To Bredator:
... bohuzel hlavni problem je v tom, ze to spolu nemuzeme porovnat, jelikoz udaje z cidel jakychkoliv dvou ruznych typu desek jsou vzajemne neporovnatelne...
...vsechny seriozni weby proto testuji chladice ne na desce (nebo nejenom), ale na specielnim pripravku s presnym topnym odporem, presnym napajenim a presnym merenim teplot...
...ja tech 41 stupnu Idle mam jiz od bootu do biosu tj. radove 10 vterin po zapnuti a je to tam i po nekolika hodinach +- pul stupne (pri stejne teplote okoli)
...navic vodou chladim CPU, GPU, NB, 2 x HDD
...prutok blokem je zcela dostatecny - otestovano (+Eheim1250)

... CPU blok (mam cidlo uvnitr medene zakladny) ma pri Idle stejnou teplotu jako voda - max. o pul stupne vyssi

...P4 ma heatspreader, ktery bohuzel pridava dalsi tepelny prechod

...dle meho nazoru je jedinym v amaterskych podminkach srovnatelnym kriteriem pro porovnani kvalit WB a vodniho chlazeni vubec ROZDIL MEZI TEPLOTOU IDLE A FULL LOAD - a to ten full load musi byt docilen pomoci stejne zateze a obe mereni musi probehnout za stejnych vnejsich podminek (u mne cca. 5,5 stupne)...

...aby to nevypadalo - s nikym se nehadam, ze mam nejlepsi chlazeni, jen davam k pouziti co jsem spachal a myslim, ze vysledky jsou zajimave...

Diky a cekam na dalsi namety...