Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 71

Téma: ACPI suspend mode

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    294

Standardní

snad novsi bios, nie? ked to ma opravit chyby

Ak by ste S3 nerozbehli, je tu este Hibernacia. sice nie je tak rychla ako S3, ale prebudzanie je do 10 sekund. Navyse je pri nej komp vypnuty uplne a nevadi ani ked ho vytiahnete z napajania. Rozrobena pracicka samozrejme ostava.
    intel C2D6320@3395MHz (485x7), TTSonicTower+CollaboratoryLiquidPro, Abit IP35PRO, Sapphire 3850, 2x2GB A-Data EE, WD5000AAKS + Spinpoint 160GB + OCZ Core2, Nec, Corsair 520W, zabalene v 3R NeonLigt Black. Logitech Dualooptical, MX510, Hyundai Q790 + 24" Dell 2407WFP
    PrsonlDidžitlEjsistnt Compaq iPaq 3870, komjunikejtor glofiish X500+

Standardní

Citace Původně odeslal rOn
    snad novsi bios, nie? ked to ma opravit chyby

Ak by ste S3 nerozbehli, je tu este Hibernacia. sice nie je tak rychla ako S3, ale prebudzanie je do 10 sekund. Navyse je pri nej komp vypnuty uplne a nevadi ani ked ho vytiahnete z napajania. Rozrobena pracicka samozrejme ostava.
    Jasně, novější BIOS má opravit chyby, ale než vyjde novější tak se třeba všichni načekáme. Tak mě napadlo jestli ve starším BIOSu tahle chyba není?

Standardní

Co se týká STR, win98 to asi nepodporuje, mám pocit že až win98SE a to také nefunguje spolehlivě. Win2k a winXP by si s tím měly poradit, takže máte-li starší windows, asi máte smůlu.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Standardní

Na STR potrebujes ACPI, takze aspon Windows 98SE. Myslim, ze som to mal na nejakej starsej doske rozchodene.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

omlouvam se moderatorovi, ulitla mi ruka a misto odpoved jsem klikl na nov dotaz. Moje pripominka byla o tom, ze na NF7S v2 mi s novym BIOSem nejde suspend vubec, resp. se mi ho podarilo pred tim ve woknech nejak skryt a ted ho tam nemuzu zaboha dostat
    DT- Thrill`o´Byte -MB Abit NF7-Sr2 -|- Barton 2500+@2200,1,675V-|- 2x256 DDR 400 Kingston CL2-|- Club 3D Radeon 9800PRO-|- 160GB 7K250, 80GB WD-|-HP CDRW, NEC 2500A-|-SB Audigy2-|- PSU 360W Nexus-|-chlazeno: homemade Wodnik (CPU 55stC full load, 50stC idle, GPU, NB), vymenik Citroen-|-LCD Hyundai Q17-|- Logitech cordless desktop MX
    NTB- Dell Latitude D505 -: Centrino 1,5 GHz-|- 512 RAM-|-40 GB HDD-|-SXGA (1400x1050)

Standardní

Teď jsem bastlil známým nový počítač a schválně jsem to zkoušel - funguje to tak jak má! Deska obyčejný Gigabyte totálně bez výbavy s chipsetem VIA KT 600. A funguje jim to! Že by fakt BIOS?

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    365

Standardní

no ja bych mel jeste jedno reseni. protoze sem mel problem s vypnutim a restartem ( zatuhlo to vzdy kdyz to doslo do stavu kdy se melo dojit k te akci ) no a tak jsem to zkousel reinstalovat a porad nic. no nakonec sem to reinstallnul naposled ( na cistej disk ) a sou dve vysvetleni proc mi to ted bezi jak ma - a) vypl jsem integrovanou zvukovku b) nejdriv jsem instaloval patche a servispacky a teprve pak ovladace desky a videa a spol. jinak si to nedovedu vysvetlit.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    no ja bych mel jeste jedno reseni. protoze sem mel problem s vypnutim a restartem ( zatuhlo to vzdy kdyz to doslo do stavu kdy se melo dojit k te akci ) no a tak jsem to zkousel reinstalovat a porad nic. no nakonec sem to reinstallnul naposled ( na cistej disk ) a sou dve vysvetleni proc mi to ted bezi jak ma - a) vypl jsem integrovanou zvukovku b) nejdriv jsem instaloval patche a servispacky a teprve pak ovladace desky a videa a spol. jinak si to nedovedu vysvetlit.
    Problem s vytuhom u vypinania/restartu bol u mna vylucne problem sietovej karty - ak bola zle instalovana, problem s drivermi resp. nejaka kolizia.
    intel C2D6320@3395MHz (485x7), TTSonicTower+CollaboratoryLiquidPro, Abit IP35PRO, Sapphire 3850, 2x2GB A-Data EE, WD5000AAKS + Spinpoint 160GB + OCZ Core2, Nec, Corsair 520W, zabalene v 3R NeonLigt Black. Logitech Dualooptical, MX510, Hyundai Q790 + 24" Dell 2407WFP
    PrsonlDidžitlEjsistnt Compaq iPaq 3870, komjunikejtor glofiish X500+

Standardní

Tak mě napadá ještě teda vypnout v BIOSu integrované síťovky... zvukovku mám SB Live, takže integrovanou mám vypnutou

Standardní

JJ zkusim to samy.... Jenom jestli neni spojitost v tech zvukovkach, protoze Live! mam taky...
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Standardní

Citace Původně odeslal IntEx
    JJ zkusim to samy.... Jenom jestli neni spojitost v tech zvukovkach, protoze Live! mam taky...
    nebo jejich driverech třeba

Standardní

Tak jsem to zkusil povypinat a nic... A nejspis to v driverech zvukovky taky nebude, protoze tam mam kX
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Standardní

Tak jsem složil další mašinu, tentokrát s deskou MSI s čipsetem VIA 600 a je to další stroj, u kterého to funguje bez problému! Že by pánové z Epoxu o této chybě nevěděli?

Standardní

Vypada to tak

Standardní

Nevíte někdo, jestli se starším BIOSem toto fungovalo?

Vliv
    365

Standardní

Citace Původně odeslal vitosek
    no biosem to mozna bude ale spis tema ovladacema. ja totiz mel starej bios a chodilo to. pok sem tam nakop novejsi ( ale tim me to spadlo vsechno na default - NO ACPI ) a pak to prestalo chodit i kdyz sem to znovu zapl v biosu. a teprve po cistem reinstalu ( s vypnutim integrovane zvukovky - mam audigy ) to zase zaclo chodit. sitovku integrovanou mam zaplou nainstalovanou ale zakazanou.

Standardní

mm, jestli je to tou sitovkou (ikdyz jsem ji zkousel vypnout), tak se holt budu muset obejit bez Suspendu, protoze je pro mne zivotne dulezita! (Internet )

Standardní

no biosem to mozna bude ale spis tema ovladacema. ja totiz mel starej bios a chodilo to. pok sem tam nakop novejsi ( ale tim me to spadlo vsechno na default - NO ACPI ) a pak to prestalo chodit i kdyz sem to znovu zapl v biosu. a teprve po cistem reinstalu ( s vypnutim integrovane zvukovky - mam audigy ) to zase zaclo chodit. sitovku integrovanou mam zaplou nainstalovanou ale zakazanou.
    Když jsou ovladače s digitálním podpisem od Microsoftu, měly by fungovat i s tím ACPI S3? Já mám totiž snad všechny drivery digitálně podepsané, ale S3 nejede a nejede

Vliv
    365

Standardní

Když jsou ovladače s digitálním podpisem od Microsoftu, měly by fungovat i s tím ACPI S3? Já mám totiž snad všechny drivery digitálně podepsané, ale S3 nejede a nejede
    no ja myslim, ze to neni v tom, ze proste mas neco nainstalovano nespravne ( cert/bill vi proc ) a proto. fakt nevim. delal sem nekolik cistejch instalaci a nepomohlo nic. pak sem zmenil poradi instalovanych prvku a najednou to jelo ( jo a jeste sem vypnul integrovanou zvukarnu - nevim jestli to na to melo nejaky vliv - zkouset to nebudu kdyz mam funkcni system )

Standardní

Možná jo, asi se na to vykašlu a budu používat normál S1... co se dá dělat. Ale dřív mi na displeji na desce naběhlo FF, akorát se nerozsvítil monitor. Teď najednou to skončí úplně u prvního kroku "C něco" - v manuálu je to popsáno jako testování R/W CMOS paměti a začne to pípat... tak nevim

Vliv
    365

Standardní

Možná jo, asi se na to vykašlu a budu používat normál S1... co se dá dělat. Ale dřív mi na displeji na desce naběhlo FF, akorát se nerozsvítil monitor. Teď najednou to skončí úplně u prvního kroku "C něco" - v manuálu je to popsáno jako testování R/W CMOS paměti a začne to pípat... tak nevim
    tak to znam. to je spatne zasazena grafika / spatne nastavene pameti. dle poctu pipnuti ( pri zobrazeni C0,C1,C2 a C6 )

Standardní

tak to znam. to je spatne zasazena grafika / spatne nastavene pameti. dle poctu pipnuti ( pri zobrazeni C0,C1,C2 a C6 )
    No jasně, to taky dělá, ale dělá to i při tom ACPI...
    No ale už jsem na to přišel! Když jsem v BIOSu vypnul tu MAC Lan NVIDIA tak to valí.. By mě zajímalo na co to pořádně je? To je tam jako jedna síťovka Realtek a druhá nVidia? (takže teoreticky by mi teď "jel" jenom jeden ten konektor na síť?)

Vliv
    365

Standardní

No ale už jsem na to přišel! Když jsem v BIOSu vypnul tu MAC Lan NVIDIA tak to valí.. By mě zajímalo na co to pořádně je? To je tam jako jedna síťovka Realtek a druhá nVidia? (takže teoreticky by mi teď "jel" jenom jeden ten konektor na síť?)
    no MAC je unikatni identifikacni cislo sitovky, ktere vetsinou nelze menit

nicmene dve sitovky doma urcite nevyuzijes pokud nebudes mit z poce router...

Standardní

ST3 používám. Měl jsem problémy a nešlo to kvůli špatně instalovanejm ovladačům řadičů via a pak kvůli win98se. Zůstala svítit hdd led a už při vypnutí a tim to skončilo. Na mý desce to fachčí ale po probuzení to jede na nejbližší standartní fsb. Takže jsem se vrátil k ST1. Dávám si pozor na správný pořadí instalace sp a ovl a je to OK.
    doma: X2 4850+|Gigabyte 780g|tt7 @5v|4gb adata ddr800cl3|ati hd3200 + lg lcd 226wa|Hitachi250gb sata + seagate 500 gb esatal|case lian-li-black|black silent ps 550w|adsl
    experimenty: Celeron800 @ 1100|AOpen AX6BC&media: opteron @ 2,5| biostar 690|adata 1gb
    foto (systém): Pentax|těla:MeSuper+MZ5n+K100D|skla:Pentax fa 1,4/50+m 2,8/100+setový 18/55|Vivitar 1,9/28 S1+2,8/135+3,5/70-210|skener:canoscan 4200f

Standardní

no MAC je unikatni identifikacni cislo sitovky, ktere vetsinou nelze menit

nicmene dve sitovky doma urcite nevyuzijes pokud nebudes mit z poce router...
    Tak tedka mi zrovna ujel vlak... Vy tam mate v BIOSu nejakou polozku NVIDIA? Nebo nejaky 2 sitovky? Na desce je prece jenom ta Realtek.... V BIOSu mam polozky tykajici se sitovky jenom: Onboard LAN, Onboard LAN Boot rom a WakeOnLan, jinak nic jinyho....

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání