Po zhlednuti stovek typu kejsu mi doslo (ze bych byl sam?), ze mi nevyhovuje ani jeden (at uz po designove nebo funkcni strance) a to me donutilo zacit planovat vlastni case. Sehnal jsem snad vsechny mozny rozmery komponent (formfactors.org), ale porad postradam rozmery agp a pci karet, rozestupy mezi dirama na jejich zasroubovani atd. (nechce se mi rozebirat bednu a pak merit pravitkem). Taky jeste nemam jasno v jaky poloze budu mit uchyceny harddisky - myslim ze disku je to jedno, ne? Vnitrni kostra a plast bude z 3mm hliniku, nektery veci z 1mm (zaslepky, zadni a predni panel - proste vsechny slozitejsi soucastky co se s nejvetsi pravdepodobnosti budou muset vyrezat plazmou => Dudu mam pro tebe kseft) ale mozna ze bych predek nechal z 3mm protoze kdyz do nej treba kopnu tak aby se neohnul... Jeste shanim nejaky hlinikovy profily, ale nevim kde je koupit (zatim to ma cas, ostatne jako vse). Kazdopadne bych se zeptal nekoho, kdo ma se stavbou AL kejsu vetsi zkusenosti, popr. poradte jaky tloustky mam pouzit, na co si dat pozor, jestli je lepsi nejdriv rezat a potom ohybat nebo opacne. Jeste musim vymyslet nejakej oteviraci mechanismus na bocnice, protoze na tom kejsu nesmi bejt videt zadnej sroubecek (vzadu povoleno max. 12 "thumbscrews" nebo spis nejaky plastovy "cvakatka")!
btw co rikate na fany NOISEBLOCKER (myslim ty nejtissi 12 & 8cm)![]()