Citace Původně odeslal BeachKEN
Takže velké sklamání v podobě toho LG, sice má DVI a 500:1, ale asi opravdu 25ms odezva, mají to zvrtaný v Alzáči. Tím pádem vypadává z kandidátů na LCD.

Nebo nemáte někdo k doporučení něco jiného do 16000,-vč. DPH?
No kdyby ti nevadilo ještě 500,- přitlačit, zak se koukni na Fujitsu-Siemens P17-1. Je otočný o 90°, dá se připevnit na zeď, má i DVI, kontrast 500:1, odezvu 25 ms a vestavěný zdroj, tedy žádný adaptér !!. MTBF (doba do první poruchy) je 70 000 hodin a životnost podsvícení je 50 000 hodin !!!.
Je to solidní výrobce, vyrábí si i vlastní LCD displaye, které od nich bere do svých panelů mimo jiné i SONY. Maji u nich dokonale zvládnutou regulaci jasu, kontrastu (funguje přesně tak, jak si zvyklý z CRT-čka) a umějí i regulovat výkon podsvícení (výborné pro nastavení tónu bílé !!!). Regulací jasu klidně uděláš i ve tmě dokonale černou. U např Acerů a jim podobným panelům lze svítivost LCD regulovat pouze omezeně a v podstatě pouze kontrastem, nebo RBG složkami. Jas nemá v podstatě žádný vliv. A vo tom to je.

Namítneš, že je odezva 25 ms je pro tebe málo (moc dlouhá). No povím ti, že u dnešních LCD s deklarovanou odezvou 16 ms je to přinejmenším divné, protože jsem testoval Acera s 16 ms a při pohybu oknem s textem se písmo rozmazávalo docela nechutně. V práci mám teď novinku od výše zmíněného výrobce (viz. popis dole) a je na tom s odezvou 25 ms při této činnosti výrazně lépe. Nehledě na můj 2 roky starý ViewSonic VX700, který má deklarovanou odezvu také 25 ms, ale rozmazávání písma při scrolingu, nebo pohybu oknem vůbec neznám !!!
Je to o tom nevybírat podle katalogových údajů, ale posoudit na vlastní oči a pak kupovat. (LG má např. nejhorší reklamní podmínky na chybné body - 8 kousků potřebují)
Tedy radím jdi do P17-1 a nebudeš litovat. Za 16500,- je k mání na www.cybex.cz