RH ma jednu vyhodu: pracuje u nej (a taky dava praci a hleda nove) mnoho opensource vyvojaru, kteri se podileji na vyvoji klicovych aplikaci pro desktop, kernel i ostatni system (jenom si spocitejte kolik jejich vyvjoaru dela na nejake casti Gnome). Ma trochu podobnou filozofii jako Ximian, ktery taky zamestnava dost vyznamnych opensource vyvojaru. Takze firma je to dost dulezita pro rozvoj trhu (i kdyz si ted nejsu jisty, jak to dopadlo po oddeleni Fedory - kteri vyvojari zustali a kteri se oddelili).
No kazdopadne je to porad zalozene na RPM (ja to tak nenavidim), taky jsem dlouho delal s rpm-based distrem. Je mi jasne ze v RH asi nebudou takove problemy jako v SuSE, pokud jsou k dispozici kvalitni balicky (a zrovna u Fedory bych si troufl rict, ze urcite budou, to je taky hlavni duvod proc se od RH oddelili).
RH desktop je v mnoha smerech revolucni (taky aby ne, kdyz tam pracuji takovi lidi), treba UTF-8 se me zalibilo, protoze to konecne povede k standardizovani kodovani (a hlavne ze GTK2/Pango je kompletne postavene UTF-8, cehoz ja taky poradne vyuzivam).