Výsledky 1 až 2 z 2

Téma: KT400+THORTON - podivné chování

Standardní KT400+THORTON - podivné chování

Na desce KT400 (ECS L7VTA) jsem otestoval Thortona 2200+ a T-Breda 1700+, oba dva jsem přetoči při defaultu tak kolem 2GHz....

CHladic Coolmaster hac-V81 5200ot

zjistil jsem, že Thorton ukazuje na dece (CPU temp) zcela nesmyslné hodnoty 66 C apod, myslel jsem, že to není možné... asi tolik nehřál, protože, když jsem dal shut down at 65, tak jel normálně i když teploa pod nim na desce byla při 2 GHz koem 69 C teplota chipsetu byla tak 34-38...

když jsem tam vrznul T-Breda B0 stepping, tak mel na default taktazi asi 42 C !! (CPU temp - čidlo pod CPU na desce).. při 2 GHz kolem 48 C, chipset 34-38

na desce EPox 8GA+ má totožný thorton i při 2GH¨z asi kolem 48 C stejně jako T-BRED, se stejným větrákem atd.. při default voltáži...

z čehož vycozuji, že KT400 resp. ECSL7VTA nějakým pro mne neznámým způsobem přehřívá Thortony, ale T-Bredy nikoliv...

usazením chladiče to rozhodně není...

Bios je tam poslední verze...

na T-BREDovi (vynikající verze) lze i na takové desce jako je ECS L7VTA (1400 bez dph) dosáhnout solidní výsledky.. buĎ s drátováním.. nebo i bez nejpřes zvyšování FSB až do 199...

s thortonerm si proste nejak nerozumí ani na default.. i když samozřejmě jede...

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Něco podobného se řeší o pár threadů níže.
    http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=40683

Vypadá to, že thorton má nějaký problém se staršími deskami(co se týká měření teploty).
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání