Citace Původně odeslal Mirectec
Jak rikam bylo to davno.. Prokticky jsem jen chtel vedet jak vypada hadr uvnitr..
Já otevřel disk o víkendu. Starej WDC 4.3GB s pár vadnejma blokama, pořád v něm cvakalo, teď ta kapacita už taky nebyla nic moc - zkrátka se střídavě válel v šuplíku a jen občas jsem ho zapojil na přenášení dat odněkud někam, případně na něm měl nainstalovanej DOS nebo Linuch.

Takže jsem si ho nakonec otevřel, zapojil a koukal jak to v tom jezdí. Poznatky:

1, To utěsnění disku samolepkou je dost pofiderní, pochybuju že by se tam přes to nic nedostalo.

2, Vystavovací mechanizmus hlav má docela sílu Ne že by se to nedalo rukou udržet, ale je to překvapující.

3, Zato ty hlavy nejezdí zase tak rychle. Podle rachotu jsem předpokládal rychlost mnohem větší.

4, I když mi otevřený disk ležel na stole a já na něj foukal kouř, nijak zvlášť mu to nevadilo. Jel prostě pořád dál.

Tak jsem ted disk zase sešrouboval dohromady, utěsnil izolepou a zase ho mám ve skříni. Nějaký badblocky sice přibyly, ale kdo by se s tím vzrušoval