No toto by chcelo konverzáciu (NIE VRAZDENIE !!!!!! ) dakde inde ..nech to dakto vysvetlí......ja som to pochopil takto ->>> ..keď dám do n-force 2 2 x 256MB a chcem proste 512 MB tak je 512 ale keď chcem dual mód -režim (alebo ako to tu nazývate ) tak získam 256 MB ramku z dvojnásobnou dátovou priepustnosťou.
Ak sa mýlim tak poprosím dakoho kto bude mat čas nech ma kontaktuje a nech mi to civilizovane vysvetlí( nie v tomto threade …offtopick ) ..hlavne aké ma potom výhody dual mód na nforce doskách.
EDIT :Ja som o synchro nehovoril ( aspon nie v tom ze ->2 x 256MB je vždy 512MB, ať už synchonně nebo asynchronně ) ..ale pokiaľ viem tak synchro znamená že procesor aj ramky idú na rovnakej freqencii ..v tomto prípade 400MHz.
EDIT 2 :Ďakujem za ozrejmenie pravdy a ospravedlňujem sa tým ktorých som nechtiac zmiatol ...Pre úplnosť uvádzam vysvetlenie ktoré som dostal od Belega začo mu ďakujem...
Dual Channel znamena , ze je pouzivan 128bitovy pristup k RAMce oproti normalnimu 64bit - s kapacitou to nema co delat . Kdyz mam dva identicke 256MB moduly , tak je muzu v nForce 2 deskach zapojit do dual channelu a budu mit normalne 512MB celkove operacni pameti s dvojansobnou propustnosti![]()