K čemu slouží toto nastavení v BIOSu? Deska Epox 8RDA3+ 2.0, procák Barton 2500+
K čemu slouží toto nastavení v BIOSu? Deska Epox 8RDA3+ 2.0, procák Barton 2500+
Ja to chapu tak, ze jakmile se cpu zacne prehrivat (nevim ovsem, jestli limity prehrivani sou ty samy jako v "PC Health Status", tak "pridusi" vykon CPU na nastavenou procentualni hodnotu puvodniho vykonu....
default je 50% - nevim jestli mi to nekdy udelal... ani nevim jak to poznat![]()
-> Cybe <-
Epox 8RDA3+, nForce2 Ultra 400 rev. 2.1, 2×1024MB DDR400 DualChannel, AthlonXP 2600+ (Barton) + CoolerMaster Aero 7 Lite, Leadtek WinFast A6600GT TDH, Maxtor 160G ATA/133, Maxtor 80G ATA/133, Seagate Barracuda 320G SATA, Pinnacle DC10+, SoundBlaster Audigy, Chicony wireless keyborad + Logitech MX620 + Logitech Freedom 2.4 Cordless Joystick, Samsung syncMaster 931BF, Lexmark E120N
no podle me ve chvili kdy se ti clock snizi na rekneme polovinu (asi se ti to stane pri nejake hodne naocne operaci) tak ti to zakonite musi zacit otresne skubat...
Core 2 Duo E7300 3,33GHz, 2x2GB Corsair Dominator 1066 Gigabyte EP45 UD3LR WDC740GD Raptor Ga Geforce 8800GTS 640MB
Jo, takze pak uz zbejva jenom problem s tim, KDY dosahne toho "excess heat"...Protoze v PC Health de nastavit jen ShutDown na urcity teplote, anebo Warning (ze by to meli spojeny s tim warningem?)....
-> Cybe <-
Epox 8RDA3+, nForce2 Ultra 400 rev. 2.1, 2×1024MB DDR400 DualChannel, AthlonXP 2600+ (Barton) + CoolerMaster Aero 7 Lite, Leadtek WinFast A6600GT TDH, Maxtor 160G ATA/133, Maxtor 80G ATA/133, Seagate Barracuda 320G SATA, Pinnacle DC10+, SoundBlaster Audigy, Chicony wireless keyborad + Logitech MX620 + Logitech Freedom 2.4 Cordless Joystick, Samsung syncMaster 931BF, Lexmark E120N
Tak podla mojich skusenosti to funguje nasledovne:
Ak je cpu dlhsie vytazovane a potom je v uplnom klude, teplota klesa dost strmo dole. Ja mam napriklad po boote asi 48C, ak mi ide dlhsie winamp alebo nejaka gamesa, teplota stupne na 54C, ale akonahle skoncim tuto cinnost tak teplota klesne z 54 az na 38C. Podla mna je to logicke - co najrychlejsie vychladit cpu po dlhsej zatazi. To co niekdo pisal hore, ze znizuje takt pri vysokej teplote je blbost a protireci si to s temperature shutdown. Neviem presne ako dlho musi byt cpu vytazovane ale skuste to sami - najlepsie s pustenym winampom aspon 2hod.
vysvětlení je zde http://www.rojakpot.com/default.aspx...&var1=0&var2=7
ve zjednodušeném překladu se jedná o úsporu energie při STR (suspend to ram) módu např. na 62.5% (tzn. o 37.5% nižší spotřeba). Při aktivním stavu nemá žádný vliv.
CPU - AMD Athlon XP 3000+ (2500+ Barton, FSB 380Mhz, 11.5x190Mhz) / MB - Gigabyte GA-7N400V Pro / RAM - 2x 256MB DDR PC3200 Dual Channel (DDR 380Mhz) / GFX - ATI Radeon 9500Pro (340/300MHz) / SND - Soundstorm, Repro Kinyo TW-440 (4.1), Hi-fi sluchátka Philips SBC HP890 / HDD - Seagate Barracuda 7200.7 160GB SATA, Maxtor 80GB ATA133, Maxtor 40GB ATA133 / OPTICAL - TEAC DV-516D, SONY CRX-230E / MON - AOC 7Klr+ / KB - Samsung Internet Keyboard
Tak je to již vysvětleno teď se přiznejte kdo to má zapnuté a nakolik %?jfk
Amd Athlon XP 1700+/2400+ 1,675 vc, Epox 8RDA3/Nforce2/768 mb ram ,HDD Seagate 80 gb,Powercolor Radeon 9500/9700 270/270-370/270,ZK Audigy, repro Genius 5.1,Lcd Ag Neovo F-417/17/,CD Teax 40x,DVD-R Toshiba 5112,3Dmark03 - 5039 bodů
...no tiez mam na NF7cke take iste skusenostiPůvodně odeslal Zoli
ked to mam zapnute na 50% tak CPU po niekolkych minutach idle klesne na cca 37°C a ked v BIOSe tuto funkciu vypnem tak teplota CPU klesa vyrazne ale vyrazne pomalsie
![]()
VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...
No u my desku v manualu je napsano tolik...
CPU Thermal- Throttling
If your CPU is up to certain temperature that may
damage itself, this option can be set to lower down
current CPU speed to decrease temperature to protect
CPU itself. The percentage in the option is to
set how fast the running speed of the CPU is.
Takze to preberte jak chcete. To ze to dela to klesani teploty po zatezi je blbost. To proc to klesa rychleji je nejspis dano tim, ze pokud to je v BIOSu na disabled, tak se neaktivuje NBdisconnect bit v nastaveni NorthBridge tak to moc nechladi, a pokud tam nejaky procenta jsou, tak se ten bit nastavi a chladi se to mnohem rychleji. To vysvetleni v tom odkaze co tu je, je uplne zcestny. Pokud vim, tak pri STR (Suspend to RAM) je komp normalne vypnutej (takze nevim jaky procenta rychlosti CPU, kdyz to nebezi), pouze jsou napajeny RAMky a je v nich udrzovan jejich obsah.
...njn ale na co su tam tie "%"Původně odeslal MaPa
potom by na aktivovanie NBdisconnect bitu stacilo Enabled/Disabled
![]()
VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...
taky si myslim, a umozneni soft. chlazeni je tam specialni polozka( ted si nevzpomenu jaka)Původně odeslal .:::iGor:::.
Kazdopadne at si pisou v manualu ci na www.rojakpot.com co chteji, me to funguje presne jak napsal Zoli![]()
Pokud procesor predtim nezatizim tak mi to (u me na 43C) neklesne ani nahodou a to ani se soft chlazenim - v mem pripade Vcool
Strucne receno, se soft chlazenim se dostanu cca o 5-6C dolu - z 55-57C na 49-55C, ale teprve po zatezi se dostanu na vise zminenych 43C
AMD XP2500@3200(10.5*211 ,1.75V)/ABIT NF7-S(rev.2.0)/ 2*256MB3200 OCZ CL2Perf. Dual/Leadtek GeForce3 Ti500/ Seagate Barracuda IV 80GB+ Maxtor 30GB/ DVDToshiba 1612/EIZO F77S/Gmono BLACKJJ-2029+/FortronATV300W/Chlaz. Arctic Cooling SlimSilentProTC/Microsoft Wireless Optical Desktop Executive Edition CZ
No ja s tym mam prave ine skusenosti:
CPU warning som dal na 56C. Nataktoval som procesor na 2350mhz, a pustil CS-ko. Po chvili sa zacalo totalne sekat. Nejde o to ze ci by to 1175mhz athlon stihal, ale ze to throttling je skratka robene chipsetom a preto je to take sekane. FPS som mal stale 100 (viac sa neda) ale tak raz sa sec to seklo asi na .05s. Co je pri csku dost poznat (eg. ako keby 20fps...)
STR - pri tomto stave je vse okrem ramky off.
No a este na zaver - ze moj cpu nie je nikdy idle, mam pustene united devices.
3570K, 16G, x25-m, itx
xj40
Původně odeslal .:::iGor:::.
No na to aby sis nastavil na kolika procentech plneho vykonu v pripade prehrivani ma ten procesor jenom jet aby se ochladil. Proste kdyz uz mu bude moc horko (sice nechapu pri jaky teplote) tak misto na 100% ho BIOS omezi na 50% nebo 12.5% nebo kolik mas nasteveny. No a kdyz ani to nepomuze a mas zaplou ochranu CPU pred prehratim, tak se ti komp proste vypne![]()
...OuKEY, podla toho co si postol z manualu /ABiT o tom nepise nic ani v manuale pre NF7-X ani pre AN7Původně odeslal MaPa
/ by to tak malo byt -> ale pri akej teplote sa zacne "spomalovat" na vykon nastaveny v BIOSe mi teda tiez neni vobec jasne
![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)