- Zdravím lidi, mám problémy s HDD "Maxtor DiamondMax Plus 9". Nevím jistě, jestli to je diskem nebo něčím jiným, ale něco je v řiti. Když na počítači X nainstaluju systém (aď je HDD rozdělen pro 2 OS nebo ne), tak po čase (cca měsíc) začíná zvolna blbnout. Blbne tak, že je prostě pomalej jak prase a v XPčkách se začne dělat čím dál častěji "chkdsk" po spuštění a je to horší a horší až se jednou systém nenahodí. Stalo se mě to už 2x - jednou jsem měl HDD jako jeden logickej disk a na něm WinXP a podruhé byl rozdělen na 2 LD a ne jednom WinXP a na druhým Win98SE.
- Dostalo se ke mě něco, jako že tento HDD nemůže být najumprovanej jako Master, ale musí mýt zapojený na konci káblu Primary Master a najumperovanej na CableSelect. To jsem zkoušel, ale zase se to podělalo. Snažil jsem se zjistit jestli celý PC je kompatibilní (Fošna,HDD,...) a je, tak nevím co s tím. Mě to přinde jakoby byla Alokační tabulka v hajzlu - pa čase - ne hned. Zkoušel jsem to dát (už posraný) do jinýho PC, esi to bude pomalý a nebo ne a bylo to taky pomalý. Nevíte někdo, co to může být? Nemáte nějaký zkušenosti? Díky za cokoliv!
P.S.: Sestava je:
MotherBoard: MSI SIS648Max
CPU: Interl Pentium 4 ; 1,8GHz, (SL680/400/512/1,5V)
OM RAM: DIMM 256 MB DDR PC133 Seitec
HDD: Maxtor 80GB, 7200rpm, DiamondMax Plus 9
Grafika: MSI 8888 - VGA 64MB DDR AGP 8x
DVD-ROM: Toshiba SD-1712 ; 16/48x