Poraďte mi prosím někdo software na tvorbu web. stranek,tak aby vyhovovali normě XHTML1.0...
Doteď jsem používal Xaru a její mutace , ale když dám ověřit validitu s HTML1.0,tak mi to napíše,že validní neni(
thx
Poraďte mi prosím někdo software na tvorbu web. stranek,tak aby vyhovovali normě XHTML1.0...
Doteď jsem používal Xaru a její mutace , ale když dám ověřit validitu s HTML1.0,tak mi to napíše,že validní neni(
thx
Normalni PC :)
Našel jsem jeden prográmek ,kterej by to měl umět převést.Z obyč html na xhtml...teda pokud jsem to dobře pochopil...
tady je homepage http://www.w3.org/People/Raggett/tidy/ ale nějak nerozumim tomu jak s tim programm pracovat...nemrknul by jste se na to někdo?
díky moc
Prosím poraďte mi někdo![]()
Potřebuju poradit jakym zpúsobem upravit zdroják tý stránky,aby vyhovoval XHTML1.0
tady je moje rozdělaná stránka http://panda2.fsv.cvut.cz/~achylik/index.html...dole v levo je obrázek s odkazem na validátor....
když na něj kliknete tak validátor stránku prověří a vypíše chyby...a tady bych potřeboval někoho chytřejšího než jsem já(což nebude určitě problém),aby mi poradil podle toho co ten validátor vyplivne...já tomu totiž moc nerozumim....
fakt vás všechny moc prosim
Díky
na to nepotrebujes programek.
ty chyby: barva pozadi, barva textu, a obrazek na pozadi - to specifikuj pres css.
potom, ja mas ty tagy, kteryma zarazujes ty javascripty v .js souborech, chybi ti v nich atribyt type. malo by tam byta nakonec v jednom z tech dvou tagu na vlozeni .js mas napsano "menumaker" - to tam nema co delat.Kód:...type = "text/javascript"...
PS: nabrhuju presun do prgani![]()
Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
[pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)
Pokud umis html(?), tak staci psat vsechny tagy malym, uzavirat i neparove tagy (stylem <neparovytag />), mit minimalni strom xhtml dokumentu (treba viz. http://www.xhtml.euweb.cz/_minimum.php) a nepouzivat mrtve tagy. Na neco jsem urcite zapomnel, ale poradis se s validatorem a mel bys byt xhtml validniPůvodně odeslal SOAD
.
jinak co se tyce toho softu muzu na rucni psani doporucit ace html4free (freeware) nebo ruzne odrudy poznamkoveho bloku (osobne pouzivam CodePad)).
k tomu softu na prevod dokumentu do xhtml - <joke>takovy soft neexistuje</joke> a kdyz jo, tak se nepouziva![]()
dustCatcherIII:AMD Barton 1,8GHz(+ArticCooling Silent2 TC rev2),512MB Hynix 400Mhz,IBM 180GXP 120GB,Seagate 40GB,MSI FX5900SP| CyberCase CY-229 (Arctic Fan Pro TC, CoolerMaster Neon LEDTLF-R82,JJ400Wsilent), Soltek KT600-RL| CDburn-DVD LG4520B,noFDD| 17\"LCD Gigabyte DVI| ChiconyKey (obyč tha best),MS IntelliMouseOptical| Hercules Fortissimo III 7.1, Creative Inspire T5400, Koss PortaPro Jr.
Tak ty tagy jsem optravil...už tam ma jen 3 chybyPůvodně odeslal KtK
![]()
Mohl bys mi poradit jak to udelat s tou barvou pozadí,textu,...
ccs mi nic nerika mohl by jsi mi to prosím vysvětlit...moc íky!
btw:koukám že si taky ze Strahova z koleje!![]()
Xhtml tyto atributy nezna - jsou zavrzene a pokud chces byt validni, nesmis je pouzit. V Xhtml se pouziva na takove veci stylovani pomoci css. Oddelit formu a obsah by meli i ti co jeste tvori v html (a vlastne obecne vsichni ze).Původně odeslal SOAD
Mezi <head> a </head> vloz treba <link rel="StyleSheet" type="text/css" href="cz.css" /> s tim, ze cz.css je nazev souboru, kde mas styly ulozene.
Mrkni treba na http://javascript.webz.cz/css_rf_pozadi.php3 (prvni odkaz na muj hledany string v googlu).
Tvuj styl by mohl zacinat treba nejak takto:
body {
color: #000000;
background: #FFFFFF;
background-image: url(./imgs/head.png);
background-repeat: no-repeat;
background-position: 0% 100%;
}
Takze radim nastudovat nejake zaklady xhtml a css a uvidis, ze to pujde.
dustCatcherIII:AMD Barton 1,8GHz(+ArticCooling Silent2 TC rev2),512MB Hynix 400Mhz,IBM 180GXP 120GB,Seagate 40GB,MSI FX5900SP| CyberCase CY-229 (Arctic Fan Pro TC, CoolerMaster Neon LEDTLF-R82,JJ400Wsilent), Soltek KT600-RL| CDburn-DVD LG4520B,noFDD| 17\"LCD Gigabyte DVI| ChiconyKey (obyč tha best),MS IntelliMouseOptical| Hercules Fortissimo III 7.1, Creative Inspire T5400, Koss PortaPro Jr.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)