Citace Původně odeslal Chihuri
Citace Původně odeslal Frost
Dnes jsem si toho Fortrona 300w koupil a kdyz ho porovnam s Chieftec 360w zdrojem tak je to velmi velkej rozdil. Ten Chieftec opravdu rve. Ale kdyz ho porovnam s mim normalnim 300w zdrojem do kteryho sem dal tichej vetrak a kulatou mrizku tak to takovej rozdil neni. Hluk se snizil asi jen o 15%, ale ja jsem hodne narocnej na hluk takze jakekoliv foukani je pro me hlucne. Ten Fortron ma vyhodu ze odsava primo od procesoru tepli vzduch tak se mi teplota snizi o 2C a nemusim mit zaple ostatni vetraky na zadni stene Case. Pokud budes meni za 350W verzi tak se to asi vyplati protoze ta stoji 1500 a normalne je jeho cena prilis kdyz se lisi oproti 300w verzi jen o par A na 12v a 5v vetvi. Rozhodne si co se tyce hluku polepsis o moooc a vrazit do toho 800kc se vyplati.
to ja sem prave taky narocnej na hluk, a to dost ale vodu nechci.... disk dostane oloveny pouzdro, procak chladi co mam v popise,kdyz stahnu to vohuleny napeti,tak bych nejakejch 1000+ot. mohl mit (ted mam 1500 pri praci)
no,ale zdroj me jebe.... sem premejslel,jestli by nebylo dobry (+levny) reseni 80mm CM na 5V ? sem ale cet,ze ho uchladi min na 7V.... ?

jinak muzu mit i 300W za doplatek 200,- ale ten uz se mi zda celekm slabej... ten Chief. ma vic amperek i proti tomu 350w....

muzete mi pro predstavu napsat,jak ten forton huci ? treba neco jako "huci jako volne zavesena [proste zadnej bordel vzduchu mlaticiho do soucastek] 80mm na 1500 ot." ?
furt se nemuzu zbavit predstavy,ze to bude znatelne slyset.... [ten chief je zabijak,ale ten neresim,pujde pryc urcite....]
Vymenou vetraku to nevyresis, stejne ten cheaf bude hučet protoze kdyz bude moc teplej tak do nej zdroj bude poustet vic voltiku aby to vyrovnal.
Hodne jsem pred koupi toho zdroje premejslel co jinyho by bylo lepsi a na nic mimo vodniho chlazeni zdroje sem neprisel. Vodni chlazeni zdroje moc neresi protoze se ve zdroji hrejou taky toroidy a to jako mooc a ty vodou nemuzu chladit. Ty podle tve signatury potrebujes celkem vykonej zdroj min 350ku protoze ta 9700ka a ty 2 disky neco sezerou + procak na 1,85v je taky topidlo. No ale jak uz sem rikal rozdil mezo 300w a 350w fortronem je fakt malej. Je to tesky rozhodovani.
K tomu hluku Fortrona- je to jako 80mm vetron na 5V a navic huci ve skrini takze to steny tlumej. Nemyslim ze hluk vznika trenim vzduchu o soucastky.