Původně odeslal Marcelino
Sem rád, že se vám líbí. Mě taky, jeho 19" bráška P19-1 je můj favorit vedle Acera AL1931. S tou odezvou bych se nebál 25ms. V poslední době sem totiž zjistil zajimavou věc. Mám LCD viz. popis A: a v době nákupu (leden2002) u něj výrobce deklaroval odezvu 30ms!! Pokud jsem ho budil z grafárny Radeon VE, nebo Radeon 9000Pro, tak mě taky točilo scrolování, či mazání písma při pohybu oknem třeba Wordu i když to nebylo nijak výrazné, vždy pouze o jeden pixel. Ale teď jsem si pořídil Radeona 9800SE a tento jev úplně zmizel. Tak sem došel k závěru, že na to má vliv i rychlost grafárny i když mě to zatím není jasné, jak to funguje.Původně odeslal Hanz
A monitor Acer AL1531, který jsem koupil kámošovi na Radeona 9200 se písmo při pohybu maže také a to má odezvu těh 16ms a to podstatně více, než můj LCD ještě na Radeona 9000Pro. Tak nevím, co si o tom mám myslet![]()
![]()
![]()
.
To jen na okraj k vašim reakcím na výrobcem deklarovanou odezvu 25 ms. Není třeba takový LCD zatracovat, pokud to nevyzkoušíš.
Dále ten monitor P19-1 a i P17-1 má super regulaci barevných tónů a jasu i kontrastu. Regulace jasu opravdu reguluje jas, kontrasr opravdu mění kontrast, tak, jak jste zvyklí z CRT monitorů a další regulátor mění výkon podsvětlení a tím teplotu bílé.
Dále lze zapnout automatiku, která reguluje kontrast v závislosti na nasavení výkonu podsvícení.
To u toho Acera, resp u všech současných Acerů se svítivost obrazovky dá měnit v podstatě pouze kontrastem a RBG složkami. Regulace jasu nemá žádný pozorovatelný vliv.
Mám teď v práci na stole 20,1" LCD stejného výrobce Fujitsu-Siemens 5110FA a móóóc se mi líbí to nastavení světelných podmínek.