Zdravim, mam velky problem s externi USB zvukovou SoundBlaster Mp3+. Poridili jsme si je z kamosem, aby sme mohli poustet DivX z AC3 na receiverech pres opticky vystup. Ta moje je na tatovem compu (Tualatin 1,4, 384MB, MSI815EPT Pro, MSI GF2Ti VIVO, 20GB Samsung, Toshiba DVD16x) a kamos ju ma na notebooku Acer TravelMate 613TXC. Je neuveritelne problemova -
popis problemu na tatovem compu:

Win98SE
- mp3 analog hraje
- mp3 optika hraje i v CMSS (testovano na mojich Creative Inspire 5700), - DVD Dolby Digital a DTS hraje
- DivX (XviD) + AC3 5.1 - hraje pouze zvuk, ale obraz skoci na konec a tma!!! Obraz proste nejede, projede jenom prvni klicovy snimek a konec.
Zkousel jsem kupu verzi AC3Filtru (jinak pouzivam posledni 0.70b), jine filtry, DivX 5.05, DivX 5.02 a DivX 5.1.1 a nic nepomohlo.
Po prepnuti z Analog/Digital na pouze Digital (mysli tim opticky vystup) je nutny reset, AC3 nejede vubec.

WinME
- delalo to bordel, moc jsem to nezkousel a radsi hned nahodil WinXP.

WinXP Professional CZ
- mp3 analog hraje
- mp3 optika hraje ale pouze v rezimu stereo na mojich Inspire 5700, v CMSS to silene praska
- DVD v AC3 a DTS hraje ale kazdou chvilu to vypadne
- DivX + AC3 hraje ale kazdou chvilu to vypadne
- po prepnuti rezimu byl taky nutny restart

Me opravy:
- instalace 2,7 MB patche z webu Creative, ktery opravil tu chybu prepinani, muzu si ted uz v klidu prepinat Analog/Digital a Digital kolik chcu.
- Win98SE obraz v DivXu z AC3 stale nejede, zapomel jsem dodat ze z normalnim zvukem v mp3 to hraje bez problemu
- vypadavani Dolby Digitalu ve WinXP se mi podarilo opravit - instalace ServisPacku1 vypadavani snizila a instalace ServisPacku1a vypadavani uplne potlacila. Cili vse bez problemu jelo (teda az na tu mp3 v CMSS pres optiku) ale za pouziti mojich Creative
Inspire 5700.

Nejvetsi soucasny problem:
- Po pripojeni tatoveho compu na Receiver Marantz model 5000 s repraky B&W 5.0 (bez subwooferu) je ticho jak v hrobe!!!
- receiver je nastaven na opticky vstup, subwoofer je vypnuty (to znamena ze signal se rozklada do prednich repraku), signal Dolby Digital ci DTS je detekovan, napisy se lehce pri prehravani chvejou a pri pozastaveni filmu zacnou prerusovane blikat ale repraky jsou
uplne potichu - ani nesumi!!! Dela to pri pousteni DivX i DVD z Toshiby v tom compu.
Opticky vstup na receiveru je O.K. - CD prehravac pres optiku hraje v pohode a dokonce i stolni pujcene DVD dneska bez problemu hralo v DD i DTS!!!
Co ted Zkousel jsem zas vsechny mozne filtry na DolbyDigital, PowerDVD 5.0, BSPlayer,
WinMediaPlayer Classic, MicroDVDPlayer (z AC3Filtrem umi AC3) ale nic! Furt ticho!
V ovladacich panelech pribylo neco od Creative kde se nastavuje frekvence SPDIFu, cili optickeho vystupu - mam tam 48 KHz jak ma byt.
Na filtrech by zalezet nemelo, stejne se nastavi jenom na SPDIF Output a konec, z pocitace se posila pres SB Mp3+ surovy signal do receiveru ktery ho teprve dekoduje. Jenze vubec nehraje. Neprehraje ani mp3. A taky kdyz se nic nepousti tak to v reprakach docela hodne praska! Coz je divne, prece pres kratky opticky kabel to nemuze byt rusene.
Kabel je tenky 1,5m original co byl k mojim Inspire 5700, u kamose z notebooku do jeho receiveru Sony to funguje.

Kamosovi to taky vypadavalo kdyz nahodil na notebook XP, ServisPack1 a 1a mu taky pomohly i kdyz ne uplne 100% jak u me. Jeste mu to semtam nepatrne vypadne.
Ale na jeho novem Sony receiveru to z jeho notebooku funguje. Tak fakt nevim vcem je hacek.

Jenze mu to jede a mi ne a opravdu netusim cim to je. Myslel jsem jestli neni vadny receiver jenze po pusteni CD prehravace Sony pres optiku to hralo a dneska to hralo aji ze stolnim DVD Panasonic pres optiku takze uz fakt nevim cim to muze byt!
Receiver ten signal detekuje ale nic nepousti do repraku. Nastavenim receiveru to nemuze byt, precetl jsem cely anglicky manual a zkusil vsechno a navic ze stolniho DVD to bez problemu hraje. A v compu uz taky neni co nastavit, dyt se to jenom nastavi na SPDIF Output
a konec! Jo, samozrejme pro DolbyDigital musi byt nastaven vystup na Default WaveOut Device misto DirectSound, to mam. Kabelem to taky neni.
Uz me fakt nic nenapada! Proc to na Inspire 5700 hraje uz bez problemu a na Marantzu vubec
Nevite nekdo co stim? Byl bych vdecny za kazdou radu.
Diky moc za pomoc.