Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Mount Rainier

Standardní Mount Rainier

Chtěl bych pro zálohování využít MR.
    Zatím ale nemám mechaniku, která tuhle technologii podporuje.
    A tak se chci zeptat, kdo už zkusil MR (ať už pro zálohování nebo prostě jen tak)??
    Kolik se vejde na klasika 650M CD??
    Dokáže na RW vymazat poslední sešnu??

(A vůbec nejvíc jsem žádostiv, jak pochodím s tímhle dotazem)

Standardní

CD sa mi naformatovalo na 530MB. Bohuzial to necita moja DVD (bez externeho programu)
    Intel Core i7 920@4.1GHz,Asus P6T,POV480GTX ,3x2GB KingstonKHX3 1730CL7,H2O+Cosmos S,Seasonic X-750W,Corsair X64, 2xWD15EADS 1,5TB,Xonar Essence ST + DT770 pro/IE6,LG GH22NS50, SyncMasterP2370, ACER Aspire ONE Ferrari, HTC TouchHD
    motto1: Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
    motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
    motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, J. O'Neill

Standardní

Na win98 pouzivam incd z balika Nero. HW popis dole.
    Vybrane adresare zalohujem cez backup(zo systemu) do suboru, ten potom kopirujem na CDRW. Na CD sa mi zmestia 3 zalohy, najstarsiu zmazem nahram novu. Pouzivam to rok a pol, cca 3-4 zalohy za mesiac. Stale to iste CD, zatial ziadna chyba (pouzivam md5sum na kontrolu).

Standardní Mt.R nic moc

V zasadě to zatim nefunguje o nic líp než normalní packet writing na CDRW. Jinak packet writing je samozřejmě použitelný celkem dobře, jenom si nejsem jistý jestli stejně není levnější a lepší si na zálohy pořídit další HDD (pokud ovšem k použití CDčka nemáš svoje důvody). Jestli někdo vím o mechanice CDRW, která by Mt.R podporovala na 100% tak bych o ni rád slyšel. Jenom myslím, že stejně jak brzy skončí éra CD/RW mechanik, tak už MR nebude nikoho zajímat (pokud ji tedy nepoužijí i u DVD/RW).

Standardní

Citace Původně odeslal fish
    Na win98 pouzivam incd z balika Nero. HW popis dole.
    Vybrane adresare zalohujem cez backup(zo systemu) do suboru, ten potom kopirujem na CDRW. Na CD sa mi zmestia 3 zalohy, najstarsiu zmazem nahram novu. Pouzivam to rok a pol, cca 3-4 zalohy za mesiac. Stale to iste CD, zatial ziadna chyba (pouzivam md5sum na kontrolu).
    Tak jsem si početl(tady i jinde) a zjišťuju, že bude asi nejlepší MR ponechat stranou a zůstat u zaběhaného zálohovacího skriptu. Proporční zálohy během provozu nejsou až tak veliké, aby stroj neúměrně zatížily a celkové zálohy probíhají za minimálního provozu. Můžeš mi zjistit zda je nějaký rozdíl v čase a vytížení systému mezi normálním připalováním a připalováním přes MR? Jak dlouho trvá formátování pro MR?
    Dík

Standardní

- MR je po velkych marketingovych prehlaseniach uz asi pase, nikto sa do toho nepusta - mozno ozije na DVD.
    - mam podporu (teoreticky) MR v mechanike - zda sa mi ze packet writing s incd je spolahlivejsi ako na starsich napalovackach
    - format CDRW trva ako zapis celeho CD na danej rychlosti
    - jedina vyhoda oproti multisession je ze mozem mazat starsie subory, zachovam si 3 zalohy na CD.
    - zataz sa mi zda rovnaka, zapis je o nieco pomalsi ako pri normalnom zapise.

InCD od ahead mal pisane ze podporuj MR, ale ako sa to prejavi neviem. Pripada mi to ze vyrobcovia potrebovali dalsiu nalepku na obal mechaniky

Standardní

ThnX fish(i).
    Zdá se, že MR je skutečně mrtev.Díky "množství" výhod byl asi již mrtvě narozen. Pro točení záloh je asi vhodnější standardní zápis. Snad jedině kdyby chtěl někdo simulovat HDD (maličko pomalejší a s menší kapacitou ).
    Což taky vysvětluje nevelkou obec uživatelů MR.

Standardní

Spytam sa tu.
    Kontroluje InCD nejako citatelnost zapisanych dat?
    Alebo musim prebehnut zakazdym CD cez nerov sken suborov?
    AMD Athlon 1700XP+@2400XP+ DUT3C JIUHB default VCore, MB Epox 8k9a, Arctic Cooling Copper Silent TC, 256MB DDR266 Apacer CL2, HDD Hitachi DeskStar 250GB PATA, Sapphire ATI 9100 64MB, TEAC CDW58E, EIZO L568 @ DVI, 2x audio zostava

Standardní

Myslimze je to ono - Mt. Rainier pro DVD se jmenuje Mt. Fuji - vice tady: ftp://ftp.avc-pioneer.com/Mtfuji5/Spec/

No jinak mam spatne zkusenosti s PacketWritingem pres InCD, spis to bylo spatnyma mediema (vyzkousel jsem jich uz nekolik), proste nektere soubory nesly precist. Na novem mediu.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

Citace Původně odeslal Axel
    Spytam sa tu.
    Kontroluje InCD nejako citatelnost zapisanych dat?
    Alebo musim prebehnut zakazdym CD cez nerov sken suborov?
    Da sa zapnut kontrola zapisanych suborov ale ju mam vypnutu.

- zapis je ovela pomalsi, po zapise kazdehom suboru ho hned precita
    - paradoxne chybovost sa velmi zvysi

vyzera ze neustale prepinanie mezdi zapisom a citanim sposobuje problemy.

Standardní

Kde to je?
    Ja to pouzivam na zapis suborov do skoly - max 3-4 subory do 1MB, takze casovo mi to problem nerobi... Skor je otravne to zakazdym prechadzat inym programom znova
    AMD Athlon 1700XP+@2400XP+ DUT3C JIUHB default VCore, MB Epox 8k9a, Arctic Cooling Copper Silent TC, 256MB DDR266 Apacer CL2, HDD Hitachi DeskStar 250GB PATA, Sapphire ATI 9100 64MB, TEAC CDW58E, EIZO L568 @ DVI, 2x audio zostava

Standardní

Mt. Rainier je formát vyvinutý Philipsem pro CD-RW a DVD+RW. Zatím jedinou vypalovačkou, která podporuje DVD+MRW, je Plextor PX-708.

Standardní

Citace Původně odeslal Dawn
    Mt. Rainier je formát vyvinutý Philipsem pro CD-RW a DVD+RW. Zatím jedinou vypalovačkou, která podporuje DVD+MRW, je Plextor PX-708.
    Nevis okolik snizi tento format kapacity DVD ? U CD to totiz bylo docela hodne

Senior Member
    Vliv
    301

Standardní

Somariny, ked chcete fakt bezpecne zalohovat, tak radsej DVD-RAM, nie?
    Tak som volil ja.

Standardní

Citace Původně odeslal NEON
    Zdá se, že ta podpora je zatím jen „na papíře“. Doposud jsem neslyšel, že by se někomu podařilo s touto vypalovačkou DVD+MRW vytvořit a používat.

Standardní

Citace Původně odeslal Axel
    Kde to je?
    Ja to pouzivam na zapis suborov do skoly - max 3-4 subory do 1MB, takze casovo mi to problem nerobi... Skor je otravne to zakazdym prechadzat inym programom znova
    Vpravo dole je ikona Incd - das properties , na druhej karte je polozka safe .... - tu zapni. Su tam iba 2 checkboxy.

Standardní

Citace Původně odeslal NEON
    Citace Původně odeslal Dawn
    Pozil som packet writing na DVD-RW Pioneer DVR-104. Je k tou program Instantcd+DVD. Cez InstantWrite som naformatoval DVD-RW a potom islo zapisovat a mazat jednotlive subory. Mt. Rainer to asi nebol ale funguje to. Strata kapacity je velmi mala - cislo uz neviem ale je to zanedbatelna kapacita.
    Data sa dali citat na Linuxe automaticky (Mandrake), pre XP treba instalovat InstantRead driver pre UDF.

Standardní

fish: Paketový zápis funguje celkem bez problémů a taky jej dost používám. Mt. Rainier je v podstatě vylepšený paketový zápis, ale ta implementace je zatím mizerná. Philips kdysi vypustil prográmek na testování Mt. Rainier kompatibilních mechanik a co já vím, tak zatím žádná neprošla všemi testy! Jedinou šancí pro Mt. Rainier je podle mne, aby ho Mrkvosoft implementoval do Windows, čímž by výrobci mechanik byli přitlačeni zlepšit jeho podporu. Jinak tahle technologie zůstane jen marketingovým sloganem.

Standardní

Ja tam ziadnu druhu kartu nemam...
    InCD mam jedno z najnovsich - k Nerovi 6.0.0.28

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. [VYRESENO] FUSE, SieFS a Siemenes telefon -- nefunguje mount
    Založil Opty v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 05.07.2005, 12:17
  2. Mt. Rainier ?
    Založil Drak v sekci fóra Základní desky
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 12.12.2004, 19:04
  3. mount dynamic disku od ms
    Založil monsoon v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 3