KUBA potvrdil, ze je moderator na svem miste, ze to tady jeste nezavrel a to, co napsal, je 100% pravda. Neni to o tom "kdyz tomu nerozumis, tak se do toho nes*r"... ale obecne: kdyz clovek neco chce "prekopat, upravit", tzn. udelat neco jinak nez profesionalni vyrobce, tak by si mel nejdrive postupne fakt sehnat dostatek informaci a opravdu - neunahlovat se. Kdyz uz najdu info ve stylu "tahle utilitka zvedne vykon o 200%"... tak ji tam hned necpat, ale podivat se do diskuzi, jake jsou zkusenosti "tahle utilita mi zrejme shodila W98 na K6-2 a PCCHIPSu", najit si nejcerstvejsi verzi nebo update, atd... Trosku sem zatahnu OT: delam do mobil-tuningu (nyni zrovna SAMSUNG) no a znam kvanta lidi v CR i v cizine, co se zacnou s par poznatky z netu hrabat ve firmware mobilu a pak to skonci plne nefunkcnimi telefony, ktere se tvari, ze nejdou ani preflashovat po kabelu (tj. posledni mozna zachrana), atd... no... sorry chlapi, ze jsem se tak rozepsal, ale snad mi to nebudete mit za zle....

@smile4me
jo, nektere compy (zvlast trend u znackovych) to maji. Ja to mam taky (na desce MSI). Neco jako detekce sundani krytu case. Akorat, ze by to melo akorat tak hlasit na zacatku nabihani compu pred POSTem, ze byl pocitac otevren. No v BIOSU se to jmenuje nejak CHASIS DETECTION INTRUDER nebo neco... sorry ted to presne nevim, je to na PC, co mam doma.

Ale abych napsal neco i FunATIkovi...
Kdysi daaaaaaaaavno se mi stalo neco podobneho - jenom jsem otevrel pocitac, podival se na par veci a zas ho zavrel. No a zapl jsem, jenom blikly LEDky a NIC!!! Tak jsem povytahoval a vratil kabely a OK.

Potom u jednoho dalsiho pocitace (AT provedeni) se najednou stalo, ze jsem ho v pohode vypnul a za pet minut jiz nezapnul... nakonec jsem zjistil, ze bylo potreba "postouchat" draty v AT konektoru, co vedl ze zdroje na desku. Takhle jsem to praktikoval tak 1x za 5 tydnu.

Je mozne, ze jsi neco odvaril, ale zkus tem reset CMOS, vsechno rozlozit, ocistit a znova slozit s metodou postupneho "zahrivani". - tj. osadit zaklad, zapnout, ...test, ... pokud OK, pridat dalsi hw (treba zvuk, modem,..), test...

Kazdopadne termin: "casemod mi podelal compa" - je opravdu nestastne zvoleny Neboj, jeste nebylo, aby nejak nebylo... ja uz zazil provaru a vzdycky se to vyresilo...