Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 32

Téma: Ohodnoceni/Opraveni SESTAVY s P4

Standardní Ohodnoceni/Opraveni SESTAVY s P4

Hi2A!!
    Budu mit new comp, takze bych po vas chtel, abyste mi ho ohodnotily, hl. mi de o to, abyste mi rekly, treba co by bylo lepsi tam dat jine, nebo treba ze s nejakou z tech komponent jsou problemy, tak at tam dam neco jinyho, atd. proste poradily jak ho vylepsit..
    Budu to kupovat u CzC, objednavat nejspis(na 90%) v nedeli, takze bych do te doby potreboval poradit..
    Tady je sestava(je to z ceniku CzC):
    ///
    Pentium 4 2,6GHz 512k L2 800MHz (478pin) BOX
    Asus P4C800-E - Intel 875P, GLAN Intel, 2xSATA
    COOLER pasta Arctic Silver na CPU při koupi PC
    1024 MB 466MHz DDR (2x512) Kingston HyperX Dual
    HDS722516VLAT80 160GB 8MB
    HDS722516VLAT80 160GB 8MB
    3D Prophet 9800 128MB DDR Ret
    LITE-ON LTR-52327S (52x,32x,52x) ATAPI, černý
    COOLER Arctic Cooling VGA Silencer
    FDD 3,5" 1,44MB černá
    Bigtower Chieftec MA-01B-D 360W černá
    LITE-ON LDW-811S DVD-R/RW DVD+R/RW Retail
    COOLER Arctic Fan PRO TC
    COOLER Arctic Fan PRO TC
    COOLER Arctic Fan PRO TC
    COOLER Arctic Fan Pro 2 L
    COOLER Arctic Fan Pro 2 L
    HDD Šuplík VIPOWER ATA/100 pouze vnitřek
    HDD Šuplík VIPOWER VP-10KFU černý
    ///
    + jeste chladic na CPU: ALPHA PAL 8942 s 120mm ENERMAXem(od Fily, ted mi tu lezi na stole..)

Takze takto by to pravdepodobne mohlo vypadat
    Navrhnete, co byste vy do vasi sestavy dali jineho..
    Mam jeste par OT:
    1) Ty 2 disky(160gb) bych chtel mit v RAIDu, potom bych k nim jeste chtel pridat 1 muj disk(80GB), pujde to? jde mi o to, ze tam mam jeste DVD-RW a CD-RW a tak newim, jestli vystaci ATA kabely(DISKY budou ATA 100, ne SATA, protoze musi! byt v supliccich)
    2) Vleze se mi ten chladic(ALPHA PAL) vubec do te skrine? snad jo, protoze ho tu mam na stole ... Meril sem ho a ma na vysku(pasiv+redukce na 120mm+vetron) 11,5cm.. Ve specifikacich k tomu Chieftecu sem nasel, ze by mel byt siroky 20,5cm...
    3) Co byste mi poradily u tech ramek? Nechat tam tady tyto, nebo koupit napr. 433 CL2(taky Kingston, ktere jsou lepsi na OC? 466 CL3, nebo 433 CL2?).. Nechtel bych to uz moc prodrazovat(i tak stoji ty ramky majlant..)
    4) Myslite, ze bych tam mel davat(na grafarnu) ten AC VGA SILENCER?, nebo radsi nechat original? Jde mi hlavne o vykon, ale jelikoz bude ten komp pusteny porad, tak potrebuju i aby to bylo tiche..
    5) Ty disky, kdyby tam teda sly vsechny(2*160GB RAID + 80GB), co kdybych je z tama vsechny vydelal a dal tam jeden nejaky maly(par giga)? Je to jen pro jistotu, jde mi o to, jestli by se tim absolutne rozhodil cely komp(a jakmile bych tam dal nazpatek ty 3 disky, tak by se musel napr. RAID nejak slozite nastavovat cely znovu..), nebo se nic nestane a bude to fpohode fungovat(i kdyz tam pak vratim nazpatek ty 3..)
    6) Jak je to ted s kompatibilitou DVD-R medii s vypalovackama? Pujde mi na te LITE-ON DVD-+RW vypalovat i na ruzna levna DVD-R media(videl jsem nejlevnejsi od 27kc..), nebo budu muset kupovat nejaky drahy(pripadne jaky na ni pujdou..)

Tak to je zatim asi vse
    THX za vsechny odpovedi, fakt mi to pomuze pri rozhodovani..
    BTW: na kolik myslite, ze mi pujde to cpu taktnout? ten chladic by mel byt jeden z nej..

rUlEz

EDIT: a jeste bych se chtel zeptat, jestli to vsecko utahne ZDROJ..(CHIEF 360W) a taky, jestli u toho chiefa neni riziko, ze mi odejde s polovinou kompu do vecnych lovist(kdysy sem tu cetl problemy s zdroji Chieftec, tusim, ze ale byly jen s 340W zdroji, ale nejsem si jisty..)
    Home: Fujitsu Siemens Amilo Xi1554 - 17" 1920x1200, Core 2 Duo T7200, 2GB DDRII, ATI Mobility X1900, 2x120GB RAID0, DVDRW, Razer Copperhead + fUnc Archetype, SB Surround USB + THX550
    School: Prestigio Nobile 1558 - P-M 1,73GHz, 1GB DDRII, 60GB, Kombo, 2x baterka, CDMA

Standardní

Nějak jsem Tě nepochopil s tím Raid řadičem. Chceš to mít jako zrcadlení, nebo jako spojení 2 disků v jeden? Já to mám na serveru, P4, MSI 845 Ultra ARU, mám tam 2x80GB seagate a nastavení jako mirror, protože tam máme účetnictví a důležitý věci a už by jsem je asi nesehnal, gdyby se mi něco z diskem stalo.

Jinak Je to dobbrá sestava! ale gdybych si to stavěl já, tak bych to trochu pozměnil, teba tu vypalovačku, tipuju že je na cd a neumí číst dvd.

Já bych tam dal combo čili, že čte DVD a vypaluje CD, tu druhou bych nechal palírnu na DVD. Já newím jaký máš zkušenosti s Lite-On, ale já bych dal přednost NEC, teďka jsem zrovna jeden prodával tuším že to bylo něco kolem 1300 označení. A byl vcelku ok. Ale je to jenom můj názor co jsem na to rychle mrknul. Takže se předem omlouvám za blbosti a jdu se mrknou po ceníkách, jinak mám chiefteca sice midi a tipuju, že ten chladič na vejšku od patice může mít max cca. měřím to pravítkem 15cm. ale fakt hrubý oko

Standardní

Citace Původně odeslal Mil17
    Nějak jsem Tě nepochopil s tím Raid řadičem. Chceš to mít jako zrcadlení, nebo jako spojení 2 disků v jeden? Já to mám na serveru, P4, MSI 845 Ultra ARU, mám tam 2x80GB seagate a nastavení jako mirror, protože tam máme účetnictví a důležitý věci a už by jsem je asi nesehnal, gdyby se mi něco z diskem stalo.

Jinak Je to dobbrá sestava! ale gdybych si to stavěl já, tak bych to trochu pozměnil, teba tu vypalovačku, tipuju že je na cd a neumí číst dvd.

Já bych tam dal combo čili, že čte DVD a vypaluje CD, tu druhou bych nechal palírnu na DVD. Já newím jaký máš zkušenosti s Lite-On, ale já bych dal přednost NEC, teďka jsem zrovna jeden prodával tuším že to bylo něco kolem 1300 označení. A byl vcelku ok. Ale je to jenom můj názor co jsem na to rychle mrknul. Takže se předem omlouvám za blbosti a jdu se mrknou po ceníkách, jinak mám chiefteca sice midi a tipuju, že ten chladič na vejšku od patice může mít max cca. měřím to pravítkem 15cm. ale fakt hrubý oko
    Takze, disky chci samozrejme striping(stridave zapisovani, o nekolik desitek procent rychlejsi..)
    Ta vypalovacka je tam aby to spis jistila, protoze DVD-RW umi cist/zapisovat na vse.. Kombo prave newim newim, protoze tu mam v jednom kompu(mem) kombo TOSHIBA, a vypaluje mizerne(obcas dost kazi ceda..) a potom v jinem tu mam vypalku LITE-ON 16* a ta vypaluje jak wino, zatim jsem s ni nemel ani jeden problem..
    Ale budu o tom jeste premyslet..
    K tomu DVD-RW, ja wim, ze NEC je dost good, jenze cenove jsou tyto vypalovacky srovnatelne a ten LITE-ON ma zapis 8*(oproti 4* u NECu), wim, ze se to jeste nevyuzije, ale myslim, ze v blizke budouctnosti budou i 8* media..
    Home: Fujitsu Siemens Amilo Xi1554 - 17" 1920x1200, Core 2 Duo T7200, 2GB DDRII, ATI Mobility X1900, 2x120GB RAID0, DVDRW, Razer Copperhead + fUnc Archetype, SB Surround USB + THX550
    School: Prestigio Nobile 1558 - P-M 1,73GHz, 1GB DDRII, 60GB, Kombo, 2x baterka, CDMA

Standardní

Jeste bych dodal, ze to PC bude urceno na 2D grafiku, gamesky a pobezi na nem nekolik databazovych serveru(proto ty 2 disky)
    A jeste 1 OT: ve kterem OS vyuziju lip Hyper-Threading a RAID 0? W2K, nebo WXP? a taky o kolik..

Standardní

Sice ASUS je luxus, ale mě by se i docela zamlouval GIGABYTE 8KNXP. Taky jsem už o tom slyšel, že 360W chiefy jsou nekvalitní, ale já ho mám a zatím drží. Je o chlup tišší než ten co jsem měl dřív DTK PTP4007. Dočetel jsem se tady na 4u, že prej pouštěj i víc V, místo 5V, prej 5,5V teda někteří, gdyž jsem měl msi 845pe max2, tak jsem se lek, protože mě to třeba speedfan házel taky, ale v biosu to bylo 4.97, takže jsem byl v pohodě. Ale jestli se toho bojíš, tak bych se s nima dohod, jestli ho od Tebe nevykoupí a kouknul po něčem lepším, ale zas to sou prachy na víc.

Standardní

RAID 0 je úplná blbost. Dva disky separátně jsou rychlejší, na jeden dáš OS, na druhý swap file a data. Databázový server je náročný na seek time a tuny paměti, takže proč RAID 0? A to nemluvím o spolehlivosti - RAID se může snadno vymazat updatem firmware řadiče (který se provádí updatem firmware BIOSu desky) a šance na poruchu je taky mnohem vyšší.

360W Chieftec - pro tuhle sestavu málo, buďto 300 - 350W Enermax nebo jakýkoliv jiný 400W+ zdroj. V současném složení bys to neutáhnul na 12V větvi.

BTW, kupovat Northwood, když má před pohřbem? Za půl roku budou i Celerony rychlejší (a levnější). To bych si vážně rozmyslel... zrovna teď se nakupovat PC moc nehodí, na jaře to bude zajímavější.

Paměti - 433 CL2 jsou lepší než 466 CL3... a stejně nechápu, k čemu ti budou, když čipset s nimi komunikuje na 200 MHz frekvenci.

Liteon vypalovačka? Když už se chtěl rozšoupnout, dal bych přednost Plextoru nebo ještě lépe DVD vypalovačce.

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

add Eagle..... Chieftec (Sirtech)360W, není o nic horší než Enermax 300-350W a to nemluvím o 420W Chieftecu, kterej je za cca 3500,- a má bezkonkurenčně lepší poměr cena výkon než nějakej 430W Enermax. Najdi si nějaký testy zdrojů na netu....

Standardní

2Eagle: Proc by mel byt raid uplna blbost? Ted jsem na nho videl testy, a dopadl tam o dost lip, nez normal disky.. Nektere disky do raidu nejsou dobre(napr. WD, Seagate), ja tam mam Hitachi, ktere jsou pro raid prakticky urcene..
    Ze northwood ma pred pohrbem? To, ze prijde Prescott je pravda, ale rekl bych, ze s P4 to rozhodne neprasti..
    No, ono de spis o to, ktere pujdou lip tatktovat.. Z tech 466 by mozna slo vytahnout i treba 250.. A to, ze s nima deska komunikuje na 200MHz sbernici(i kdyz jsem to jeste neslysel), bych rekl, ze neni fatalni.. Ty ramky by mely dopomoct CPU k dobremu OC..
    Hehe, kdo rika, ze se chci rozsoupnout? Rekl bych, ze LITE-ON(at uz DVD-RW, nebo CD-RW) na tom nebude o tolik hur, nez Plextor, jenze tato kombinace stoji polovinu toho, co Plextor..
    2Over: Presne to sem potreboval slyset.. Pokud je chieftec vykonny, neni co resit.. A co se tyka toho napeti, jak rikal Eagle, co si o tom myslis ty? V CzC maji napr. Fortrony 460W za 2300kc bez DPH, kdyby CzC jeste vykupovaly zdroje chieftec, tak by to nebyl problem, ale davat 3k za neco, co mi ten pocitac stejne nezrychli se mi moc nechce..

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Standardní

Takze, disky chci samozrejme striping(stridave zapisovani, o nekolik desitek procent rychlejsi..)
    tag to je pekna blbost... ak sa ti pokafre jeden disk....data na druhom su ti k nicomu
    teda... jedine ze by si robil kazdu xvilu Backup na nejake ine medium
    a to xces na databazovy server?? hmmmm no tag to naozaj len z radostou do toho striedaveho zapisu ...potom tu nevyplakavaj ze si prisiel o data
    ak RAID tag MIRRORING - samozrejme na dolezite veci
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Standardní

Citace Původně odeslal proe
    tag to je pekna blbost... ak sa ti pokafre jeden disk....data na druhom su ti k nicomu
    teda... jedine ze by si robil kazdu xvilu Backup na nejake ine medium
    a to xces na databazovy server?? hmmmm no tag to naozaj len z radostou do toho striedaveho zapisu ...potom tu nevyplakavaj ze si prisiel o data
    ak RAID tag MIRRORING - samozrejme na dolezite veci
    Tak jestli to, ze je RAID k nicemu je pravda, tak to je fpici.. Ale v testech ty disky dopadly dost dobre.. Proc myslis, ze na databazovy server to je nanic?(bude tam toho tak 20gb+) Potrebuju aby ten komp jel porad, ale hlavne chci co nejmaximalnejsi vykon!! Neni tady nahodou nekdo, kdo s tim stripingem ma vlastni skusenosti? Je hezke, ze vsechni rikate, jak je to spatne, ale nikdo z vas to nema z praxe.. Uz jsem tu na 4u videl i par lidi, kteri mely disky v RAIDu(striping), tak bych bral, kdyby mi sem nekdo napsal jeho skusenosti..
    Jeste k tem pametem:
    Trochu jsem pocital, jelikoz z toho CPU bych chtel vymacknout tak 3.5GHz, tak mi vychazi FSB cca 270(nasobic 13), ty ramky, ktere tam mam rozhodne 540 nedaji, ale kdyz dam delicku 5/4, tak pro pameti vyjde cca 430MHz.. Coz je akorat.. Takze bud 433CL2, nebo ten 466 CL3, ktery je o cca 600kc levnejsi a rekl bych, ze na 430CL2 by mohl jet...

Standardní

Citace Původně odeslal Over
    add Eagle..... Chieftec (Sirtech)360W, není o nic horší než Enermax 300-350W a to nemluvím o 420W Chieftecu, kterej je za cca 3500,- a má bezkonkurenčně lepší poměr cena výkon než nějakej 430W Enermax. Najdi si nějaký testy zdrojů na netu....
    Chieftec 420W má na 12V větvi výkon jako Enermax 250W. Nic proti, ale kvalita těchto dvou zdrojů je těžko porovnatelná, a to i z toho důvodu, že Enermax špatné série neměl (což se o Chieftecu říct nedá). Pro zde prezentovanou sestavu IMHO Chieftec 360W stačit nebude.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Tom
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal Eagle
    Chieftec 420W má na 12V větvi výkon jako Enermax 250W. Nic proti, ale kvalita těchto dvou zdrojů je těžko porovnatelná, a to i z toho důvodu, že Enermax špatné série neměl (což se o Chieftecu říct nedá). Pro zde prezentovanou sestavu IMHO Chieftec 360W stačit nebude.
    Mno ja sem porovnaval muj 360W chief s kamosovo 353W enermaxem a hodnoty na vetvich ma cca stejne akorat 12V ma o neco vyssi(tedka z hlavy to presne nevim)...

Nicmene bych pro tu jeho sestavu taky koupil minimalne 353W Enermaxe, vo mene kvalitnich 400W + bych radsi nepremyslel(tim samozrejme nemam na mysli TT 420W - ten je taky slusny, Aopen, ci 460W fortrona, ktery mu vyjde financne jako 353W enermax)...
    Phenom II X4 960T @ 4 GHz 1,425V 5th and 6th core functional, Arctic Cooling Freezer 13 Pro, Asus M4A785TD-V EVO, 16GB DDR3-1600 Kingston HyperX, Sapphire HD 7950 Vapor-X OC (1140/6400 MHz) , Kingston HyperX SSD - 120GB, SAMSUNG 1TB Spin Point F3, WD 20EARX 2TB, WD 15EARS 1,5TB, Dell U2412M, Seasonic M12II-620 620W, ASUS Xonar D1 soundcard + CREATIVE GigaWorks T3, LOGITECH Z-5500(placed in front of TV), Razer DeathAdder Left-Hand, Logitech Illuminated Keyboard CZ, rSeat EVO V3 RB + Logitech G27

HONDA Accord Type-S (2,4 DOHC VTEC)

Standardní

Jak uz psal Eagle > na DB stroji Te vykon diskovyho pole az tolik netrapi > tady je dulezita ta pamet a tu mas nadimenzovanou celkem slusne ... samo zalezi, jakej objem dat tam planujes
    Kazdopadne pokud budou dva disky a mas moznost RAIDU, tak s ohledem na ty data urcite mirroring!
    Zaloha z noci je jedna vec, mit ty data i online nekde jisteny druha...
    BTW: "pobezi na nem nekolik databazovych serveru(proto ty 2 disky)" ... nejak nachapu jak Ti tam jako pojede nekolik DB serveru najednou?
    dreamPC|Xeon X5670@2,93GHz|Asus P6T Deluxe|6x2GB Corsair Dominator DDR3@1,6GHz|OCZ RevoDrive 80GB|Coolermaster HAF 922 Red|Enermax MODU82+ 625W|LG BE06LU10|MS SideWinder X6 Keyboard|MS SideWinder™ Mouse|Samsung SyncMaster 245B+2xSyncMaster 2443@Eyefinity3600x1920|Redstar RS-220+Aiwa TS-W9|Logitech G930|Microsoft LifeCam Studio|Win10CZ
    dreamOLD|modded Xeon E5450@3.906GHz&CoolerMaster Hyper 212+|Gigabyte P35-DS4|4x2GB Corsair Dominator DDR2 1066@868MHz|Saphire AMD HD7970|WD VelociRaptor WD3000HLFS 300GB|2x WD VelociRaptor WD5000HHTZ 500GB@1TB RAID 0|Seagate Barracuda 3TB|Coolermaster K350|Win10CZ
    dreamSERVER|Athlon II X3 415e&CoolerMaster Hyper TX3|MSI K9A2 Platinum|MSI RX1550-TD128EH|4x2GB Zeppelin GOLD DDR2 800|Samsung HD321KJ 320GB|2xSamsung EcoGreen F2 1,5TB@1,5TB RAID 0|4xSamsung EcoGreen F4 2TB@8TB RAID 1|HP DAT72 USB|Sony AIT 40 SATA|Akasa Infinity ZOR|Seasonic SS-500HT 500W|Win Home Server 2011 CZ||WDC WD20EARX 2TB + WDC WD20EVDS 2TB@4TB RAID 1|2x WDC WD2002FYPS 2TB|Seagate ST1500DL003 1,5TB|Samsung HD501LJ|TowerRAID TR8M-B|Zalman ZM-MH200 U3
    dreamBOOK|Dell Latitude E4200|SU9300|1+4GB DDR3|Intel 4500MHD|64GB SSD|Samsung SE-S084B Black|Win7 Home Premium CZ x64
    dreamNET|ujezd.net W5S-Standard Plus|NanoStation Loco M5|N300 Wireless Gigabit Router WNR3500L|Infosmart INGS800 8-Port Gigabit switch|2xEdimax ES-5800M 8-Port Giga switch|D-Link DGS-1008D 8-Port Giga switch|Canon Pixma MG8150|KVM Switch CAS-462DVI/U

Standardní

Citace Původně odeslal Ace_Ventura
    2Eagle: Proc by mel byt raid uplna blbost? Ted jsem na nho videl testy, a dopadl tam o dost lip, nez normal disky.. Nektere disky do raidu nejsou dobre(napr. WD, Seagate), ja tam mam Hitachi, ktere jsou pro raid prakticky urcene..
    Ze northwood ma pred pohrbem? To, ze prijde Prescott je pravda, ale rekl bych, ze s P4 to rozhodne neprasti..
    No, ono de spis o to, ktere pujdou lip tatktovat.. Z tech 466 by mozna slo vytahnout i treba 250.. A to, ze s nima deska komunikuje na 200MHz sbernici(i kdyz jsem to jeste neslysel), bych rekl, ze neni fatalni.. Ty ramky by mely dopomoct CPU k dobremu OC..
    Hehe, kdo rika, ze se chci rozsoupnout? Rekl bych, ze LITE-ON(at uz DVD-RW, nebo CD-RW) na tom nebude o tolik hur, nez Plextor, jenze tato kombinace stoji polovinu toho, co Plextor..
    2Over: Presne to sem potreboval slyset.. Pokud je chieftec vykonny, neni co resit.. A co se tyka toho napeti, jak rikal Eagle, co si o tom myslis ty? V CzC maji napr. Fortrony 460W za 2300kc bez DPH, kdyby CzC jeste vykupovaly zdroje chieftec, tak by to nebyl problem, ale davat 3k za neco, co mi ten pocitac stejne nezrychli se mi moc nechce..
    RAID 0 zrychlí jen sekvenční čtení a zápis, přístupová doba se naopak mírně zpomalí. Rozdíl v rychlosti sekvenčního čtení nepoznám, rozdíl v rychlosti seeku poměrně snadno. DB server je ve spoustě případů náhodný výběr dat, sekvenční čtení bude v minimálním množství případů. Kdyby to fileserver nebo server s gigantickým objemem RAM paměti a extrémním cacheováním, pak by to mělo smysl. Takhle to má jen nevýhody.

Ke zdroji - no jak myslíš, já tě varoval. Moje sestava to není. Jenom ti doporučím matematiku: na Chieftecu 360W máš 17A na 12V větvi. A teď si spočti tohle:

procesor - spotřeba / 12V (při taktění na 3.5 GHz můžeš mít s napětím 1.6V kolem 110W, čili to máš přes 9A)... a to nepočítám (ne)účinnost napájení, jen si sáhni na MOSFETy za chodu, mají běžně 60 stupňů a víc
    disk - 2A každý (tj. 4A)
    vypalovačka - v chodu taky minimálně 1 až 2A
    větráky - 0.2 až 0.5A každý (máš jich 6)
    grafika - Radeon 9800 má externí napájení z 12V větve, spotřeba R9700 Pro byla cca. 40W

I kdyby se ti spotřeba do limitu vešla, na spolehlivost bych moc nesázel.

Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

no máš pravdu,ale nepíšeš úplnou pravdu, "pro obraz" zapoměl jsi zmínit,že těch 18A na +12V má i 365W Enermax, víc už má pak jedině 465W Enremax....asi to bude tim,že Enermax má předimenzovaný i slabší modely,oproti ostatním výrobcům.Takže 420W Chieftec je minimálně stejně kvalitní jako 365W Enermax a 420ky se nikdy nesr....

Vliv
    286

Standardní

Eagle: presne co tady popisujes ma v podstate LookAS na 360W chiefovi, 3.5GHz PIV, smazku, 2(3) disky, etc...az na ty vetracky to nevim kolik jich tam ma...Mozna taky kvuli tomu zdroji mu nejde ta PIVka na vic jak tech 3.5GHz prime stable, ale rikal ze hodnoty na vetvich jsou v poho .)

Ja sam mam 360W chiefa a taky ma co delat aby mi kompa utahl...v lete koupim 460W enermaxe a bude to

Ace_Ventura: Moc nad tim nepolemizuj a vem si pro jistotu toho 353W Enermaxe a mas jistotu .)
    Phenom II X4 960T @ 4 GHz 1,425V 5th and 6th core functional, Arctic Cooling Freezer 13 Pro, Asus M4A785TD-V EVO, 16GB DDR3-1600 Kingston HyperX, Sapphire HD 7950 Vapor-X OC (1140/6400 MHz) , Kingston HyperX SSD - 120GB, SAMSUNG 1TB Spin Point F3, WD 20EARX 2TB, WD 15EARS 1,5TB, Dell U2412M, Seasonic M12II-620 620W, ASUS Xonar D1 soundcard + CREATIVE GigaWorks T3, LOGITECH Z-5500(placed in front of TV), Razer DeathAdder Left-Hand, Logitech Illuminated Keyboard CZ, rSeat EVO V3 RB + Logitech G27

Vliv
    286

Standardní

no máš pravdu,ale nepíšeš úplnou pravdu, "pro obraz" zapoměl jsi zmínit,že těch 18A na +12V má i 365W Enermax, víc už má pak jedině 465W Enremax....asi to bude tim,že Enermax má předimenzovaný i slabší modely,oproti ostatním výrobcům.Takže 420W Chieftec je minimálně stejně kvalitní jako 365W Enermax a 420ky se nikdy nesr....
    Teda nevim kde to beres ale podle me ma 353W Enermax +12,0 V: 26A a 460W ma +12,0 V: 33A ... podivej se na stranky vyrobce

Standardní

18A na +12V větvi má 250W Enermax. 353W verze (která se již rok a půl nachází v mém case) má 26A - znatelně víc než u zdrojů této výkonové kategorie běžných 16 - 17A. A 465W Enermax má, jen pro zajímavost, 33A. Chieftec 420W se (pokud jde o zde důležitou větev +12V) vyrovná Enermaxu 250W.

Pokud to Ace_Ventura hodlá taktit na takové frekvence, má tam dva disky, chce mít dvě vypalovačky a tuny větráků, měl by se poohlédnout po něčem s proudovou kapacitou kolem 20A. Je to jistota, že i při současných špičkách to nebude kolabovat. A pokud to hodlá mít jako server, asi nechce riskovat disky (ty jsou na fluktuující napětí velmi citlivé).

Standardní

Hmm, takze asi pujdu do toho Enermaxe 353W, ale jeste se musim domluvit s tatou, ktery ted spi..
    Domluvim se s nim i o tech discich, sem se tesil, jak budu mit 320GB super-rychleho disku(v raidu) a ono to podle vasich odpovedi vypada spis, jako 320GB pomaleho nespolehliveho disku.. Tkaze pravdepodobne probehnou nejake zmeny..
    BTW ten comp nebude urceny na databaze, ty tam budou navic, tatka tam chce rozjet par databazi pro jeho program(DB: Flashfiler, NexusDB, atd.), aby to frcelo trochu rychleji(ted to ma na AMD 1500+, takze narust vykonu asi dost znatelny..), samozrejme ten komp bude primarne urcen pro me(hl. grafika a hry..)
    Kdyz o tom tak ted premyslim, tak kdyby tam nebyl ten RAID, tak nebudu potrebovat ani tak dobrou desku a bude mi stacit i napr. P4P800(nebo Deluxe)... Vsecko to jeste promyslim, diky za ty pripominky, diky vam se mozna vyhnu nejednim potizim(raid, malo stavy.. proste jsem lama)

Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

18A na +12V větvi má 250W Enermax. 353W verze (která se již rok a půl nachází v mém case) má 26A - znatelně víc než u zdrojů této výkonové kategorie běžných 16 - 17A. A 465W Enermax má, jen pro zajímavost, 33A. Chieftec 420W se (pokud jde o zde důležitou větev +12V) vyrovná Enermaxu 250W.

Pokud to Ace_Ventura hodlá taktit na takové frekvence, má tam dva disky, chce mít dvě vypalovačky a tuny větráků, měl by se poohlédnout po něčem s proudovou kapacitou kolem 20A. Je to jistota, že i při současných špičkách to nebude kolabovat. A pokud to hodlá mít jako server, asi nechce riskovat disky (ty jsou na fluktuující napětí velmi citlivé).

já vidim na webu Enermaxu,že 365W má 18A... navíc 360W Chieftec mu to v pohodě utáhne,tak nebud schyzofrení Navíc úvaha jen v tom,kolik má 365W Enermax na +12V větvi je dost omezená. Přečti si nějaký testy zdrojů a nestuduj furt jen štítky od výrobce. Prostě 420W Chieftech je nepoměrně lepší kup,než 356W Enermax. Ovšem pokud není člověk limitovenj financema,nejlepší volba je pak 465W Enermax(kvalita za velký prachy). Jsi neocenitelnej odborník na CPU,ale o ve zdrojích tvůj přehled začíná a končí Enermaxem.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele sisi
    Vliv
    294

Standardní

Eagle mal nepochybne na mysli modelovu radu 365AX...

Edit: ako tak pozeram i modely 365P maju 26A na 12V line...
    Intel Core 2 Duo E6600 @ 3.2GHz (8 * 400MHz) @ 1.3V with Zalman CNPS9500 AT @ 1800RPM, ASUS P5B Deluxe/WiFi, 2x1GB Corsair Twin2X PC2-6400 DDRAM @ 400MHz (4-4-4-12) @ 2.1V, Leadtek 8800GT 512MB, WD Caviar SE16 250GB, Asus DRW-1608P3S, Creative SB Audigy Value, Logitech X-230 speakers, Enermax Liberty 400W, 2x120mm Thermaltake case fan @ 1800RPM, Thermaltake Aguila black case, HP LP2065 LCD, Logitech MX400

Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

Citace Původně odeslal sisi
    Eagle mal nepochybne na mysli modelovu radu 365AX...

Edit: ako tak pozeram i modely 365P maju 26A na 12V line...
    i kdyby,víš jakej je tam přebytek výkonu?

sakra lidi,najdete si nějaký porovnání zdrojů...na štítek si výrobce může napsat co chce praxe je často jiná
    BTW:Enermax má zas nepoměrně slabší +5V větev proti Chieftecu....a když už zdroj za velký prachy,tak pak Antec

Standardní

já vidim na webu Enermaxu,že 365W má 18A... navíc 360W Chieftec mu to v pohodě utáhne,tak nebud schyzofrení Navíc úvaha jen v tom,kolik má 365W Enermax na +12V větvi je dost omezená. Přečti si nějaký testy zdrojů a nestuduj furt jen štítky od výrobce. Prostě 420W Chieftech je nepoměrně lepší kup,než 356W Enermax. Ovšem pokud není člověk limitovenj financema,nejlepší volba je pak 465W Enermax(kvalita za velký prachy). Jsi neocenitelnej odborník na CPU,ale o ve zdrojích tvůj přehled začíná a končí Enermaxem.
    No ten Enermax ma opravdu 26A, najdes to na strankach vyrobce, viz:
    http://www.enermax.com.tw/eg365ax-ve-fma.htm
    Zitra napisu, jak to dopadne... gUt nIght

Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

nakonec kup si co chceš, jen jsem chtěl poradit, jak zbytečně nevyhodit prachy

Standardní

Ja wim, jsem taky rad, ze mi tu radite, ale ted uz polospim a vubec mi to nemysli, budu o tom premyslet zitra.. Samozrejme bych byl nejradsi, kdyby stacil ten Chieftec, jenze nechce se mi "sazet".. Pujdu si uz radsi lehnout..

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání