Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 28

Téma: [HTML]Stav podpory CSS pozicovani

Member
    Vliv
    269

Standardní [HTML]Stav podpory CSS pozicovani

Zacinam delat svoje stranky a chtel bych pouzit bocni panel s odkazy. Co jsem tak cetl, tak jsou ramy pekna prasarna, a spolecne s pouzitim tabulek to neni zrovna v "duchu" html. Dozvedel jsem se, ze CSS nabizi pozicovani coz uz v duchu HTML je. Bylo to ale v trosku starsi prirucke a psalo se tam, ze to prohlizece nepodporuji a pokud ano tak ruzne. Proto bych se chtel zeptat, jestli jste tohle nekdy zkusili pouzit a jak vam to jede na ruznych prohlizecich. Pro me jsou hlavni dva Mozilla a IE6. TIA
    Python: executable pseudo-code; Perl: executable line noise

Standardní

Tak priruckou kde se operuje s pojmy "v duchu html" bych se opravdu neridil

Neboj, pouziti framu a treba i tabulek zaroven je v HTML 4.01 povoleno

CSS je jen rozsireni HTML a vetsina novych browseru je CSS2 capable (IE5+, Netscape 6+, Opera6+) takze o kompatibilitu se neboj.

A co se tyce primo menu tak pokud chces nejake slozitejsi tak bych doporucil genialni soft Sothink DHTMLMenu

Standardní

mno, co se tyce framu v HTML, tak to je fakt velka prasarna, ale nekde na w3c sem cet, ze v xhtml sou framy nejak predelany a uz to ty problemy nema. Nevim, ja sem to nezkousel. Jo, link je tady
    1) ASUS M6A
    2) Toshiba Portége R600-10U
    3) ASUS A8V-X AMD Athlon 64 3000+ Kingmax 2x256MB DDR 400 WD 120GB Samsung 80 GB GMC G30 Fortron FSP400-60THN-P
    Ideální indentace pro Pascal je šest stop pod zem.

Standardní

Citace Původně odeslal ripper
    mno, co se tyce framu v HTML, tak to je fakt velka prasarna...
    Proc?

http://www.w3.org/TR/REC-html40/frameset.dtd

Senior Member mince
    Vliv
    281

Standardní

mozete mi povedat co je zle na framoch
    konkretne vymenovat,nieze nico som pocul,niekde cital,atd...
    MSI GX700

Member
    Vliv
    269

Standardní

Citace Původně odeslal jedik
    No, ja na to celkem dam, ono je hodne prakticke rozdelit stranku na text a potom vzhled.
    To je sice pravda, ale nic to nemeni na tom, ze je to prasarna.
    CSS je jen rozsireni HTML a vetsina novych browseru je CSS2 capable (IE5+, Netscape 6+, Opera6+) takze o kompatibilitu se neboj.
    Videl jsem docela dobry test prohlzecu(IE6, Mozilla, Konqueror, Opera), ktery se tykal predevsim dodrzovanim standartu a podpory pokrocilych vlastnosti CSS(2). IE6 zrovna nevysel moc dobre. I kdyz Opera a Konqueror taky nic moc. Jedina mozilla prosla skoro vsemi testy.

Member
    Vliv
    269

Standardní

Citace Původně odeslal mitchi
    http://www.jakpsatweb.cz/ramy_problemy.htm

Standardní

Citace Původně odeslal hpcpg
    No, ja na to celkem dam, ono je hodne prakticke rozdelit stranku na text a potom vzhled.
    Ja tim myslel jakoze sam ten pojem "v duchu" prijde trosku smesny
    Pokud jsou jasne dana pravidla tak zadne "v duchu" neexituje

To je sice pravda, ale nic to nemeni na tom, ze je to prasarna.
    A procpak to?

Videl jsem docela dobry test prohlzecu(IE6, Mozilla, Konqueror, Opera), ktery se tykal predevsim dodrzovanim standartu a podpory pokrocilych vlastnosti CSS(2). IE6 zrovna nevysel moc dobre. I kdyz Opera a Konqueror taky nic moc. Jedina mozilla prosla skoro vsemi testy.
    Poskytni pls link. tohle by me celkem zajimalo

ja poskytnu napr zajimavy
    http://www.quirksmode.org/dom/w3c_css.html
    a
    http://www.quirksmode.org/css/contents.html

Senior Member mince
    Vliv
    281

Standardní

no tak ako nevihodu uznavam iba "Neviditelnu adresu" a aj to je diskutabilne pretoze:

obrovska vyhoda je "Prehladnost"

a uz vobec by som nehovoril o framoch ako o svinstvu
    skor by som hovoril o vyhodach a nevihodach,ktore si urci kazdy sam
    MSI GX700

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    299

Standardní

no tak ako nevihodu uznavam iba "Neviditelnu adresu"
    to je nevyhoda pro cloveka, co nema poradnej browser
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Senior Member mince
    Vliv
    281

Standardní

Citace Původně odeslal KtK
    no tak ako nevihodu uznavam iba "Neviditelnu adresu"
    to je nevyhoda pro cloveka, co nema poradnej browser
    ved som napisal ze aj to je diskutabilne

a mimochodom framy pouziva aj Peter Stanicek a ten uz ma nieco preskakane
    MSI GX700

Standardní

Ukladani - NE - Nove browsery to ukladaji korektne
    Neviditelna adresa - ANO/NE - Tohle posouzeni je individualni
    Otvirani v novem okne - SPIS ANO
    Aktivni ram - NE - Tohle se da osetrit aby se se po kliku zmenil aktivni ram
    Tisk - NE - Nove browsery to tisknou vse
    Starsi Prohlizece - NE - No to ani nebudu komentovat
    Indexovaci boti - NE - to je vec robota a ne autorova
    Misto na cteni - NE - vsechno se da optimalizovat a zobecnit
    Stranka sirotek SPIS ANO

A jeste proc ramy pouzivat: mensi datovy tok! Nemusi se nacitat casti stranky ktere jsou stale stejne. Coz je zejmena pri kombinaci s pripojenim k databazi zbytecne casove narocne

Tak jsem to myslim dostatecne rozebral. Diskuze je vitana

Vliv
    299

Standardní

ja jsem tuhle poveru (o nevhodnosti framu) taky dlouho razil nekde jsem to cetl, a nejak se stalo, ze jsem si myslel, ze jsem to cetl na w3c, ze jsou deprecated. je to nesmysl. nepouzivani framu je spis moda..

EDIT: s tim co pise jedik souhlas.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Senior Member mince
    Vliv
    281

Standardní

2jedik:
    tak nejak to vidim aj ja
    MSI GX700

Standardní

hpcpg: Pises, ze chces vlevo menu s odkazy, kdyby jsi chtel napr. udelat vyskakovaci menu, tak bude prekryto pravym framem, resp. osetrit to jde, ale bude to funkcni jenom v ie6. Pokud delas sve prvni stranky, klidne to udelej pres framy, i ty mohou mit sve opodstatneni, pozdeji treba prijdes na to, ze to ale neni ta prava cesta, ale spise slepa ulicka. Ja jsem mel sve prvni stranky taky pres framy, pak jsem vsecko predelal do php+sql a prisel na to, ze tabulky v include souboru mi vyhovuji vice.
    Question is: who cares ?

Standardní

no tak je pravda, ze include ti jenom zmensi zabrany misto na serveru, ale posila se to furt dokola, samozrejme nekde sou framy elegantnejsi nez tabulky (treba chaty). ale me se s nima dela blbe, zvlast v ruznejch rozlisenich (treba me nehorazne s**ou stranky, kde kazdej frame ma scrollbar a musi se v nem rolovat, este lepsi sou takovy stranky, kde ten scrollbar ani neni, ale stejne se to tam nevejde, ale uznavam, ze to je chyba autora a ne metody). nikde nerikam: muj nazor je spravny, vsichni se jim ridte. je to muj nazor a muzu ho vyjadrit
    1) ASUS M6A
    3) ASUS A8V-X AMD Athlon 64 3000+ Kingmax 2x256MB DDR 400 WD 120GB Samsung 80 GB GMC G30 Fortron FSP400-60THN-P

Standardní

Ja mam na stranke hore maly frame, kde su navigacne linky. V spodnom frame su stranky a tam je scrollbar (ked treba). Takze ta navigacia je stale na ociach a nemusis kvoli tomu scrollovat.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

Rainbow: no vzdyt rikam, ze to zalezi hlavne na autorovi
    Citace Původně odeslal KtK
    ja jsem tuhle poveru (o nevhodnosti framu) taky dlouho razil nekde jsem to cetl, a nejak se stalo, ze jsem si myslel, ze jsem to cetl na w3c, ze jsou deprecated. je to nesmysl
    No, ja sem si to asi ted taky uvedomil. Vida, k cemu muze byt thread "Stav podpory CSS pozicovani"
    1) ASUS M6A

Member
    Vliv
    269

Standardní

Asi jsem se prilis unahlil pri zavrhovani framu. Jejich nesporrna vyhoda je, ze je to uzasne prehledne(to sa ale da udelat i jinak) a usetreni pripojeni(to uz se ale neda udelat jinak). V internetovych technoliogiich jsem furt BFU a jak se rika, prejal jsem sve nazory od sveho ucitele. Alespon diky, ze ste mi to osvetlili. Nedoporucili bste mi neakou (e)knihu o takovych vecech, myslim HTML, CSS atd. Me stranky bych chtel udelat picture-free(teda design), ale aby i tak byly hezke.

BTW:

Jak udelali to vyskakovaci menu "Content", je to fakt hrube.

Vliv
    299

Standardní

BTW:

Jak udelali to vyskakovaci menu "Content", je to fakt hrube.
    do kodu jsem se nedival, ale sazim boty, ze pres css a javascript

Standardní

jj, ted sem se na to mrknul, taky sem vsadil boty a je to pres display=none/block. nic svetobornyho, jen to, jakym ten celej blok vytvari je trochu krkolomnej
    1) ASUS M6A

Senior Member mince
    Vliv
    281

Standardní

...Nedoporucili bste mi neakou (e)knihu o takovych vecech, myslim HTML, CSS atd...
    staci sa pozriet do doporucenej literatury
    na HTML som tam napisal dva odkazy
    a na CSS jeden
    MSI GX700

Standardní

Fixed
    Mozilla (a možná i jiné nové prohlížeče) podporuje zápis

position: fixed

ten způsobí, že objekt zůstává na stejném místě v okně, i když se se stránkou roluje. Internet Explorer 6 to neumí, pro něj se musí skriptovat fixní pozice. Ale moc to nedoporučuji, protože to rozptyluje čtenářovu pozornost.

http://www.jakpsatweb.cz/css_pozicovani.htm#priklad
    http://www.jakpsatweb.cz/javascript/...xed_object.htm
    -----------------------
    Nedavno jsem to resil, takze podle me budes muset udelat fram, kdyz ho udelas poradne bude to ok. Je problem, ze IE6 to position: fixed neumi. A obecne plati, co neumi IE, tak nedelat, bohuzel tu porad mame monopol. (ale pokud chces bojobat proti monopolu, udelej to pres fixed a napis tam at pouzijou treba prohlizec Opera , byt vic takovejch lidi, tak to mozna necoudela)
    AthlonXP 1700+@2600+(11*185),ECS L7S7A2, 512MB DDR333,Seagate 40GB,ATI RADEON 9100(ATI 8500LE)@270/230(to vic nejde je to shit)(winXPsp1,DX9.0a) 3Dmark2001:9000

Standardní

Citace Původně odeslal smrtak_
    (ale pokud chces bojobat proti monopolu, udelej to pres fixed a napis tam at pouzijou treba prohlizec Opera , byt vic takovejch lidi, tak to mozna necoudela)
    hm, to by se ti na to vetsina lidi vys*alo a naslo by si jiny stranky. zvlast kdyz si nekteri lidi ani neumi nainstalovat nic jinyho a nejsou schopni "pracovat" ani s woknama - a ze takovejch lidi je, viz treba tady <- enjoy
    1) ASUS M6A

Standardní

Citace Původně odeslal ripper
    Citace Původně odeslal smrtak_
    (ale pokud chces bojobat proti monopolu, udelej to pres fixed a napis tam at pouzijou treba prohlizec Opera , byt vic takovejch lidi, tak to mozna necoudela)
    hm, to by se ti na to vetsina lidi vys*alo a naslo by si jiny stranky. zvlast kdyz si nekteri lidi ani neumi nainstalovat nic jinyho a nejsou schopni "pracovat" ani s woknama - a ze takovejch lidi je, viz treba tady <- enjoy
    No to mas pravdu, ale ja mel namysli, ze by byla drtiva vetsina webu nebyla v IE, pak by se IE muselo podritit ostatnim ne? Vim je to problem....
    jo a ten film na disketu... to znam to je vazne rulez
    AthlonXP 1700+@2600+(11*185),ECS L7S7A2, 512MB DDR333,Seagate 40GB,ATI RADEON 9100(ATI 8500LE)@270/230(to vic nejde je to shit)(winXPsp1,DX9.0a) 3Dmark2001:9000

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání