jak je to ve skutečnosti a s oficiální podporou!
    Je videt ze jsi dost zmaten, to ze je tam napsano ze max 3GB PC2700 znamena ze pokud chces 3GB pameti, neruci ze vsecky pojedou na DDR400, zaruceno je to u 2 modulu, myslim ze to vyplyva ze spec. KT600, takze nesir mylné zprávy, to ze to napsali na USA web tak blbe je uznavam celkem zmatecne z jejich strany, ale na evropskem webu (ze ktereho jsem citoval ja) je informace spravna. Nevim jaky silny slovy myslis, ale kdyz pises neovereny blbosti, tak se nediv. Jinak ja si na EPOX nemuzu ztezovat, jsem s 8KRA2+ naprosto spokojen...

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Hlavne pletete 3 desky dohromady !!!

1. 8KRA2+ (6 PCI +1394)
    2. 8KRA2I (6PCI - bez 1394) - NEDELA se byla nahrazena:
    3. 8KRAI (5 PCI) - DDR 400 (2 sloty)

Prodavam je prakticky denne ....
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Standardní

já vím, že 8krai a 8ka8i jsou rozdílne desky, ale debata vznikla o tom, zda to novější není od epoxu ořezaná na DDR sběrnici. přesněji, zda má ofiko podporu pouze do 2700 DDR.

4 rhapsody: píšu z toho samého zdroje jako ty, to znamená oficiální web epox. já nejsem jasnovidec a nevím, který web má pravdu, ale jak vidím ty to víš přesně!!!
    tím s tebou končím debatu.
    CPU: Barton - AQXEA 0331 SPMW 2500+@3200+ (200x11.5) (1.65V); MB: Epox 8KRA2I - BIOS 28.8.2003; RAM: Kingston HyperX CL2 - 400MHz - 512 MB CL 2,0 2-2-6; COOL: CPU - Arctic Cooling Copper Silent 2 TC Rev 1, NB - CPU BOX Copper Athlon, Cooling IN - Titan Cooler, OUT - 4x Arctic Cooling Fan Pro TC, PASTA - Arctic Cooling Silver; HDD: Barracuda V Plus ST380023AS SATA; DVD RW: LITE-ON SOHW - 1693S; Sound: SB LIVE! Player 5.1; VGA: MSI GF4 4200 128MB TV-OUT; TV Tuner: Genius VideoWonder PRO III; MON: LCD Fujitsu Siemens Computers P19-2, revize 5, DVI; CASE: AOpen H700B; POWER: Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF);

Vliv
    284

Standardní

já vím, že 8krai a 8ka8i jsou rozdílne desky, ale debata vznikla o tom, zda to novější není od epoxu ořezaná na DDR sběrnici. přesněji, zda má ofiko podporu pouze do 2700 DDR.

4 rhapsody: píšu z toho samého zdroje jako ty, to znamená oficiální web epox. já nejsem jasnovidec a nevím, který web má pravdu, ale jak vidím ty to víš přesně!!!
    tím s tebou končím debatu.
    Nechapes to! Pokud tam chces 3GB DDR400, tak to ti vyrobce nezaruci, (proto max. 3GB PC2700), pro 2 moduly je to PC3200
    Měl jsem tu desku v rukách tak to vim, tak mi to nevyvracej

svaca: Precti si to poradne, nic nepletem dohromady, ja jsem napsal, ze 8KRA2I uz neni, misto toho je 8RAI a psal jsem jake jsou mezi 8KRA2I a 8KRAI rozdily, ju? A gorge tvrdil ze to nepodporuje DDR400 ale jen DDR333 a uznavam ze na USA webu to maji napsane debilne, jenze ja to psal dle toho co jsem zjistil pri skladani kompu s ni...

Zaverem se omlouvam gorgemu, ze jsem se vyjadroval prikreji, ale kdyz si mi tvrdil neco jineho, nez jsem mel v tu chvili pod rukama, tak jsem se nechal unest, promin

Standardní

4 rhasody: nic se nestalo. a o té specifikací 600 s třema slotama vím.

epox je king!
    CPU: Barton - AQXEA 0331 SPMW 2500+@3200+ (200x11.5) (1.65V); MB: Epox 8KRA2I - BIOS 28.8.2003; RAM: Kingston HyperX CL2 - 400MHz - 512 MB CL 2,0 2-2-6; COOL: CPU - Arctic Cooling Copper Silent 2 TC Rev 1, NB - CPU BOX Copper Athlon, Cooling IN - Titan Cooler, OUT - 4x Arctic Cooling Fan Pro TC, PASTA - Arctic Cooling Silver; HDD: Barracuda V Plus ST380023AS SATA; DVD RW: LITE-ON SOHW - 1693S; Sound: SB LIVE! Player 5.1; VGA: MSI GF4 4200 128MB TV-OUT; TV Tuner: Genius VideoWonder PRO III; MON: LCD Fujitsu Siemens Computers P19-2, revize 5, DVI; CASE: AOpen H700B; POWER: Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF);

Member Avatar uživatele baros
    Věk
    47
    Vliv
    279

Standardní

Mate nekdo SATA disk jako systemovej?

Mam novej SATA disk a nemuzu na nej nainstalovat Windows XP.

Spusti se instalace z CD, pres F6 tam vrazim ovladace na diskete, soubory se zkopirujou na disk, pocitac se restartuje, nabihani Windows se zastavi na boot screenu a prouzek jezdi porad dokola do aleluja.
    Pri nouzovym rezimu po nacteni ovladacu zustane jen cerna obrazovka s blikajicim kurzorem.

Zkousel sem orig ovladace z diskety i novejsi 2.10a z Via areny.
    Ted tam jsou 2.20, tak to zkusim jeste snima.

Zkousel sem i Win 2k3 a dela to to samy.

Jinak ve Win ten disk funguje, instalacni soubory sou tam nakopirovany i ovladace z diskety.

-------------------------------------------------------------------------------
    Na 8KRAI sou jen dva konektory na vetraky.

Standardní

já ten disk SATA mám a funguje mi normálně.. ale mám winxp ze SP1. zkus si stáhnout nové ovladače na disketu..

Vliv
    284

Standardní

baros: LOL, ja vedel ze jsem na neco zapomnel a to s tema konektorama je celkem k nasrani

Standardní

když jste u konektorů na větráky, ví někdo proč se třetí větrák neobjevuje na Usdm?

Vliv
    284

Standardní

No on není ani v BIOSu, ne? Já si myslím že neumí 3. větrák měřit, ale jistě to nevim...

Senior Member mince
    Věk
    40
    Vliv
    0

Standardní

Ešte k upresneniu ako mate nastavene položky a ake skusenosti mate s nimi (stabilita , výkon) :

DRAM BURST LENGHT 3 / 4

WRITE RECOVERY TIME 3 / 2

tWTR 2 / 1.

+

CPU TIMING: normal / fast (na 8k3a+ som mal nastavene fast a no problema)

ROMSIP TABLE: normal / fast / ultra - (toto ma najviac zaujima čo to je ?)

DRAM Command Rate: Command 1T / 2T ??

Standardní

tak tak 8KRA2+ ma sice 3 fun konektory ale monitoring je len na dvoch.
    Tiez ma to dost nasralo.

Věk
    47
    Vliv
    279

Standardní

2 gorge: Ja mam XP taky s integrovanym SP1 a stejne to nejde, ty mas ale 8KRA2I.

Zkousel jsem i ty ovladace 2.20 vysledek stejnej.

Jeste zkusim pouzit BIOS z 28. 8.

Ma nekdo 8KRA2+ se SATA diskem a podarilo se vam na nej nainstalovat Windows ?

Edit: Jeste me napadlo, ze by to mohlo bejt tim, ze tam mam jen jednu 80 GB partition, treba to nejak nemuzou rozdejchat Windows. Zkusim tam udelat jeste nejakou mensi.

Standardní

DRAM BURST LENGHT 3 / 4
    - tohle je blbost, nastavení jsou pouze 4 cykly nebo 8 cyklů. U P4 je jasná volba 8 cyklů burst (přesně sedí na 8x 8byte = 128byte délku prefetch - pokud si to nenastavíte na 64byte, což se dá přes MSR), u Athlonu je to spíš jedno, protože má 64byte prefetch. Osobně používám 8 cyklů, protože to může někdy zlepšit výkon.

WRITE RECOVERY TIME 3 / 2
    -2T je rychlejší

tWTR 2 / 1.
    -1T je rychlejší

CPU TIMING: normal / fast (na 8k3a+ som mal nastavene fast a no problema)
    -nastavuje Fast command decode, při vyšších FSB nefunguje

ROMSIP TABLE: normal / fast / ultra - (toto ma najviac zaujima čo to je ?)
    -nevím, co dělá, ale mám Ultra

DRAM Command Rate: Command 1T / 2T ??
    -podle specifikace pamětí, které máš. 1T je o pár procent rychlejší, ale málokterá paměť to při vysokých frekvencích zvládne.

Senior Member mince
    Věk
    40
    Vliv
    0

Standardní

dik Eagle

vedel som že väčšinou čim nižšie číslo tym rýchlejšie len som proste chcel vedeť čo čo robi a aky to ma vplyv na výkon/stabilitu. ešte raz dik.

Standardní

2Eagle: Ahojda, koukal jsem, ze ten tvuj CPUMSR umi zapinat a vypinat soft-cooling pres chipsetovy registry a tak se chci zeptat, jestli neexistuje nejakej program, kterej by tyhle hodnoty menil "on the fly" pri kliknuti na nej (treba pres zadani registru do prikazove radky). Jde mi proste o to, ze ja soft-cooling nechavam vypnutej (pres WPCRSET), protoze mi pri pohybu mysi, praci, etc.... haluzi zdroj ("cvrkani"), no a kdyz nechavam neco pres noc stahovat, tak vypinam casefany a rucne pres WPCREDIT nastavuju softcooling. Je to dost pracny, protoze si jednak musim pamatovat, jakou polozku zmenit na jakou a jeste to tam naklikat... Neni nahodou nejakej programek, kterymu by tohle stacilo zadat treba do prikazovyho radku a pak bych jenom clicknul na ikonku toho programku s parametrem a soft-cooling by se okamzite aktivoval?? Diky!
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Standardní

4 baros: v tomhle jsou ty desky stejné. zkusil si dát biosn na fail a instalovat to tak? a co kšanda sata, zkusil jsi ji vyměnit?

Standardní

Na sata disk jsem zkoušel jen začátek instalace,respektive formátování. Na začátku instalu stisknout f6 a hodit tam disketu s ovladačema. Jinak jsem si ho naklonoval za starýho. Ale budu přeinstalovávat,mám poblbanou instalaci z věčnejch pokusů.
    doma: X2 4850+|Gigabyte 780g|tt7 @5v|4gb adata ddr800cl3|ati hd3200 + lg lcd 226wa|Hitachi250gb sata + seagate 500 gb esatal|case lian-li-black|black silent ps 550w|adsl
    experimenty: Celeron800 @ 1100|AOpen AX6BC&media: opteron @ 2,5| biostar 690|adata 1gb
    foto (systém): Pentax|těla:MeSuper+MZ5n+K100D|skla:Pentax fa 1,4/50+m 2,8/100+setový 18/55|Vivitar 1,9/28 S1+2,8/135+3,5/70-210|skener:canoscan 4200f

Věk
    47
    Vliv
    279

Standardní

Tak jsem zkousel instalovat na 8KRAI (BIOS z 28. 8., jinej kabel, ovladace 2.20) a vysledek stejnej.

Jeste zkusim nahrat v BIOSu Fail Safe defaults jak radi gorge.

Kdyz jsem hledal, jak resit muj problem, tak jsem nasel na Via arene navod na udelani instalacniho CD Windows s integrovanym ovladacem na SATA.

Treba se to nekomu bude hodit (me teda jo, protoze prodavam disketovku), funguje to, akorat to ma u me stejnej vysledek jako kdyz pouziju disketu.

-------------------------------------------------------------------------------------
    How to make an slipstreamed winxp sp1 cd with Via's Serial-Ata drivers:

Copy all the files from your XP cd to a temporary folder (let's call it C:\XPSource)
    Make this structure of folders C:\XPSource\&OEM&\&1\DRIVERS\SATA
    Copy the contents of the SATA folder of DriverDisk

Place file WINNT.SIF into C:\XPSource\i386
    -------------------------
    [Data]
    AutoPartition=0
    MsDosInitiated="0"
    UnattendedInstall="Yes"

[Unattended]
    UnattendMode=ProvideDefault
    OemPreinstall=Yes
    OemSkipEula=Yes
    NoWaitAfterTextMode=1
    NoWaitAfterGUIMode=1
    TargetPath=\WINDOWS
    DriverSigningPolicy=Ignore
    OemPnPDriversPath=Drivers\SATA

[GuiUnattended]
    OEMSkipWelcome = 1

[UserData]
    FullName=""
    OrgName=""
    ----------------------------------------

Open in Notepad file TXTSETUP.SIF into C:\XPSource\i386
    -------------------------------
    add the following line under [SourceDisksFiles]
    viasraid.sys = 1,,,,,,_x,4,1

add the following line under [HardwareIdsDatabase]
    PCI\VEN_1106&DEV_3149 = "viasraid"

add the following line under [SCSI.Load]
    viasraid = viasraid.sys,4

add the following line under [SCSI]
    viasraid = "VIA Serial ATA RAID Controller(Windows XP)"
    ----------------------------

And at last, burn it to a bootable CD.

Structure of the Cd:
    |-&OEM&
    |xxxxx|-&1
    |xxxxx|-Drivers
    |xxxxxxxx|-SATA
    |xxxxxxxxxx|-TXTSETUP.OEM
    |xxxxxxxxxx|-VT8237
    |xxxxxxxxxx|-...
    |xxxxxxxxxx|-Winxp
    |xxxxxxxxxxxxxxx|-viasraid.sys
    |xxxxxxxxxxxxxxx|-viasraid.inf
    |
    |-DOCS
    |-I386
    |xxx|-WINNT.SIF
    |xxx|-TXTSETUP.SIF
    |xxx|-viasraid.sys
    |-SUPPORT
    |-UPDATE
    |-VALUEADD

(in my Cd for security I also have copied viasraid.sys and viasraid.inf in SATA and Drivers folder but I think this is not important)
    Edited:
    IMPORTANT: I forget to mention that you need to copy file viasraid.sys also in I386 folder. Sorry!

Standardní

Tak jsem narazil na problem a to se zvukovkou. Mam SB Live! a kdyz do WinXP hodim driverovy balicek od Creativu, tak pri prehravani se to "zadrhava". S okennima orig. driverama to beha dobre, kX jsou dobry a puvodni drivery z CD taky, jenomze na tech zase neni EQ. Viz http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=43678 . A dalsi problemek, sice malinkatej, ale stve mne a to ten, ze kdyz prejizdim mysi treba z textboxu do normalniho okna, tak nekdy pri zmene kurzoru blikne misto sipky takova cerna skrvna. Zkousel jsem cachrovat s Hyperionama a pouzivat vsemozny ovladace (Catalyst, DNA, Omega) a porad to samy, ale kdyz jsem o jeden stupinek snizil HW akceleraci tak ok. Viz http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=43042 . Davam sem tento dotaz proto, protoze se to jednak tyka 8KRA2+ a taky kvuli tomu, ze mi na ty predchozi thready moc lidi neopdovedelo (nic mi nepomohlo). Mate nekdo podobny problemy, nebo vite jak tyhle vyresit? Diky!!!!
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal IntEx
    Tak jsem narazil na problem a to se zvukovkou. Mam SB Live! a kdyz do WinXP hodim driverovy balicek od Creativu, tak pri prehravani se to "zadrhava". S okennima orig. driverama to beha dobre, kX jsou dobry a puvodni drivery z CD taky, jenomze na tech zase neni EQ. Viz http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=43678 . A dalsi problemek, sice malinkatej, ale stve mne a to ten, ze kdyz prejizdim mysi treba z textboxu do normalniho okna, tak nekdy pri zmene kurzoru blikne misto sipky takova cerna skrvna. Zkousel jsem cachrovat s Hyperionama a pouzivat vsemozny ovladace (Catalyst, DNA, Omega) a porad to samy, ale kdyz jsem o jeden stupinek snizil HW akceleraci tak ok. Viz http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=43042 . Davam sem tento dotaz proto, protoze se to jednak tyka 8KRA2+ a taky kvuli tomu, ze mi na ty predchozi thready moc lidi neopdovedelo (nic mi nepomohlo). Mate nekdo podobny problemy, nebo vite jak tyhle vyresit? Diky!!!!
    covece IntExi ses samej problem , hele uprimne tuhle desku mam jen jednu doma jinak nemuzu soudit a xp taky nemam. nicmene nic z toho co rikas sem na svem radkovy 8500 a audigine nepotkal. s tim kurzorem - zkus tam dat jine kurzory ( trebas muze byt mirne poskozeny soubor ) jen pro zkousku. pokud to bude delat dale tak potom co pretaktovani FSB? nebo moc velke pretaktovani grafarny? co fastwrite?

a sblive - nemuze to byt konflikt s nejakym zarizenim ktery se projevi teprve s tema ovladacema? co prehodit do jineho slotu? take sem zjistil, ze muze byt bordel v systemu a nepomuze nic jineho nez cista instalace. anebo konflikt s nejakym programem, ktery permanentne neco zkousi v systemu...
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Nojo, ja si ty problemy nevymejslim . FSB bezi na 166MHz, pricemz PCI klasicky na 33MHz, grafiku nemam zatim pretaktovanou vubec a vcera jsem 12x (!!!) preinstalovaval XPcka (jednou se SP1 a jednou bez). S tim fastwrite jsem to pravda nezkousel, ale jak potom pujde vykon dolu? A jeste k tomu Live!, porad se mi usazuje na IRQ19 ( ) a pametovej rozsah ma furt A400-A41F a zaboha s tim nemuzu hnout (ostatne to u zadnyho zarizeni), ale ve W98SE se alespon s tim pametovym rozsahem hnout da...

Vliv
    357

Standardní

Nojo, ja si ty problemy nevymejslim . FSB bezi na 166MHz, pricemz PCI klasicky na 33MHz, grafiku nemam zatim pretaktovanou vubec a vcera jsem 12x (!!!) preinstalovaval XPcka (jednou se SP1 a jednou bez). S tim fastwrite jsem to pravda nezkousel, ale jak potom pujde vykon dolu? A jeste k tomu Live!, porad se mi usazuje na IRQ19 ( ) a pametovej rozsah ma furt A400-A41F a zaboha s tim nemuzu hnout (ostatne to u zadnyho zarizeni), ale ve W98SE se alespon s tim pametovym rozsahem hnout da...
    no s tim IRQ nic neudelas. leda zkouknout eventualni kolize. s fastwrite vykon dolu moc nepujde. alespon sem to nepozoroval. a hodne se to tu resilo tusim v nVidia foru

Standardní

Zkusim teda jeste vypnout to fastwrite a porovnat jak moc to slo dolu (kdyztak se na ten cursor vyprdnu, ale spis to vypada na softwarovej problem, protoze jinak 2D/3D jede dobre). No a tu zvukovku zkusim hodit do jinyho slotu, ale s Orig driverama a kX to chodi dobre, takze zahada - asi taky zase software, proto se ptam, jestli to taky dela nekomu jinymu .

Vliv
    357

Standardní

Zkusim teda jeste vypnout to fastwrite a porovnat jak moc to slo dolu (kdyztak se na ten cursor vyprdnu, ale spis to vypada na softwarovej problem, protoze jinak 2D/3D jede dobre). No a tu zvukovku zkusim hodit do jinyho slotu, ale s Orig driverama a kX to chodi dobre, takze zahada - asi taky zase software, proto se ptam, jestli to taky dela nekomu jinymu .
    hele pokud budes mit dostatek casu, zkus tam nahodit w2k. ono totiz ve vetsine pripadu je taky problem na strane xpcek ( noflame plz ). no za zkousku nic nedas...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. vypinani disku - slaby zdroj? po vymene zdroje vse OK
    Založil Ssnake v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 11.05.2005, 19:52
  2. Problem s R9100 - vse do ZELENA
    Založil Ace_Ventura v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 22.06.2004, 13:11

Pravidla přispívání