Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: [Java] Šířka okna ;)

Standardní [Java] Šířka okna ;)

Mám takovou hrozně lamerskou otázku Dneska jsem začal s javou. Jako IDE používám NetBeans.. a nevím jak mam nastavit velikost okna. používám na vytvoření okna javax.swing.JFrame ... .ale nikde nevidím ve vlastnostech toho objektu JFrame nějáký SetWidth nebo SetWindowWidth nebo tak něco.. je tam akorát get atd.... ale nikde set .. popř ještě jak nastavuju pozici okna na obrazovce ?? (nějáký top a left
    HwTips.com

Standardní Re: [Java] Šířka okna ;)

Citace Původně odeslal Jurman
    Mám takovou hrozně lamerskou otázku Dneska jsem začal s javou. Jako IDE používám NetBeans.. a nevím jak mam nastavit velikost okna. používám na vytvoření okna javax.swing.JFrame ... .ale nikde nevidím ve vlastnostech toho objektu JFrame nějáký SetWidth nebo SetWindowWidth nebo tak něco.. je tam akorát get atd.... ale nikde set .. popř ještě jak nastavuju pozici okna na obrazovce ?? (nějáký top a left
    V GUI Editing si klikni na zalozku "Code Generation" - nastav "Form Size Policy" na "Generate Resize" - potom si muzes nastavit "Form Size" v pixelech.

Standardní Re: [Java] Šířka okna ;)

Citace Původně odeslal viki_
    V GUI Editing si klikni na zalozku "Code Generation" - nastav "Form Size Policy" na "Generate Resize" - potom si muzes nastavit "Form Size" v pixelech.

Děkuju. Ještě jde něják udělat (pomocí toho tahacího GUI) nějákej objekt (např čudlík) abych ho moh natáhnout kam potřebuju ?? Aby neměl jen tech 5 možností. nahoře, dole, vlevo, vpravo a center... abych to mohl přetahovat jak chci...

P.S. Nevíte někdo nějákej odkaz na tutorialy a navody kde by se tímhle zabývaly Myslím tim nastavením a pak nějákejma dalšíma věcma... cykly podmínky práci s objekty bych řekl ovládám ok... (pls only CZ or EN)
    HwTips.com

Standardní

Docela dobry tutorial je napr. tady:
    http://www.confluent.fr/javadoc/tutoriale.html

Na tomhle webu je taky kompletni dokumentace a dalsi zajimave veci s velkou vyhodou - ze je to konvertovano do formatu Win Helpu - takze je mozne v tom indexove vyhledavat, coz je o dost pohodlnejsi nez v klasickem html.

Co se tyce toho umisteni komponent, zkus si precist neco o layoutech - nejjednoduzsi je, kdyz si Layout framu zmenis na Absolute (s tim ze bude potreba s aplikaci distribuovat taky org.netbeans.lib.awtextra.AbsoluteLayout ) nebo na Null Layout. Nevyhodou je, ze tim ale prijdes o automaticke zarovnavani prvku pri resizovani okna. Lepsi je naucit se Layouty pouzivat.

Standardní

Eště jeden dotaz snad poslední....

Proč když tam dám z karty Beans ten objekt Timer .... tak mu nastavím nějákou prodlevu. Přiřadím event.. ale nic neděla...... Jak ho mám pak spustit ??
    HwTips.com

Standardní

Eště jeden dotaz snad poslední....

Proč když tam dám z karty Beans ten objekt Timer .... tak mu nastavím nějákou prodlevu. Přiřadím event.. ale nic neděla...... Jak ho mám pak spustit ??
    Ten Timer Bean je uplne k nicemu (v zivote jsem to nepouzil). Je tam jen jako ukazka, jak se maji instalovat do IDE Bean komponenty.

Radsi se mrkni na java.util.Timer.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání