Citace Původně odeslal Marcelino
nadhera, paci sa mi, ALE troska mi to kazi ten udaj - 25ms
Citace Původně odeslal Hanz
No je fakt dost dobrej, ale ta odezva není nic moc (když by byla 16ms, asi by nebylo co řešit), ale rozhodně Ti děkuji ze velmi věcný přispěvek.
Sem rád, že se vám líbí. Mě taky, jeho 19" bráška P19-1 je můj favorit vedle Acera AL1931. S tou odezvou bych se nebál 25ms. V poslední době sem totiž zjistil zajimavou věc. Mám LCD viz. popis A: a v době nákupu (leden2002) u něj výrobce deklaroval odezvu 30ms!! Pokud jsem ho budil z grafárny Radeon VE, nebo Radeon 9000Pro, tak mě taky točilo scrolování, či mazání písma při pohybu oknem třeba Wordu i když to nebylo nijak výrazné, vždy pouze o jeden pixel. Ale teď jsem si pořídil Radeona 9800SE a tento jev úplně zmizel. Tak sem došel k závěru, že na to má vliv i rychlost grafárny i když mě to zatím není jasné, jak to funguje.
A monitor Acer AL1531, který jsem koupil kámošovi na Radeona 9200 se písmo při pohybu maže také a to má odezvu těh 16ms a to podstatně více, než můj LCD ještě na Radeona 9000Pro. Tak nevím, co si o tom mám myslet .
To jen na okraj k vašim reakcím na výrobcem deklarovanou odezvu 25 ms. Není třeba takový LCD zatracovat, pokud to nevyzkoušíš.

Dále ten monitor P19-1 a i P17-1 má super regulaci barevných tónů a jasu i kontrastu. Regulace jasu opravdu reguluje jas, kontrasr opravdu mění kontrast, tak, jak jste zvyklí z CRT monitorů a další regulátor mění výkon podsvětlení a tím teplotu bílé.
Dále lze zapnout automatiku, která reguluje kontrast v závislosti na nasavení výkonu podsvícení.
To u toho Acera, resp u všech současných Acerů se svítivost obrazovky dá měnit v podstatě pouze kontrastem a RBG složkami. Regulace jasu nemá žádný pozorovatelný vliv.
Mám teď v práci na stole 20,1" LCD stejného výrobce Fujitsu-Siemens 5110FA a móóóc se mi líbí to nastavení světelných podmínek.